


Μία εβδομάδα μετά την πολύ δύσκολη νίκη του επί του Ιταλού, ο Έλληνας πρωταθλητής αυτή τη φορά δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο απέναντι στον αντίπαλό του και πανηγύρισε την 10η επιτυχία στη σεζόν και 7η συνεχόμενη. Κάτι που είχε να συμβεί εδώ και 11 μήνες και συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2024 στα τουρνουά Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνης, όπου έφτασε σε δύο τελικούς, παίρνοντας κι έναν τίτλο.
Το ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο σημερινό ματς ήταν εξαιρετικό: Στα πρώτα 9 λεπτά είχε προηγηθεί με 3-0, έχοντας κερδίσει τους 12 από τους 15 πρώτους πόντους της αναμέτρησης. Συνέχισε με σχεδόν αλάνθαστο σερβίς κερδίζοντας τους 14/15 πόντους πίσω από το πρώτο (93%), αλλά και πιέζοντας από την αρχή το σερβίς του Ιταλού. Αφού βρήκε και το μπρέικ, ο νο9 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε εύκολα στο 1-0 (6-3).
Στο δεύτερο σετ, ο Έλληνας τενίστας προσπάθησε να κάνει και πάλι ότι και στο πρώτο, ωστόσο, ο Μπερετίνι «έσβησε» δύο μπρέικ-πόιντς διατηρώντας το σερβίς του και την πρωτοπορία με 2-1 στα γκέιμς.
Στο 7ο, όμως, ο Τσιτσιπάς έκανε το μπρέικ, προηγήθηκε με 4-3 κι από κει και πέρα με δύο συνεχόμενα πήρε τη νίκη και το «εισιτήριο» για τον 4ο γύρο του τουρνουά.
Εκεί, όπου θ' αντιμετωπίσει έναν εκ των Χόλγκερ Ρούνε ή, Ουγκό Αμπέρ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.