Οι 39 «αντιπάλοι» της Κύπρου... για το «θαύμα»

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 19.6.2022
Οι 39 «αντιπάλοι» της Κύπρου... για το «θαύμα»

Το ευρωπαϊκό ταξίδι των κυπριακών ομάδων αρχίζει το τριήμερο 19-21 Ιουλίου (πρώτοι αγώνες ΑΕΚ, ΑΠΟΕΛ και Άρη, κατά σειρά) όμως η… μάχη της Κύπρου για αναρρίχηση στην κατάταξη της UEFA, ξεκινά 14 μέρες νωρίτερα. Στις 5/7, μέρα κατά την οποία θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες για τον α’ γύρο του Champions League, θα μπουν στον «χορό» οι πρώτοι από τους 39… αντιπάλους της χώρας μας.


Αναφερόμαστε στις ομάδες των εννέα χωρών που κυνηγάμε με την ελπίδα να προσπεράσουμε έστω έξι από αυτές, με σκοπό να επανέλθουμε στη 15η θέση (για την πενταετία 2018/19 – 2022/23) και να επιστρέψουμε, ως εκ τούτου, στην πενταπλή εκπροσώπηση, τη σεζόν 2024/25 (υπενθυμίζουμε πως τη σεζόν 2023/24 επιστρέφουμε στα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια).


777

Όπως αναλύσαμε σε προηγούμενο θέμα μας, η προσπάθεια αυτή της Κύπρου δεν είναι απλώς δύσκολη, αλλά σχεδόν ακατόρθωτη. Όσο, όμως, υπάρχουν κάποιες έστω ελάχιστες ελπίδες, δικαιούμαστε να ονειρευόμαστε. Η διαφορά από τη 15η θέση είναι τεράστια καθώς ανέρχεται στους 3.800 βαθμούς, την ώρα που σε ολόκληρη την περσινή σεζόν η χώρα μας (με δύο ομάδες στους ομίλους, μάλιστα) μάζεψε συνολικά 4.125. Η… λογική, λέει πως για να έχουμε πιθανότητες, θα πρέπει έστω τέσσερις από τις πέντε ομάδες μας να μπουν σε ευρωπαϊκό όμιλο. Σαφώς και πρόκειται για κάτι που φαντάζει τρομερά δύσκολο, όμως το ότι ο Απόλλωνας και η Ομόνοια έχουν εξασφαλισμένη θέση, καθώς και το ότι η ΑΕΚ χρειάζεται μόνο μία πρόκριση (σε τρεις ευκαιρίες) για να γίνει η τρίτη εκπρόσωπός μας, μας δίνει ελπίδες, νοουμένου ότι θα τα καταφέρει και (τουλάχιστον) ένας εκ των ΑΠΟΕΛ και Άρη (χρειάζονται τρεις προκρίσεις).


Ακόμη και το πιο πάνω… αισιόδοξο σενάριο να επαληθευτεί, εντούτοις, ενδέχεται να μην αποδειχθεί αρκετό για να πετύχουμε τον στόχο μας. Θα χρειαστεί, παράλληλα, αρκετές χώρες από αυτές που κυνηγάμε να μην κάνουν καλή πορεία, δηλαδή να μην βάλουν αρκετές ομάδες σε ομίλους και, όσες βάλουν, να μην μαζέψουν -έστω οι πλείστες- πολλούς βαθμούς. Συνολικά, οι εννέα χώρες με τις οποίες (ελπίζουμε πως) η Κύπρος θα κάνει… μάχη, θα εκπροσωπηθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από 35 ομάδες, ενώ «αντιπάλοι» μας θα είναι και οι τέσσερις ομάδες του Ισραήλ, που μας ακολουθεί σε πολύ κοντινή απόσταση. Σε αυτές τις 39 ομάδες, λοιπόν, θα... ευχόμαστε αποκλεισμούς. Σημειώνεται πως ορισμένες χώρες, έχουν, όπως η Κύπρος, ήδη εξασφαλισμένες θέσεις σε ομίλους (Ουκρανία, Δανία, Τουρκία).


Δείτε πιο κάτω τις ομάδες που εκπροσωπούν τις χώρες με τις οποίες θα… αναμετρηθεί η Κύπρος, σε ποια διοργάνωση θα συμμετάσχουν και από ποιον γύρο θα ξεκινήσουν.


12. ΡΩΣΙΑ 26.225

-Οι ομάδες της έχουν αποκλειστεί, όμως η UEFA της έδωσε ήδη 4.333 βαθμούς (όση ήταν η χειρότερη συγκομιδή της την περασμένη πενταετία).

