Αταμάν: «Κάθε παιχνίδι είναι must-win»

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

Αταμάν: «Κάθε παιχνίδι είναι must-win»

Για τη δυσκολία της αναμέτρησης με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και για τη φιλοσοφία με την οποία ο Παναθηναϊκός προσεγγίζει το απαιτητικό πρόγραμμα της EuroLeague, μίλησε ο Εργκίν Αταμάν ενόψει της αναμέτρησης της 22ης αγωνιστικής (15/1, 20:30). 

Συγκεκριμένα ο προπονητής του Παναθηναϊκού δήλωσε τα εξής:

«Η Μπάγερν έχει πολύ έμπειρο ρόστερ και φυσικά ο κόουτς Πέσιτς είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Ξέρει πώς να καθοδηγήσει την ομάδα. Αρχίζουν να παίζουν πολύ καλύτερα τώρα. Φυσικά ο Ομπστ είναι σε καλή φόρμα, στα τελευταία παιχνίδια ειδικά εντός έδρας έχει κάνει σπουδαία ματς. Στα τελευταία δύο εντός έδρας ματς σκόραραν 96 και 98 πόντους. Πολύ επικίνδυνη ομάδα, πρέπει σίγουρα να παίξουμε καλή άμυνα και να ελέγξουμε τους αιφνιδιασμούς τους. Παίζουν run and gun με σουτ νωρίς στις επιθέσεις». 

Για το πρόγραμμα μέχρι τέλος του μήνα και αν νιώθει ότι υπάρχουν must-win παιχνίδια από αύριο: «Όχι. Κάθε παιχνίδι είναι must-win γιατί θέλουμε να κλείσουμε την κανονική διάρκεια στην καλύτερη θέση. Σε αυτή τη EuroLeague κάποιες φορές στο παρελθόν νικήσαμε μερικά μεγάλα παιχνίδια, που ήταν δύσκολα, αλλά χάσαμε μερικά εύκολα παιχνίδια. Στο τέλος θα είναι σημαντικό για τη βαθμολογία να βρούμε καλή θέση, αλλά σίγουρα όσο πιο πολλά παιχνίδια κερδίζεις είναι καλό».

Για την απογοήτευσή του στο ματς με το Περιστέρι: «Δείξαμε πολλά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στο Μιλάνο παίξαμε απαίσια και χάσαμε, μετά από δύο ημέρες απέναντι στην Μπολόνια ίσως παίξαμε την καλύτερη άμυνα της χρονιάς. Παίξαμε με σπουδαία ενέργεια, σπουδαία άμυνα και πήραμε πολύ καλή νίκη. Αμέσως μετά τη διαβολοβδομάδα, δεν είναι εύκολο να βρεις κίνητρο.

Δεν είμαστε στο ξεκίνημα της σεζον, είμαστε στο δεύτερο μέρος της σεζόν, που είναι κρίσιμο και δεν έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πολλές προπονήσεις, επειδή είναι πολλά τα παιχνίδια. Όλα τα παιχνίδια, ειδικά στην Ελλάδα, πρέπει να τα θεωρούμε ως δυνατές προπονήσεις επίσης. Πρέπει να τα κερδίσουμε, αλλά είναι επίσης δυνατή προπόνηση. Νιώθω ότι την Κυριακή απέναντι στο Περιστέρι δεν ξοδέψαμε καλή ενέργεια, οπότε γι αυτό τη Δευτέρα κάναμε προπόνηση.

Αν παίζεις με μεγάλη ενέργεια στο παιχνίδι του πρωταθλήματος, μετά χρειάζεσαι ξεκούραση, αλλά όταν δεν βάζεις ενέργεια, νομίζω ότι οι παίκτες προφύλαξαν ενέργεια για την προπόνηση. Δεν είναι σημαντική η ποσότητα της προπόνησης, αλλά οι πνευματικές και σωματικές συνθήκες και η ποιότητα της προπόνησης». 

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Τι Τζέι Σορτς, ο οποίος είπε τα εξής:

«Ξέρουμε το πρόγραμμα που έχουμε μπροστά μας. Αλλά δεν μπορούμε να κοιτάξουμε πολύ μπροστά. Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη EuroLeague, ακόμη και αν παίζουμε στα χαρτιά με μία χειρότερη ομάδα. Πρέπει να πάρουμε τα παιχνίδια με τη σειρά. Το επόμενο είναι με την Μπάγερν και όλη η συγκέντρωσή μας είναι εκεί. Ελπίζω να πάρουμε μια ακόμη νίκη και να συνεχίσουμε το μομέντουμ που έχουμε από το παιχνίδι με την Μπολόνια,

Το κλειδί θα είναι η άμυνά μας. Θεωρώ ότι κάναμε καλή αμυντική προσπάθεια κόντρα στην Μπολόνια, πρέπει να το συνεχίσουμε και τώρα που παίζουμε εκτός έδρας. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην άμυνά μας και να κάνουμε από κει και πέρα το παιχνίδι μας.

Κάναμε καλές προπονήσεις, ο κόουτς ήταν ειλικρινής μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι. Ένιωσε ότι ήμασταν πολύ χαλαροί στο παιχνίδι και σαν ομάδα νιώσαμε ότι ήμασταν πολύ χαλαροί. Είχαμε μια καλή εβδομάδα προπονήσεων και τώρα πρέπει να δείξουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο απ’ αυτό που είχαμε την Κυριακή».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατηγορίες

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.