«Να γελώ ή να κλαίω; Να το πω και στα κινέζικα; - Έλεγε αρλούμπες ο Φανούριος»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 8.4.2020
«Να γελώ ή να κλαίω; Να το πω και στα κινέζικα; - Έλεγε αρλούμπες ο Φανούριος»

Πολύ έντονος παρουσιάστηκε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης, σε ραδιοφωνικές δηλώσεις που παραχώρησε και στις οποίες κλήθηκε μεταξύ άλλων να σχολιάσει όσα προσάπτονται στον σύνδεσμο από τις (15) ομάδες της Β' Κατηγορίας.


Μιλώντας στον Super Sport FM 104.0 ανέφερε πως δεν ξέρει αν πρέπει να γελά ή να κλαίει με την εν λόγω ανακοίνωση και τόνισε πως ο ΠΑΣΠ δεν έχει πάρει θέση, ενώ για το θέμα των μισθών ανέφερε «αρλούμπες» τα όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Απόλλωνα Φανούριος Κωνσταντίνου.


Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε (όπως τα μετέφερε γραπτώς η ιστοσελίδα sport-fm.com.cy):


Για τη χθεσινή ανακοίνωση των 15 από τις 16 ομάδες της Β΄ Κατηγορίας που ανέφερε ότι ο ΠΑΣΠ θα καλέσει τους ποδοσφαιριστές για να αρχίσουν προπονήσεις στις 26 Απριλίου: «Απορώ, αν πρέπει να γελώ ή να κλαίω με αυτή την ανακοίνωση. Επί της ουσίας, οι διαπραγματεύσεις, δεν έχουν αρχίσει ακόμη. Το είπα στα ελληνικά να το πω και στα κινέζικα; Ο ΠΑΣΠ δεν έχει πάρει θέση. Οι διαπραγματεύσεις από σήμερα θα αρχίσουν. Πού είδαν αδιάλλακτη θέση του ΠΑΣΠ. Δεν είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος που θα πάρει απόφαση, αλλά τα μέλη του ΠΑΣΠ. Μετά τη χθεσινή επιστολή, θα πάρουν την απάντηση τους σήμερα.


Κάποιοι που με είπαν Ρομπέν των Δασών… Ο Κίκης Φιλίππου είπε κάποια πράγματα, αλλά ο κόσμος δεν είναι βλάκας. Ξέρει ποιος είναι ποιος. Κάποιοι έχουν κοντή μνήμη και ξεχνούν ποιος βγαίνει να φωνάζει για την υγεία και την προφύλαξη των ποδοσφαιριστών; Έχουν το θράσος να βγαίνουν και να λένε ότι βάζουμε τους ποδοσφαιριστές πάνω από την υγεία και τα χρήματα. Η ανακοίνωση θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Κάποιοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα, για να… τουμπάρουν τις διαπραγματεύσεις για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Σε αυτή την παγίδα, δεν πρόκειται να πέσουμε., Μέλημα μας είναι να διασφαλίσουμε τους ποδοσφαιριστές… κάποιοι δεν πάνε καλά. Έχουν ρίξει πολύ χαμηλά τον πήχη του επιπέδου. Δεν είναι τυχαίο που έριξαν αυτή την κατηγορία σε αυτά τα χάλια. Τι να πω; Ότι κάποιοι έχουν ανασφάλιστους τους παίκτες τους εδώ και χρόνια;»


Τι λέχθηκε στη τηλεδιάσκεψη με τους αρχηγούς της Β΄: «Έπρεπε να ενημερωθούν για τα θέματα που προωθούνται. Ειδικά, τώρα που γίνεται προσπάθεια για να λάβουν βοήθεια από τις κοινωνικές ασφαλίσεις. Είναι περιορισμένος ο αριθμός αυτών των ομάδων. Οι περισσότεροι δεν έβαζαν κοινωνικές ασφαλίσεις. Έπρεπε να ενημερώσουμε τα μέλη μας, τα οποία είναι άμεσα για να βοηθηθούν τα σωματεία κατ΄ επέκταση για να πάρουν χορηγία από την κυβέρνηση, χωρίς να αφήσουν εκτεθειμένους τους ποδοσφαιριστές».


Συζητήσατε πιθανά σενάρια για επιστροφή; «Τα πιθανά σενάρια δεν τα δημοσίευσε η ομοσπονδία; Ήταν αρχές Μάιου, πάει αυτό. Θέλανε να τους τα πούμε εμείς; Θέλουν να τους πούμε εμείς ότι δεν θα αποφασίσουμε εμείς, το πότε θα αρχίσουμε. Θα πάρει την απόφαση ο Νεοφυτίδης ή ο Κούμας; Αυτά είναι ρεζιλίκια. Προφανώς από κάπου πήραν λανθασμένες πληροφορίες. Θα σας πω ακριβώς τι ειπώθηκε. Ευτυχώς το μυαλό μας κόβει. Έχουμε 4 μάστερ στον συνδικαλισμό. Να κάτσουν τη… μάππα κάτω γιατί το παιχνίδι τώρα ξεκινά. Αν θέλουν να δουν το σύνδεσμο από την ανάποδη θα τον δουν. Θέλουμε το κοινό συμφέρον. Στις διαπραγματεύσεις, όλοι θα χάσουν. Μακάρι να τα βρούμε σε ένα λεπτό. Σε όλο τον κόσμο γίνονται διαπραγματεύσεις και στην Κύπρο, ακόμη δεν ξεκίνησαν. Ο ΠΑΣΠ, δεν τοποθετήθηκε ακόμη. Δουλεύει εδώ και μέρες και νύχτες για το ποια θα είναι η τοποθέτηση. Έχει τρεις νύχτες να κοιμηθώ και μίλησα με πάνω από 700 ποδοσφαιριστές, όλοι είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν. Όπως είπε ο Τομάσι, κανένας ποδοσφαιριστές δεν πρόκεται να επωμιστεί το βάρος της ζημιάς».


