ΑΠΟΕΛ: Από τον Χαφέζ στον Φόρσαϊθ

ΓΗΠΕΔΟ

Δημοσιευτηκε:

ΑΠΟΕΛ: Από τον Χαφέζ στον Φόρσαϊθ

Η προσπάθεια αντικατάστασης του Φακούντο Σαμπάλα ξεκίνησε από χθες.


Στον ΑΠΟΕΛ έπεσε σαν «κεραυνός εν αιθρία» η εξέλιξη με τον Αργεντινό αριστερό μπακ ο οποίος έφυγε από την Κύπρο δίχως να ενημερώσει και ουσιαστικά αποτελεί ήδη ξένο σώμα. Και το πλήγμα αγωνιστικά είναι σημαντικό, καθώς πρόκειται για έναν από τους παίκτες του περσινού ρόστερ που διακρίθηκαν (ο μοναδικός της αμυντικής γραμμής) και πλέον οι γαλαζοκίτρινοι υποχρεώνονται να ψάξουν και για αριστερό μπακ.


Ήδη έγιναν γνωστά κάποια από τα ονόματα παικτών που εξετάζονται από τους αρμόδιους ώστε να κλείσει άμεσα το κενό που άνοιξε. Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης βγήκε το όνομα του Καρίμ Χαφέζ, ενώ τις τελευταίες ώρες... παίζει και του Κρεγκ Φόρσαϊθ.


Ο Χαφέζ, που τη σεζόν 2015/16 έπαιξε στην Ομόνοια (ως παίκτης Καταλόγου Β', τότε, ενώ κατέγραψε 29 συμμετοχές), αγωνίστηκε τα επόμενα χρόνια σε Λιρς, Λανς, Ουάντι Ντέγκλα, Μπασακσεχίρ και Μαλάτιασπορ. Με την τελευταία, ο 26χρονος (διεθνής) Αιγύπτιος είχε τα τελευταία 2,5 χρόνια απολογισμό 79 εμφανίσεις και 11 ασίστ.


Σε ό,τι αφορά τον Φόρσαϊθ, πρόκειται για 33χρονο Σκωτσέζο αριστερό μπακ, που εδώ και εννέα χρόνια έπαιζε στην Ντέρμπι Κάουντι. Αγωνιζόμενος σταθερά στην Championship κατέγραψε συνολικά 256 συμμετοχές, επτά γκολ και 25 ασίστ, ενώ την περασμένη σεζόν μέτρησε 29 συμμετοχές, τρία γκολ και μία ασίστ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Νταντί ενώ στην Αγγλία έπαιξε επίσης σε Γουότφορντ και Μπράντφορντ.


Εννοείται πως στη λίστα του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν κι άλλοι υποψήφιοι, με το θέμα να μην αναμένεται να αργήσει αρκετά. Με τρεις εβδομάδες να χωρίζουν τους γαλαζοκίτρινους από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μπότεφ (20/7) και με μοναδικό διαθέσιμο αριστερό μπακ τον Γουίλερ, η απόκτηση ποδοσφαιριστή στην εν λόγω θέση έχει καταστεί άμεση προτεραιότητα.