Με φαουλάρες στο δεύτερο... σπίτι της, έτοιμη για τους 8 η Ανόρθωση!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 19.1.2022
Με φαουλάρες στο δεύτερο... σπίτι της, έτοιμη για τους 8 η Ανόρθωση!

Με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του κυπέλλου βρίσκεται η Ανόρθωση, η οποία επικράτησε έπειτα από ανατροπή με 3-1 της Πάφου στο «Στέλιος Κυριακίδης», στον πρώτο αγώνα για τη φάση των 16, παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού της 3ης Φεβρουαρίου στο «Α. Παπαδόπουλος».


Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με αυτογκόλ του Αντωνιάδη στο 42' όμως η «Κυρία», εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Ρούτκο στο 47', έφερε... τούμπα το ματς, με τους Πόποβιτς (51') και Λάζαρο (80') να σκοράρουν με εξαιρετικές εκτελέσεις φάουλ και τον Αμπαρτζουμιάν ενδιάμεσα (70') να πετυχαίνει το γκολ της ανατροπής.


Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη της... φουριόζας Ανόρθωσης, αλλά και έβδομη διαδοχική επί της Πάφου, την οποία κέρδισε σε τέταρτη σερί επίσκεψή της στο... αγαπημένο της πλέον «Στέλιος Κυριακίδης» (μετράει έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά εκτός έδρας ματς με την Πάφο FC).


Η Πάφος ολοκλήρωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες λόγω αποβολής -και- του Παλάσιος στο 93' χάρη στο VAR, καθώς ο αμυντικός της Πάφου κλώτσησε στο κεφάλι τον Κορέα. Από μια αναγκαστική αλλαγή είχαν οι δύο ομάδες, με τους Αραγιούρι (8') και Αΐλτον (35') να αποχωρούν με πρόβλημα τραυματισμού, ενώ ντεμπούτο με τη φανέλα της Ανόρθωσης έκανε ο Βερχόβετς (μπήκε αλλαγή στο 72').


Ο αγώνας


Η Πάφος μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο ημίωρο είχε τρεις-τέσσερις καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ (με μεγαλύτερη αυτήν του Ζάιρο στο 5'), την ώρα που η Ανόρθωση αδυνατούσε να κρατήσει την μπάλα και να βγει με αξιώσεις μπροστά, πόσω μάλλον να απειλήσει. Χρειάστηκε να έρθει το 31ο λεπτό για να φτιάξει η «Κυρία» την πρώτη της φάση (καλή ευκαιρία με Πόποβιτς), με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν ακολούθως να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο και να γίνονται πιο επιθετικοί. Παρ' όλα αυτά, ήταν η Πάφος που άνοιξε το σκορ, στο 42', με αυτογκόλ του Αντωνιάδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Παλάσιος.


Στο ξεκίνημα της επανάληψης τα δεδομένα άλλαξαν για τα καλά, καθώς στο 47' ο Ρούτκο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, αφού μετά από λάθος του Μπάιριτς, ανέτρεψε τον Νοβότνι όντας τελευταίος παίκτης. Σαν να μην έφτανε αυτό για την Πάφο, ο Πόποβιτς, που ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του νεοεισελθόντα Άντος για το 1-1. Η Ανόρθωση ανέβασε ρυθμό, έψαξε το γκολ της ανατροπής που θα την έκανε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση και το βρήκε στο 70' με σουτ του Αμπαρτζουμιάν. Οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν στο 2-1, πίεσαν για τρίτο γκολ και στο 80' το πέτυχαν με τον Λάζαρο να... μιμείται τον Πόποβιτς και να σκοράρει με πανομοιότυπη εκτέλεση φάουλ!


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος αγώνα


93' Αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Παλάσιος που κλώτσησε τον Κορέα στο κεφάλι!


-Tέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.


-«Κλειδώνει» σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι η Ανόρθωση.


80' ΓΚΟΛ, 3-1 η Ανόρθωση με εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου!


79' Αλλαγές για την Ανόρθωση, Ρουσιάς αντί Νοβότνι και Χριστοφή αντί Ουάρντα.


79' Κίτρινη κάρτα στον Πάγιτς.


75' Νέο σουτ του Αμπαρτζουμιάν, κόντραρε, κόρνερ.


-Ντεμπούτο για τον Σλοβένο μέσο της «Κυρίας».