Για το σενάριο να μην επαναρχίσει το πρωτάθλημα: «Αν δεν παιχτεί, είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν τεράστιες μειώσεις. Θα κάτσουμε να διαπραγματευτούμε. Βγήκε ο Φανούριος Κωνσταντίνου και έλεγε αρλούμπες. Να του εξηγήσω. Δεν είπαμε ότι θα διεκδικήσουμε όλους τους μήνες. Νομικά, αυτό ισχύει. Αν θέλουν να αναστείλουν τη λειτουργία, οι ομάδες δικαίωμα τους ας το κάνουν. Η συμβολή μου είναι να αγοράσουν και ένα ζευγάρι παπούτσια. Που στο καλό είδαν επίσημη τοποθέτηση, ότι είμαστε αδιαπραγμάτευτοι, ή ότι αρχίσαμε διαπραγματεύσεις»;


Για τη χθεσινή ανακοίνωση της FIFA: «Σε κάποια θέματα ήταν ξεκάθαρη η FIFA. Για τα συμβόλαια τις μεταγραφές και τη διαβούλευση για το τι θα γίνει με την διαπραγμάτευση. Πολύ ξεκάθαρα πράγματα».


Για τη θέση ότι θα πρέπει να είναι άκυροι οι δύο μήνες αν δεν παιχτεί ποδόσφαιρο: «Αυτή τη στιγμή, παλεύουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αυτό είναι το σενάριο που συζητάμε. Αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ζήτω που καήκαμε. Η ζημιά θα είναι το τσουνάμι που θα έχουμε του χρόνου. Ποιος μίλησε για μη επανέναρξη; Εγώ είπα στους παίκτες ότι αν δεν ξεκινήσει, θα χάσουν πολύ περισσότερα χρήματα».


Για τις τοποθετήσεις παραγόντων ότι θα πρέπει να έχουμε διακοπή για να ανασάνουν τα σωματεία: «Αυτά είναι κουβέντες του καφενέ. Να φέρουν τεκμηριωμένη έρευνα για να δουν αν όντως έτσι είναι. Διερωτήθηκαν από που είναι τα έσοδα; Αν κάτσουν 6 μήνες, που θα βρουν τα λεφτά; Κάποια σωματεία της Β΄ Κατηγορίας, έχουν το θράσος και ζητούν 1 εκ. ευρώ για τα τηλεοπτικά. Υπάρχουν ειδικοί που θα αναλύσουν τη ζημιά. Για να θέλει κάποιος να αγοράσει παπούτσι Louis Vitton, θα πρέπει να βρει τα ανάλογα λεφτά. Δεν πουλάς κινέζικο και θέλεις 500 ευρώ. Έχει δίκαιο ο φίλος μου ο Κίκης που λέει ότι κάποιοι βγάζουν τη γλώσσα τους περίπατο».


Για το ότι θέλουν το κοινό καλό: «Η γραμμή της FIFA ήταν ξεκάθαρη. Πρέπει να αποφευχθούν οι συγκρούσεις που θα φέρουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των ποδοσφαιριστών και των σωματείων. Αποδείξαμε ότι έχουμε σοβαρότητα. Διαπραγματευόμαστε για μισό Μάρτιο, Απρίλιο και μάλλον τον Μάιο. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα. Χθες ο φίλος μου ο Χάρης είπε ότι είναι ανακριβείς οι πληροφορίες μας. Άφησαν τους παίκτες απλήρωτους από τον Ιανουάριο. Τουλάχιστον απαντάται τα τηλεφωνήματα. Αφήσαμε απλήρωτους τους παίκτες.   Δεν θα ξαναμιλήσω σε κανένα σταθμό. Θα βγει ανακοίνωση. Από δω και πέρα αρχίζει το παιχνίδι επίσημα».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Νίκες για Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Νέα Σαλαμίνα (Ανώτατη Κ-15)

Νίκες για Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Νέα Σαλαμίνα (Ανώτατη Κ-15)

Νίκες για Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ, Νέα Σαλαμίνα (Ανώτατη Κ-15)

Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα Νέων, στον έναν βαθμό η διαφορά

Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα Νέων, στον έναν βαθμό η διαφορά

Νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα Νέων, στον έναν βαθμό η διαφορά

Eπεισόδιο 32: Ο άτυχος Κόκος Αντωνίου

Eπεισόδιο 32: Ο άτυχος Κόκος Αντωνίου

Eπεισόδιο 32: Ο άτυχος Κόκος Αντωνίου

ΚΟΠ και ΥΠΑΝ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για το ποδόσφαιρο στα Δημοτικά Σχολεία

ΚΟΠ και ΥΠΑΝ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για το ποδόσφαιρο στα Δημοτικά Σχολεία

ΚΟΠ και ΥΠΑΝ υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας για το ποδόσφαιρο στα Δημοτικά Σχολεία