13. ΟΥΚΡΑΝΙΑ 23.800




  • 5 ομάδες (οι 2 ήδη σε ομίλους)


Η Σαχτάρ βρίσκεται απευθείας στους ομίλους του Champions League και η Ντιναμό Κιέβου στον δεύτερο του γύρο (μονοπάτι μη πρωταθλητών). Η Ντνίπρο αρχίζει από τα πλέι οφ του Europa League, ενώ στο Conference θα παίξουν Βόρσκλα Πολτάβα (β' γύρο) και Ζόρια Λουχάνσκ (γ' γύρο). Δύο ομάδες (Σαχτάρ, Ντνίπρο) έχουν εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο.


14. ΝΟΡΒΗΓΙΑ 23.250




  • 4 ομάδες


Η Μπόντο Γκλιμτ αρχίζει από τον πρώτο γύρο του Champions League ενώ Μόλντε, Βίκινγκ και Λίλστρομ ξεκινούν από τον δεύτερο γύρο του Conference League.


15. ΕΛΒΕΤΙΑ 23.175




  • 4 ομάδες


Η Ζυρίχη θα παίξει στον δεύτερο γύρο του Champions League, ενώ Βασιλεία και Γιανγκ Μπόις θα αγωνιστούν στον δεύτερο του Conference League και η Λουγκάνο στον τρίτο του γύρο.


16. ΕΛΛΑΔΑ 23.100




  • 4 ομάδες


Ο Ολυμπιακός αρχίζει από τον β' γύρο του Champions League, ΠΑΟΚ και Άρης από τον β' γύρο του Conference League και ο Παναθηναϊκός από τον τρίτο γύρο της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης.


17. ΤΣΕΧΙΑ 22.300




  • 4 ομάδες


Η Πλζεν ξεκινά από τον δεύτερο γύρο του Champions League, η Σλοβάτσκο από τον τρίτο γύρο του Europa League και Σλάβια Πράγας, Σπάρτα Πράγας από τον δεύτερο του Conference League.


18. ΚΡΟΑΤΙΑ 22.025




  • 4 ομάδες


Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ αρχίζει από τον δεύτερο γύρο του Champions League, Όσιγιεκ και Ριέκα από τον δεύτερο του Conference League και η Χάιντουκ Σπλιτ από τον γ' γύρο της τρίτης διοργάνωσης.


19. ΔΑΝΙΑ 21.925




  • 5 ομάδες (οι 2 ήδη σε ομίλους)


Η Κοπεγχάγη αρχίζει από τα πλέι οφ του Champions League, η Μίντιλαντ από τον β' γύρο (μη πρωταθλητών) της κορυφαίας διοργάνωσης, η Σίλκεμποργκ από τα πλέι οφ του Europa League και Μπρόντμπο, Βίμποργκ από τον β' γύρο του Conference League. Δύο ομάδες (Κοπεγχάγη, Σίλκεμποργκ) έχουν εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο.


20. ΤΟΥΡΚΙΑ 20.300




  • 5 ομάδες (οι 2 ήδη σε ομίλους)


Η Τραμπζονσπόρ ξεκινά από τα πλέι οφ του Champions League και η Φενέρμπαχτσε στην ίδια διοργάνωση, από τον δεύτερο γύρο των μη πρωταθλητών. Η Σίβασπορ κάνει αρχή στα πλέι οφ του Europa League, ενώ Κόνιασπορ και Μπασακσεχίρ στον β' γύρο του Conference League. Δύο ομάδες (Τραμπζονσπόρ, Σίβασπορ) έχουν εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο.


21. ΚΥΠΡΟΣ 19.375




  • 5 ομάδες (οι 2 ήδη σε ομίλους)


Ο Απόλλωνας κάνει αρχή από τον τρίτο γύρο του Champions League, η ΑΕΚ από τον δεύτερο γύρο της κορυφαίας διοργάνωσης (μονοπάτι μη πρωταθλητών), η Ομόνοια από τα πλέι οφ του Europa League και ΑΠΟΕΛ, Άρης από τον δεύτερο γύρο του Conference League. Δύο ομάδες (Απόλλωνας, Ομόνοια) έχουν εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο.


22. ΙΣΡΑΗΛ 18.750




  • 4 ομάδες


Η Μακάμπι Χάιφα αρχίζει από τον δεύτερο γύρο του Champions League, ενώ Χάποελ Μπερ Σεβά, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Μακάμπι Νετάνια ξεκινούν από τον δεύτερο γύρο του Conference League.

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