Απόλυτη εξάρτηση από Καμπρέρα και Αϊτόρ

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δημοσιευτηκε:

Απόλυτη εξάρτηση από Καμπρέρα και Αϊτόρ

Ξέχασαν στην ΑΕΚ από πότε έχει να πανηγυρίσει άλλος παίκτης γκολ.

Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και περισσότερο πλουραλισμό στο σκοράρισμα θα απαιτηθεί από πλευράς ΑΕΚ, προκειμένου να καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο της Ευρώπης και να διεκδικήσει μέχρι τέλους το κύπελλο. Η ομάδα δεν μπορεί να τα περιμένει (σχεδόν) όλα στο σκοράρισμα από τον Έντζο Καμπρέρα, γι’ αυτό και χρειάζεται η συνδρομή στο γκολ και από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικούς ποδοσφαιριστές. Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ΑΕΚ στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στον 25χρονο φορ, ο οποίος σκόραρε 11 γκολ, ενώ δεύτερος σκόρερ της ομάδας είναι ο Αϊτόρ με εννέα τέρματα. Ενδεικτικό της μεγάλης εξάρτησης της ΑΕΚ από τους δύο υπό αναφορά ποδοσφαιριστές, όσον αφορά πάντοτε το σκοράρισμα, είναι και το γεγονός ότι στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές των πλέι οφ η ομάδα έχει σκοράρει ισάριθμα τέρματα, τρία με τον Αϊτόρ κι έναν με τον Καμπρέρα.

Ο Ισπανός σκόραρε σε βάρος της Ομόνοιας, του Άρη και του ΑΠΟΕΛ και ο Αργεντινός εναντίον του Απόλλωνα. Το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο η ΑΕΚ είχε διαφορετικούς σκόρερ, εκτός από τον Καμπρέρα ή τον Αϊτόρ, ήταν η αναμέτρηση με την Καρμιώτισσα στο «Αμμόχωστος» (0-3), στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής, όταν είδαν δίχτυα οι Ανγκιέλσκι, Φαράζ και Μιλίσεβιτς. Το ημερολόγιο έγραφε 21 Φεβρουαρίου 2025. Έκτοτε, σε όσα παιχνίδια πανηγύρισε γκολ η ΑΕΚ, στους σκόρερ αναγραφόταν το όνομα είτε του Καμπρέρα, είτε του Αιτόρ ή και των δύο. Οι Καμπρέρα και Αιτόρ σκόραραν μαζί 20 από τα συνολικά 49 γκολ που πέτυχε η ομάδα μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα, που σε ποσοστό μεταφράζεται στο 41%.

Είναι παραδεκτό από όλους ότι φέτος η ΑΕΚ στα πλείστα παιχνίδια της είχε υψηλά ποσοστά στην παραγωγή φάσεων, ωστόσο το πρόβλημά της ήταν ότι δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε, τουλάχιστον στον βαθμό που απαιτείται για μια ομάδα που δηλώνει ότι κάνει πρωταθλητισμό. Εξού και απώλεσε σημαντικούς βαθμούς εκτός προγράμματος και στο τέλος της ημέρας έμεινε εκτός διεκδίκησης του τίτλου.

 

 

 

Κατηγορίες