Ψυχωμένη εθνική αποκατέστησε την τάξη!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 29.3.2022
Ψυχωμένη εθνική αποκατέστησε την τάξη!

Όσο κακή πορεία κι αν κάναμε τα τελευταία χρόνια, η τέταρτη κατηγορία δεν μας άξιζε. Κι αυτό φρόντισαν να το επιβεβαιώσουν οι διεθνείς μας, με την ψυχωμένη εθνική μας να κερδίζει με 2-0 την Εσθονία στον επαναληπτικό των μπαράζ του Nations League στο «ΑΕΚ Αρένα» και να σφραγίζει την παραμονή της στην τρίτη κατηγορία, υποβιβάζοντας τον αντίπαλό της στην τέταρτη.


Τα γκολ που... αποκατέστησαν την τάξη και χάρη στα οποία αποφύγαμε τον ταπεινωτικό υποβιβασμό στις επτά «χειρότερες» ομάδες της ηπείρου, τα σκόραραν οι Τζιωνής στο 19' και Σωτηρίου στο 51', τρία λεπτά αφότου ο Σπόλιαριτς αποβλήθηκε με (ακατανόητη) δεύτερη κίτρινη κάρτα.


Παρότι παίξαμε για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, η ομάδα μας έβγαλε ψυχή, αμύνθηκε σωστά και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πιστέψουν πως μπορούσαν να μας στερήσουν τη νίκη.


H εθνική μας θα συμμετάσχει στο επόμενο Nations League στον δεύτερο όμιλο της τρίτης κατηγορίας, μαζί με Ελλάδα, Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο. Οι τέσσερις αγωνιστικές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και οι άλλες δύο τον Σεπτέμβριο.


Ο αγώνας


Η εθνική μας ξεκίνησε τον αγώνα με τεράστια ευκαιρία όταν στο πρώτο λεπτό ο Τζιωνής με σουτ εντός περιοχής δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ίγκονεν. Το ματς είχε χαμηλό ρυθμό, όμως η εθνική μας πατούσε καλύτερα και μετά από άλλες μια-δυο προϋποθέσεις, βρήκαμε τον δρόμο προς τα δίχτυα, με την γκολάρα του Τζιωνή στο 19', έπειτα από εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Πιέρου στον Ιωάννου και ασίστ του τελευταίου στον άσο της Σπόρτινγκ Κάνσας. Οι Εσθονοί φάνηκαν μετά το ημίωρο, φτιάχνοντας τρεις φάσεις, με κυριότερη την κεφαλιά του Σινιάφσκι στο 34' που ευτυχώς δεν βρήκε στόχο.


Η επανάληψη ξεκίνησε άσχημα για την Κύπρο καθώς στο 48' αποβλήθηκε ο Σπόλιαριτς με ακατανόητη δεύτερη κίτρινη κάρτα, καθώς πήγε να εκτελέσει ένα φάουλ, εντέλει το άφησε στον Ιωάννου και ο ρεφ θεώρησε πως έκανε καθυστέρηση! Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, ήρθε το δεύτερο γκολ της εθνικής μας, που αφαίρεσε μεγάλο μέρος από το άγχος. Κλέψιμο Τζιωνή, ασίστ Παπουλή στον αφύλακτο Σωτηρίου και εύστοχο πλασέ (51') για το 2-0! Η Εσθονία ανέβασε (αναγκαστικά) στροφές, απείλησε σε μια-δυο περιπτώσεις, όμως την επόμενη μεγάλη ευκαιρία την είχαμε εμείς με τον Παπουλή στο 65', αν και οι φιλοξενούμενοι... «απάντησαν» στο 67', με τους Μιχαήλ και Γκόγκιτς να σώζουν την εστία μας. Στο υπόλοιπο η Εσθονία προσπάθησε να πιέσει, όμως πέραν από κάποιες προϋποθέσεις δεν κατάφερε να πλησιάσει στο γκολ που θα την έβαζε στη διεκδίκηση της παράτασης.


Η εξέλιξη του αγώνα


Τέλος αγώνα


90' Αλλαγή για την Κύπρο, Πίττας αντί Παπουλή.


-Η Εσθονία πιέζει, φτιάχνει προϋποθέσεις, αλλά αδυνατεί να απειλήσει σοβαρά την εστία μας.


83' Αλλαγή για την Κύπρο, Ευάγγελος Κυριάκου αντί Αντωνίου.


79' Αλλαγές για την Κύπρο, Χριστοφή και Αβραάμ αντικαθιστούν Σωτηρίου και Τζιωνή.


67' Σπουδαία φάση για την Εσθονία με πλασέ του Σοργκά, ο Μιχαήλ αρχικά έσωσε και ο Γκόγκιτς ακολούθως απομάκρυνε στη γραμμή.


65' Μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 έπειτα από συνεργασία Τζιωνή-Ιωάννου, ο Παπουλής από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα έξω!


62' Τρία διαδοχικά σουτ των Εσθονών, κόντραραν όλα σε αμυντικούς μας.


57' Ευκαιρία για την Εσθονία, ο Ζένιοφ με προβολή στο δεύτερο δοκάρι αστόχησε.


55' Αλλαγή για την Εσθονία, Σοργκά αντί Λούκα.


51' ΓΚΟΛ, 2-0 η Κύπρος με τον Σωτηρίου! Ο Τζιωνής έκλεψε, έδωσε στον Παπουλή κι αυτός στον αφύλακτο Πιέρο ο οποίος με πλασέ δεν λάθεψε και διπλασίασε τα γκολ μας!


-Αδιανόητη η αποβολή του Σπόλιαριτς! Η εθνική μας κέρδισε φάουλ, ο Σπόλιαριτς πήγε να εκτελέσει, εντέλει άφησε στον Ιωάννου και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για... καθυστέρηση!


48' Αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη ο Σπόλιαριτς, συνεχίζει με δέκα η Κύπρος!


46' Αλλαγές για την Εσθονία, Πούρι αντί Σινιάφσκι και Ζενιόφ αντί Άνιερ.


-Από τρεις τελικές είχε κάθε ομάδα στο πρώτο μέρος, δύο στον στόχο για την Κύπρο, καμία για τους Εσθονούς.


Tέλος ημιχρόνου


44' Σουτ του Παπουλή λίγο έξω από την περιοχή, άστοχο.


43' Κίτρινη κάρτα στον Σπόλιαριτς.


42' Σουτ του Κλάβαν, πάνω από τα δοκάρια.


-Είναι καλύτεροι στο τελευταίο διάστημα οι Εσθονοί και ψάχνουν την ισοφάριση. Πρέπει να κρατήσει περισσότερο την μπάλα η εθνική μας.


34' Πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους με τον Σινιάφσκι να κάνει την κεφαλιά από πλάγια αλλά κοντινή θέση, ευτυχώς δεν βρήκε στόχο.


30' Πρώτη τελική για την Εσθονία με σουτ του Άνιερ, άστοχο.


-Πραγματικά έξοχο το γκολ του παίκτη της Σπόρτινγκ Κάνσας, το οποίο μας δίνει το προβάδισμα για την παραμονή. Αν κρατήσουμε ξανά clean sheet, στόχος επετεύχθη.


19' ΓΚΟΛ, 1-0 η Κύπρος με τον Τζιωνή! Γκολάρα! Εξαιρετική διαγώνια μπαλιά του Πιέρου στον Ιωάννου, αυτός έδωσε στον Τζιωνή ο οποίος ελίχθηκε λίγο έξω από την περιοχή και με τρομερό φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μέσα!


13' Κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Τζιωνή, κόντραρε, κόρνερ.


12' Κίτρινη κάρτα στον Tαμ.


11' Καλή προϋπόθεση για την εθνική μας με γύρισμα του Ιωάννου από αριστερά, πέφτει και μαζεύει ο Ίγκονεν.


-Πεσμένος ο ρυθμός στο παιχνίδι, δεν μας έδωσε... φτερά η μεγάλη φάση που φτιάξαμε.


-«Άγγιξε» το... ονειρεμένο ξεκίνημα η εθνική μας. Σπουδαία ευκαιρία αυτή του Τζιωνή.


1' Τεράστια φάση για την Κύπρο στα 30"! Ο Τζιωνής από καλή θέση στην περιοχή έκανε το σουτ, απέκρουσε ο Ίγκονεν, στη συνέχεια ο Παπουλής μπήκε στη φάση, ανατράπηκε από τον πορτιέρο των Εσθονών, όμως δεν υπάρχει πέναλτι καθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.


-Ξεκίνησε η αναμέτρηση. Καλή επιτυχία στην εθνική μας!


ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Παναγιώτου, Χάμπος, Γκόγκιτς, Αντωνίου (83' Ευ. Κυριάκου), Ιωάννου, Αρτυματάς, Σπόλιαριτς, Παπουλής (90' Πίττας), Τζιωνής (79' Αβραάμ), Σωτηρίου (79' Χριστοφή)


ΕΣΘΟΝΙΑ: Ίγκονεν, Μετς, Ταμ, Κλάβαν, Λούκα (55' Σοργκά), Ογιάμα, Κρέιντα, Σινιάφσκι (46' Πούρι), Βασίλιεφ, Άνιερ (46' Ζενιόφ), Σάπινεν


ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43' Σπόλιαριτς / 12' Ταμ


ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 48' Σπόλιαριτς (2η κίτρινη) / -


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρτούρ Ντίας (Πορτογαλία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις

Συνηθίσαμε στις... πτώσεις