Έρχεται... χαμός για το Champions League και τον «μποναμά»

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 12.2.2022
Έρχεται... χαμός για το Champions League και τον «μποναμά»

Μπορεί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος να υπάρχει πλέον μεγάλο φαβορί μετά τις πέντε σερί νίκες του Απόλλωνα και το +8 των κυανολεύκων, όμως σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το ίδιο σε ό,τι αφορά τη μάχη για ένα από τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στο Champions League.


Υπενθυμίζουμε πως τη σεζόν 2022/23 η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από πέντε ομάδες καθώς πέραν του πρωταθλητή, στα... «αστέρια» θα πάει και ο δευτεραθλητής, ο οποίος θα ξεκινήσει επίσης από τον δεύτερο γύρο (κυπελλούχος Europa, τρίτος-τέταρτος Conference, ίσως και ο πέμπτος αναλόγως κυπελλούχου).


Το πιο πάνω από μόνο του αρκεί για να καταστήσει -και- τη δεύτερη θέση... πολυπόθητη για τις ομάδες που θα αγωνιστούν στο πρώτο γκρουπ, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες χρονιές στις οποίες δεν είχε κάποια ουσιαστική διαφορά από την τρίτη θέση. Ωστόσο, υπάρχει κι άλλο ένα στοιχείο που ενδεχομένως θα φέρει πολλά οφέλη στη δευτεραθλήτρια ομάδα μας σε σχέση με την ευρωπαϊκή της συμμετοχή.


Αναφερόμαστε στο ότι, ναι μεν η ομάδα που θα τερματίσει δεύτερη θα έχει μειωμένες πιθανότητες να έχει βατό αντίπαλο στον β' γύρο (από τη στιγμή που θα αγωνιστεί στο μονοπάτι μη πρωταθλητών), όμως, θα έχει... «μποναμά», καθώς εν αντιθέσει με την πρωταθλήτριά μας, θα της χρειάζεται μόλις μία πρόκριση για να εξασφαλίσει είσοδο σε ομίλους! Κι αυτό γιατί οι ομάδες που προκρίνονται από τον β' στον γ' γύρο στο μονοπάτι μη πρωταθλητών, ακόμη κι αν αποκλειστούν σε αυτόν, δεν πάνε στα πλέι οφ του Europa αλλά μεταφέρονται απευθείας στους ομίλους του.


Kι είναι γι' αυτό που αναμένεται να... πέσουν κορμιά μέχρι τέλους για τη δεύτερη θέση, ακόμη και στο σενάριο να καταφέρει ο Απόλλωνας να κρίνει από νωρίτερα τη μάχη του τίτλου.


Επιπροσθέτως, κοιτάζοντας τα βαθμολογικά δεδομένα γίνεται εύκολα αντιληπτό γιατί δεν χωράνε προβλέψεις στο συγκεκριμένο «μέτωπο». Η δεύτερη ΑΕΚ και ο τρίτος Άρης έχουν 36 και 35 βαθμούς αντίστοιχα, όμως οι ομάδες που ακολουθούν έχουν αγώνα λιγότερο και άρα την προοπτική είτε να τους φτάσουν, είτε να πλησιάσουν σε απόσταση... αναπνοής. Ο ΑΠΟΕΛ είναι στους 33, η Ανόρθωση στους 31 (παίζουν μεταξύ τους στο εξ αναβολής ντέρμπι) και η Πάφος στους 29 («χρωστά» ματς με Δόξα), ενώ η Ομόνοια, που επίσης συγκεντρώνει πιθανότητες για την εξάδα, είναι στους 28, με συμπληρωμένους τους αγώνες της.


Όλα συνηγορούν στο ότι στα πλέι οφ θα γίνουν τεράστιες μάχες για το Champions League, από τη στιγμή που ούτε καν η έκτη ομάδα της βαθμολογίας δεν βρίσκεται μακριά από τη δεύτερη θέση που δίνει εισιτήριο για τα «αστέρια» και τη δυνατότητα για είσοδο σε όμιλο με μία μόλις πρόκριση.


1. Απόλλων 44 (20)
2. ΑΕΚ 36 (20)
------------------------
3. Άρης 35 (20)
4. ΑΠΟΕΛ 33 (19)
5. Ανόρθωση 31 (19)
6. Πάφος 29 (19)
7. Ομόνοια 28 (20)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