Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 22.3.2022
Οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή

Tις ποινές που επέβαλε ο Ααθλητικός δικαστής Αριστοτέλης Βρυωνίδης αφότου μελέτησε τις παραπομπές που είχε ενώπιον του ανακοίνωσε η ΚΟΠ.


Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις του:


*Καταγγελία του διαιτητή Βασίλη Δημητρίου κατά του MAGLICA ANTON, ποδοσφαιριστή  του ΑΠΟΕΛ που αποβλήθηκε για σοβαρό  παραβατικό  παιχνίδι  στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Α’ Όμιλος ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/13.03.2022 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία του διαιτητή Χρυσοβαλάντη Θεουλή κατά του Στέφανου Μουκτάρη, ποδοσφαιριστή  του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ που αποβλήθηκε για σοβαρό  παραβατικό  παιχνίδι  στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Β’ Όμιλος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λευκωσίας – ΑΕΛ Λεμεσού/11.03.2022 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα Κυπέλλου COCA - COLA  προημιτελική φάση περιόδου 2021-2022 ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας - ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου/09.03.2022.

(α) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για πυροδότηση από οπαδούς της ομάδας εντός του σταδίου (στην κερκίδα) επικίνδυνου αντικειμένου (φωτοβολίδα) στο 53 λεπτό του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου  10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(δ) για φτύσιμο από οπαδούς της ομάδας πριν την έναρξη του αγώνα και κατά την είσοδο της φιλοξενούμενης ομάδας στον αγωνιστικό χώρο προς ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(στ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(ε) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.8 της  Προκήρυξης  Πρωταθλήματος Κυπέλλου COCA - COLA περιόδου 2021-2022. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΕΚ λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022. Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο ένας ποδοσφαιριστής συμμετείχε στην ενδεκάδα ο οποίος κατά το 18ο  έτος της ηλικίας του ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένος ως ποδοσφαιριστής στο αρχείο  ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Α’ Όμιλος ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/13.03.2022 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα Πρωταθλήματος  CYTA  Β’  Φάση Α’ Όμιλος ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ Λευκωσίας/13.03.2022 (2η αγωνιστική).

(α) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του β΄ ημιχρόνου που είχαν στόχο τον τερματοφύλακα της αντίπαλης ομάδας, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για ζημιές που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας κατά την διάρκεια του αγώνα (έσπασαν 50 καθίσματα και γυαλί), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(η) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ  λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022 στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Α’ Όμιλος ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΠΑΦΟΣ F.C./12.03.2022 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΠΑΦΟΥ FC λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης Πρωταθλήματος CYTA περιόδου 2021-2022 στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Α’ Όμιλος ΑΡΗΣ Λεμεσού – ΠΑΦΟΣ FC/12.03.2022 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΠΟΛΛΩΝΑ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Α’  Όμιλος  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου /13.03.2022 (2η αγωνιστική).

(α) για ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο κατά την διάρκεια του αγώνα (στο 62 λεπτό), κατά παράβαση του άρθρου 10.2(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για πυροδότηση και ρίψη από οπαδούς της ομάδας (εντός του αγωνιστικού χώρου και στην κερκίδα) επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς και κροτίδες) κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου  10.2γ(1)(2) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(δ) λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, δύο ποδοσφαιριστών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένοι ως ποδοσφαιριστές στο αρχείο ποδοσφαιριστών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου Χ.18 της Προκήρυξης   Πρωταθλήματος  CYTA   περιόδου 2021-2022.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΑΓΓΕΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, υπεύθυνου ασφαλείας του γηπέδου για αντιαθλητική συμπεριφορά που επέδειξε μετά το τέλος του αγώνα προς τον ποδοσφαιριστή της αντίπαλης ομάδας MOHSEN WARDA, κατά παράβαση του άρθρου 4(γ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Α’  Όμιλος ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου /13.03.2022 (2η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά της ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ στον αγώνα Πρωταθλήματος CYTA Β’ Φάση Α’  Όμιλος  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Λεμεσού – ΑΝΟΡΘΩΣΗ Αμμοχώστου /13.03.2022 (2η αγωνιστική):

(α) για μεταφορά εντός του σταδίου (στην κερκίδα) από οπαδούς της ομάδας επικίνδυνων αντικειμένων, κατά παράβαση του άρθρου 10.2(δ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για πυροδότηση από οπαδούς της ομάδας εντός του σταδίου (στην κερκίδα) επικίνδυνων αντικειμένων (πυρσούς) πριν την έναρξη και κατά την διάρκεια του αγώνα, κατά παράβαση του άρθρου  10.2γ(1) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου γιατί η ομάδα συμπεριφέρθηκε απρεπώς (5 κάρτες), κατά παράβαση του άρθρου 10.1(β) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας ΟΘΕΛΛΟΣ Αθηαίνου – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου/11.03.2022 (24η αγωνιστική).
Απόφαση: Πρόστιμο

*Καταγγελία κατά του σωματείου ΑΛΣ Ομόνοια 29ης Μαΐου στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας – ΑΛΣ ΟΜΟΝΟΙΑ 29ης Μαΐου/12.03.2022 (24η αγωνιστική).

