Από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ... μέχρι το μεγάλο βήμα στη Premier League

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Από τις ακαδημίες του ΑΠΟΕΛ... μέχρι το μεγάλο βήμα στη Premier League

Στη Premier League και τη Φούλαμ πολύ πιθανόν να βρίσκεται ο Θωμάς Στρακόσια, ένας τερματοφύλακας που στα αρχικά του βήματα πέρασε και από την Κύπρο και συγκεκριμένα από τον ΑΠΟΕΛ.


Ο 27χρονος, πλέον, τερματοφύλακας εντάχθηκε από το 2012 στη Λάτσιο, της οποίας τα τελευταία χρόνια αποτελούσε τον βασικό γκολκίπερ, μετά το δανεισμό του τη σεζόν 2015-16 στη Σαλερνιτάνα.


Στον Αρχάγγελο είχε βρεθεί το 2007. Είχε πάει στις ακαδημίες των γαλαζοκιτρίνων λόγω του πατέρα του, Φώτη Στρακόσια, ο οποίος τότε ήταν προπονητής τερματοφυλάκων στον ΑΠΟΕΛ.


Σε παλαιότερα γράμμα του προς τον γιο του ο Φώτης Στρακόσιας είχε αναφερθεί στην παρουσία του Θωμά από τον ΑΠΟΕΛ.


«Όταν σε πήρα μαζί μου στον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο, κατάλαβα πως όχι απλά το ήθελες αλλά πως αυτό ήταν το όνειρο σου. Πως ήσουν αφοσιωμένος και ζούσες γι’ αυτό. Φαινόταν από το πώς άκουγες κι ακολουθούσες ό,τι σου έλεγαν, από το πώς προσπαθούσες να διορθωθείς, από το πάθος που κρυβόταν πίσω από ό,τι έκανες. Κι εκεί, είχα κι εγώ την «τύχη», αν το θέλεις, να έχω περισσότερο χρόνο να ασχοληθώ μαζί σου και να μπορέσω από την πλευρά μου να σε βοηθήσω να γίνεις καλύτερος. Να σου εμφυσήσω όσο περισσότερη γνώση και εμπειρία μπορούσα» είχε γράψει μεταξύ άλλων στο μακροσκελές του μήνυμα.


Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα (διαβάστε ΕΔΩ) η Φούλαμ του προσφέρει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια.