Η Παρί άλωσε το Έμιρεϊτς και πήρε προβάδισμα για τελικό!
Δημοσιευτηκε:

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό.
Η Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε γρήγορα δίχτυα στο ματς με το όμορφο γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ κι αυτό ήταν αρκετό για να κρίνει το υπέρ της το αποτέλεσμα στην έδρα της Άρσεναλ.
Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει το πάνω χέρι στη μάχη με την Άρσεναλ για την πρόκριση στον τελικό του Champions League, καθώς επικράτησε 1-0 χάρη στο όμορφο γκολ που πέτυχε ο Ουσμάν Ντεμπελέ στο τέταρτο λεπτό.
Οι Παριζιάνοι στην πρώτη τους φάση στο ματς ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Ντεμπελέ που διανύει μια εκπληκτική σεζόν. Ο Κβαρατσχέλια μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και τον τροφοδότησε ωραία, με τον Γάλλο επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
Μάλιστα το γκολ προήλθε από σπουδαία ομαδική προσπάθεια, καθώς προηγήθηκαν 26 πάσες πριν από την επίτευξη του γκολ. Κάτι τέτοιο είχε να συμβεί στην κορυφαία ευρωπαϊκά διασυλλογική διοργάνωση από τη σεζόν 2003/04.
Η Παρί εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ υπέρ της, καθώς δημιουργούσε διαρκώς προβλήματα στην Άρσεναλ που έδειξε να… παγώνει. Ενδεικτικό είναι ότι η πρώτη τελική των γηπεδούχων στο ματς ήταν στο 24ο λεπτό με την κεφαλιά του Κίβιορ με τον Ντοναρούμα να μαζεύει εύκολα την μπάλα.
Στο 26′ ο Κβαρατσχέλια απείλησε με μια οβίδα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ράγια τον σταμάτησε. Πέντε λεπτά μετά ο Ντεμπελέ γύρισε την μπάλα εκεί που ήταν ο Ντουέ μέσα στην περιοχή, αυτός ελίχθηκε ωραία και εκτέλεσε αλλά ο Ράγια επενέβη σωτήρια.
Η Άρσεναλ έγινε περισσότερο απειλητική στο προς το φινάλε του πρώτου μέρους. Ο Τροσάρ με τακουνάκι δοκίμασε τα αντανακλαστικά του Ντοναρούμα, ενώ ο Ιταλός επενέβη σωτήρια στο τετ-α-τετ του Μαρτινέλι που δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ μπήκε δυνατά και μάλιστα βρήκε δίχτυα στο 47ο λεπτό με την κεφαλιά του Μερίνο μετά την εκτέλεση φάουλ του Ράις, ωστόσο μετά από έλεγχο στο VAR, διαπιστώθηκε ότι ο Ισπανός μέσος ήταν εκτεθειμένος.
Στο 56ο λεπτό ο Τροσάρ έφτασε κοντά στο να σκοράρει. Ο Ράις με μπαλιά τρύπα στον κενό χώρο βρήκε τον επιθετικό των κανονιέρηδων, αυτός μπήκε στην περιοχή κι αυτός με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Ντοναρούμα απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ.
Όσο περνούσε η ώρα η Παρί οπισθοχωρούσε στα καρέ της, ενώ η Άρσεναλ έπαιρνε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο στην προσπάθειά της να βρει το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δυσκολευόταν να απειλήσει τα αντίπαλα καρέ.
Αντίθετα η Παρί βρήκε κάποιους κενούς χώρους και απείλησε σε κάποιες αντεπιθέσεις. Το πλασέ του Νέβες στο 78′ πέρασε ελάχιστα άουτ, όπως και η προσπάθεια του Μπαρκολά μέσα στην περιοχή στο 84′. Ο Γκονσάλο Ράμος ένα λεπτό μετά με το μυτάκι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του σε μια οριακή φάση.
Οι ηνερομηνίες των πρώτων ημιτελικών
Άρσεναλ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-1 (4′ Ντεμπελέ)
30/04 22:00 Μπαρτσελόνα – Ίντερ
Οι ημερομηνές των ρεβάνς στα ημιτελικά
06/05 22:00 Ίντερ – Μπαρτσελόνα
07/05 22:00 Παρί Σεν Ζερμέν – Άρσεναλ
Ο τελικός
31 Μαΐου Allianz Arena
sport24.gr