Ο Τραμπ θα επιβάλει πρόστιμο στην Καλιφόρνια για συμμετοχή τρανς αθλήτριας σε γυναικείους αγώνες!

Δημοσιευτηκε:

Ο Τραμπ θα επιβάλει πρόστιμο στην Καλιφόρνια για συμμετοχή τρανς αθλήτριας σε γυναικείους αγώνες!

«Ένας βιολογικός άνδρας αγωνίστηκε στους τελικούς γυναικών της Καλιφόρνια», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, υποσχέθηκε «μεγάλης κλίμακας πρόστιμο» κατά της Καλιφόρνια μετά τις νίκες μιας τρανς μαθήτριας Λυκείου σε ένα τοπικό πρωτάθλημα στίβου, που προκάλεσαν διαμάχη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Ένας βιολογικός άνδρας αγωνίστηκε στους τελικούς γυναικών της Καλιφόρνια, κερδίζοντας με μεγάλη επιτυχία, παρά το γεγονός ότι τους προειδοποίησα να μην το κάνουν», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στο κοινωνικό του δίκτυο, Truth Social, τη Δευτέρα το βράδυ.

«Όπως καταλαβαίνει πολύ καλά ο άθλιος κυβερνήτης Γκάβιν (Νιούσομ), θα επιβληθούν σημαντικά πρόστιμα!!!», πρόσθεσε. Η δεκαεξάχρονη Α.Β. Χερνάντεζ ξεπέρασε τα 1,70 μέτρα στην πρώτη της προσπάθεια στο άλμα εις ύψος και μοιράστηκε την πρώτη θέση με δύο άλλες αθλήτριες - καθεμία από τις οποίες ξεπέρασε το ίδιο ύψος αλλά έχασε μία προσπάθεια.

Και οι τρεις έφτασαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου βάσει νέων κανόνων που ανακοινώθηκαν τις τελευταίες ημέρες από την Διασχολική Ομοσπονδία της Καλιφόρνια (CIF), σε απάντηση στην κριτική για την πολιτική της που επιτρέπει στους τρανς αθλητές να αγωνίζονται.

Η CIF αρχικά τροποποίησε τους κανόνες της, έτσι ώστε οι γυναίκες, με βάση το βιολογικό τους φύλο, να μην αποκλείονται από τους αγώνες λόγω της συμμετοχής τρανς αθλητών. Στη συνέχεια, εξέδωσε έναν νέο κανόνα για τα αγωνίσματα στα οποία είχε προκριθεί η Α.Β. Χερνάντεζ (άλμα εις ύψος, άλμα εις μήκος και τριπλούν), ορίζοντας ότι κάθε νεαρή γυναίκα, με βάση το βιολογικό της φύλο, που θα είχε κερδίσει μια δεδομένη θέση στο βάθρο χωρίς την παρουσία της τρανς αθλήτριας θα λάμβανε το ίδιο μετάλλιο.

Αυτές οι αλλαγές στους κανόνες ήρθαν μετά από ημέρες διαμάχης, συμπεριλαμβανομένης μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Πρόεδρο Τραμπ που απειλούσε να αρνηθεί στην Καλιφόρνια μελλοντική ομοσπονδιακή χρηματοδότηση εάν επιτρεπόταν στην Χερνάντεζ να αγωνιστεί.

Κατηγορίες

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων

Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.