72' Αλλαγές για την Ανόρθωση, Λάζαρος και Βερχόβετς αντί Πόποβιτς και Χουσμπάουερ.


70' ΓΚΟΛ, 2-1 η Ανόρθωση με τον Αμπαρτζουμιάν! Με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή ο Αρμένιος ολοκληρώνει την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους.


68' Κεφαλιά του Πόποβιτς μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ουάρντα, μαζεύει ο Άντος.


64' Τρεις αλλαγές για την Πάφο, Πάντσεον, Χότσκο και Έσταντ αντί Ντράγκομιρ, Ζάιρο και Ντάγκλας Αουρέλιο.


62' Κίτρινη κάρτα στον Ντέλετιτς.


59' Δοκάρι για την Ανόρθωση! Μετά από απόκρουση του Άντος σε σουτ του Νοβότνι.


57' Ωραίο πλασέ του Ουάρντα από το ύψος της περιοχής, μόλις πάνω από τα δοκάρια.


-Αλλάζουν ολοκληρωτικά τα δεδομένα, με την Ανόρθωση να έχει... ένα ημίχρονο μπροστά της με παίκτη περισσότερο ώστε να πάρει το διπλό και να γίνει αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση.


51' ΓΚΟΛ, 1-1 ισοφαρίζει ο Πόποβιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ!


49' Αλλαγή για την Πάφο, ο Άντος στη θέση του Λέιτε.


47' Φάουλ σε πολύ καλό σημείο για την Ανόρθωση.


47' Αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Ρούτκο! Μετά από λάθος του Μπάιριτς ο τερματοφύλακας της Πάφου ανέτρεψε τον Νοβότνι (εκτός περιοχής) όντας τελευταίος παίκτης.


Δεύτερο ημίχρονο


-Δίκαιο το προβάδισμα της Πάφου η οποία είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και ήταν πιο απειλητική από τους φιλοξενούμενους.


Τέλος ημιχρόνου


-Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.


42' ΓΚΟΛ, 1-0 η Πάφος με αυτογκόλ του Αντωνιάδη! Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Παλάσιος ο Κύπριος αμυντικός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζουρ.


-Aνέβηκε η Ανόρθωση το τελευταίο δεκάλεπτο, κρατά την Πάφο μακριά από την περιοχή της, όμως εκτός από τη φάση του Πόποβιτς δεν έφτιαξε άλλη.


35' Αναγκαστική αλλαγή για την Πάφο, ο Ταλίς στη θέση του Αΐλτον.


31' Πρώτη και μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση με σουτ του Πόποβιτς, αποκρούει ο Ρούτκο!


26' Νέα ευκαιρία για την Πάφο με τον Nτράγκομιρ, ο Κορέα την τελευταία στιγμή βάζει την κόντρα στο σουτ του.


16' Απειλεί με κεφαλιά του Μπάιριτς η Πάφος, έξω!


-Η Πάφος έχει μπει πολύ καλύτερα στο ματς και γυροφέρνει συνεχώς την περιοχή της Ανόρθωσης η οποία αδυνατεί να βγει μπροστά.


12' Μακρινό σουτ του Κοβάσεβιτς, λίγο έξω.


8' Αναγκαστική αλλαγή για την Ανόρθωση, Ντέλετιτς αντί Αραγιούρι.


5' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με τον Ζάιρο, τον έχασε ο Αραγιούρι, νικητής ο Τζουρ στο τετ-α-τετ!


-Ξεκίνησε ο αγώνας.


ΠΑΦΟΣ: Ρούτκο, Πάγιτς, Μπάιριτς, Παλάσιος, Αΐλτον (35' Ταλίς), Πάνιτς, Λέιτε (49' Άντος), Ντράγκομιρ (64' Πάντσεον), Ν. Αουρέλιο (64' Έσταντ), Ζάιρο (64' Χότσκο), Κοβάσεβιτς.


ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Τζουρ, Αμπαρτζουμιάν, Κορέα, Αντωνιάδης, Αραγιούρι (8' Ντέλετιτς), Κορέια, Αρτυματάς, Χουσμπάουερ (72' Βερχόβετς), Πόποβιτς (72' Λάζαρος), Ουάρντα (79' Χριστοφή), Νοβότνι (79' Ρουσιάς).


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 79' Πάγιτς / 62' Ντέλετιτς


ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 47' Ρούτκο, 93' Παλάσιος / -


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουμή Δημήτρης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»