(α) γιατί προκάλεσε την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα κατά 17 λεπτά και την καθυστέρηση έναρξης του β΄ ημιχρόνου κατά 5 λεπτά, κατά παράβαση του άρθρου 4(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(β) για είσοδο  οπαδών στο στάδιο (στις κερκίδες χωρίς εισιτήριο), κατά παράβαση του όρου 20 του Κεφαλαίου Ι της Προκήρυξης Πρωταθλήματος Β΄ Κατηγορίας 2021/2022 και του άρθρου 10.2(α) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο
(γ) για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της ομάδας λίγο πριν την έναρξη του αγώνα στον χώρο της ανατολικής κερκίδας (εισήλθαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο προσπαθώντας να παραβιάσουν την κεντρική είσοδο της κερκίδας και εισερχόμενοι στο γήπεδο χτύπησαν και τραυμάτισαν πρόσωπο της ασφάλειας του γηπέδου), κατά παράβαση του άρθρου 4(κβ) των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Μη διεξαχθείς αγώνας Πρωταθλήματος Παίδων Κ-15 B’ Φάση Α’ Όμιλος ΕΛΠΙΔΑ Λιοπετρίου – VALENCIA C.F. SOCCER SCHOOL/13.03.2022 (4η αγωνιστική).
Απόφαση: Ο αγώνας κατακυρώθηκε με 3-0 υπέρ της VALENCIA CF.

*Καταγγελία κατά του ΑΡΗ λόγω μη συμμετοχής στην ενδεκάδα, κατά την έναρξη του αγώνα, τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστριών που κατά το 18ο έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα να ήταν εγγεγραμμένες ως ποδοσφαιρίστριες στο αρχείο ποδοσφαιριστριών της ΚΟΠ κατά παράβαση του άρθρου ΧΙΙΙ.22 της Προκήρυξης Γυναικείου Πρωταθλήματος.  Συγκεκριμένα κατά την έναρξη του αγώνα μόνο τρείς (3) ποδοσφαιρίστριες συμμετείχαν στην ενδεκάδα οι οποίες κατά το 18ο  έτος της ηλικίας τους ή προηγούμενα ήταν εγγεγραμμένες ως ποδοσφαιρίστριες στο αρχείο ποδοσφαιριστών  της ΚΟΠ στον αγώνα Κυπέλλου Γυναικών  APOLLON LADIES – ΑΡΗΣ Λεμεσού/13.03.2022.
Απόφαση: Πρόστιμο

*Παραπομπή της ένστασης του σωματείου ΑΣΙΛ Λύσης κατά του κύρους του αγώνα του στο  Πρωτάθλημα Β’ Κατηγορίας ΠΟ Ξυλοτύμπου 2006 – ΑΣΙΛ Λύσης/12.03.2022 (24η αγωνιστική).
Απόφαση: Η απόφαση επιφυλάσσεται

*Καταγγελία κατά του ΕΡΜΗ Αραδίππου γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €50.000= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 02.02.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Κυπέλλου COCA-COLA Α’ Β’ Κατηγορίας Β’ Φάση περιόδου 2021/2022 ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ Παραλιμνίου – ΕΡΜΗΣ Αραδίππου/19.01.2022 αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 45 ημερών και πρόστιμο.

*Καταγγελία κατά του ΑΚΡΙΤΑ Χλώρακας γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 09.02.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας περιόδου 2021/2022 ΑΚΡΙΤΑΣ Χλώρακας – ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου/29.01.2022 (18η αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Δερύνειας γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 09.02.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας/29.01.2022 (18η αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

*Καταγγελία κατά της ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΣ γιατί παρέλειψε να πληρώσει χρηματική ποινή €450= που επιβλήθηκε στο σωματείο στις 09.02.2022 από την Δικαστική Επιτροπή στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας ΟΜΟΝΟΙΑ Αραδίππου - ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ Πολεμιδιών/26.01.2022 (14η αγωνιστική) αν και παρήλθαν 30 μέρες κατά παράβαση του άρθρου 17 των Πειθαρχικών Κανονισμών της ΚΟΠ.
Απόφαση: Ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών εκτός αν το πρόστιμο πληρωθεί εντός 15 ημερών.

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