Ο Τορναρίτης να τεκμηριώσει, οι φακέλοι, ο Λαρένα και η βία στο λεωφορείο της Ανόρθωσης

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 6.4.2022
Ο Τορναρίτης να τεκμηριώσει, οι φακέλοι, ο Λαρένα και η βία στο λεωφορείο της Ανόρθωσης

Για τις καταγγελίες που κάνει ο αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού, Χριστόφορος Τορναρίτης και οι δηλώσεις από τον πρόεδρο της Δόξας, Κώστα Χριστοδούλου, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.


Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM μίλησε για τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.


Για την επιστολή Τορναρίτη και ποια η αντίδραση της αστυνομίας: «Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Ξεκινά η διερεύνηση απ’ την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού και αν απ’ την έρευνα της καταλήξει πως πιθανόν να υπάρχουν ποινικά αδικήματα θα πάει στον Εισαγγελέα και έπειτα σε εμάς. Ακολουθούμε συγκεκριμένη διαδικασία πλέον και έτσι πρέπει να γίνεται. Κάποιες αναφορές θα πρέπει να τεκμηριωθούν με γραπτές καταθέσεις και αν όντως υπάρχουν στοιχεία θα προχωρήσει η διαδικασία όπως αναφέραμε».


Υπάρχει περίπτωση έκδοσης εντάλματος σε άτομα που προβαίνουν σε σοβαρές καταγγελίες αλλά δεν δίνουν καταθέσεις: «Δεν έχω υπόψιν μου καμιά λεπτομέρεια επί του θέματος όμως υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες για τις καταθέσεις με τις οποίες καλείται ένα πρόσωπο, το οποίο είναι υποχρεωμένο να έρθει για κατάθεση χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωμένο να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του επιβληθούν».


Για την υπόθεση Λαρένα: «Βρίσκεται στον γενικό εισαγγελέα και περιμένουμε να μας πει πως θα προχωρήσουμε. Η υπόθεση έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στη νομική υπηρεσία».


Για τους φάκελους που έρχονται απ’ την ΟΥΕΦΑ κα τις 5 υποθέσεις που οδηγήθηκαν στο δικαστήριο: «Τρεις αφορούν το 2020 και άλλες δυο στο 2021. Έχουν προχωρήσει επί του δικαστηρίου και στη μια περίπτωση υπήρχε πρόστιμο σε άτομο. Στη βάση των πληροφοριών που έχουμε απ’ την ΟΥΕΦΑ προσπαθούμε να εξιχνιάσουμε τις υποθέσεις. Είναι δύσκολο γιατί ψάχνουμε δεδομένα από τρίτες χώρες που δεν τα παραχωρούν ή τα δίνουν χωρίς όλες τις λεπτομέρειες, ενώ την ίδια ώρα οι μαρτυρίες είναι δύσκολο να εξασφαλιστούν».


Πως γίνεται η διερεύνηση ενός ύποπτου παιχνιδιού: «Η διερεύνηση γίνεται όπως σε όλες τις υποθέσεις. Οι καταθέσεις είναι πολλές από όλους τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους διαιτητές. Είναι δύσκολο όμως να εξασφαλιστεί μια μαρτυρία ικανή να στοιχειοθετήσει υπόθεση».


Για τις υποθέσεις βίας έξω απ’ το Παπαδόπουλους και στο λεωφορείο της Ανόρθωσης: «Υπάρχουν ήδη καταχωρημένες υποθέσεις εναντίων προσώπων, ενώ στην περίπτωση του λεωφορείου δυστυχώς δεν καταλήξαμε κάπου παρά το γεγονός πως πήραμε αρκετές καταθέσεις».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου