Νικηφόρο «ποδαρικό» για τη Σάκκαρη  στο Σινσινάτι

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Νικηφόρο «ποδαρικό» για τη Σάκκαρη  στο Σινσινάτι

Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε...

Με το... δεξί μπήκε η Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά της κατηγορίας WTA 1000 που διεξάγεται στο Σινσινάτι. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 65 στον κόσμο) νίκησε στο πλαίσιο του α΄ γύρου τη Ρωσίδα Καμίλα Ραχίμοβα (Νο 67) με 6-3, 3-6, 6-2, ύστερα από αγώνα διάρκειας δύο ωρών και 11 λεπτών, και προκρίθηκε στη φάση των «64», όπου θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι (Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη).

Η Σάκκαρη ξεκίνησε με break στο ματς, η Ραχίμοβα «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο, ενώ η Ελληνίδα πρωταθλήτρια «έσπασε» ξανά το σερβίς της αντιπάλου της, πριν κρατήσει το δικό της και προηγηθεί 3-1. Στη συνέχεια οι δύο τενίστριες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι και το 8ο γκέιμ, ενώ ακολούθως η Σάκκαρη με νέο break πήρε το πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ η Ραχίμοβα ξεκίνησε με break, ενώ στη συνέχεια κράτησε το δικό της σερβίς και προηγήθηκε 2-0. Η Ρωσίδα «έσπασε» εκ νέου το σερβίς της Σάκκαρη και προηγήθηκε 4-1, αλλά η Ελληνίδα «απάντησε» με break για το 4-2 και κράτησε στη συνέχεια το δικό της σερβίς και μείωσε σε 4-3. Όμως, η Ραχίμοβα έκανε το 5-3 και ακολούθως διαμόρφωσε με break το 6-3 και το 1-1 στα σετ.

Το τρίτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τη Σάκκαρη που έκανε δύο break και προηγήθηκε 4-0. Η Ραχίμοβα πάλεψε για να μείνει στο παιχνίδι και μείωσε σε 5-2, αλλά η 30χρονη πρωταθλήτρια έκανε το 6-2 και πανηγύρισε τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι της στην διοργάνωση.

Η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στις «64» την Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι, η οποία πέρασε τον α΄ γύρο χωρίς αγώνα. Οι δύο τενίστριες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να μετράει δύο νίκες: το 2021 στους «64» του Ρολάν Γκαρός και φέτος στους «32» του τουρνουά στη Μαδρίτη. Από την πλευρά της, η Παολίνι πανηγύρισε πέρυσι, στους «16» του τουρνουά στο Ντουμπάι.

 

Κατηγορίες

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.