Ο Δώνης στην αρχή και ο Σαρφό στο τέλος έδωσαν την νίκη στον ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΕΝΠ

Δημοσιεύθηκε 4.11.2022
Ο Δώνης στην αρχή και ο Σαρφό στο τέλος έδωσαν την νίκη στον ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΕΝΠ

Ο ΑΠΟΕΛ κερδίζοντας με 1-0 την Ένωση στο ΓΣΠ κατάφερε να πετύχει την τέταρτη συναπτή του νίκη στο πρωτάθλημα. Στο ματς με το οποίο ξεκίνησε η δράση της 10ης αγωνιστικής του «μαραθωνίου» η ομάδα της πρωτεύουσας πανηγύρισε το 2ο της τρίποντο εντός έδρας για φέτος χάρις το γκολ του Τάσου Δώνη στο 4ο λεπτό και του Σαρφό στο 93ο. Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν καλύτεροι από την ομάδα του Παραλιμνίου η οποία έμεινε με 10 παίκτες στο 44ο λεπτό μετά από την αποβολή του Έχμαν. Έτσι το παιχνίδι πήρε τον δρόμο του, ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να υπερβεί το εμπόδιο των βυσσινί και έφτασε τους 21 βαθμούς (ισοβαθμεί με Άρη στην 2η θέση). Από την άλλη η ΕΝΠ παραμένει στους 10 βαθμούς και την 10η θέση.

Το ματς

Με φάσεις ξεκίνησε ο αγώνας αφού μόλις στα 30 δευτερόλεπτα απείλησε η Ένωση ενώ στην συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ στην πρώτη του ευκαιρία άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Βιγιαφάνες έκανε την σέντρα από το κόρνερ, ο Μάγκλιτσα έπιασε την πισινή κεφαλιά και ο ελεύθερος Δώνης, που καραδοκούσε στο δεύτερο δοκάρι, σκόραρε με κοντινή κεφαλιά. η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει μετά το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων ωστόσο δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Μπέλετς. Ο ΑΠΟΕΛ χωρίς να ρισκάρει έλεγχε τον ρυθμό ενώ έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνες. Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ο ΑΠΟΕΛ γυρόφερνε την περιοχή του Κόστιτς αλλά έφτιαχνε ευκαιρίες αφού αμυνόταν μαζικά και αποτελεσματικά η ομάδα του Σατσιά. Στο 44ο λεπτό άλλαξαν οι ισορροπίες του αγώνα αφού ο Εχνάν δέχθηκε την απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από δυνατό μαρκάρισμα στον Μαρκίνιος, έτσι ο κεντρικός αμυντικός της Ένωσης άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές.

Στο δεύτερο μέρος οι βυσσινί πλέον με αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλά τον δείκτη του σκορ και να προσπαθήσουν να βγάλουν κάποιες αντεπιθέσεις. Οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν κάποιες ευκαιρίες, με μεγαλύτερη αυτή του Τσεμπάκ ο οποίος έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ένωσης. Ο αγώνας συνεχίστηκε με την Ένωση να ρισκάρει και να φτάνει κοντά στο γκολ με εκτέλεση φάουλ του Γεβρέμοβιτς, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σαρφό στις καθυστερήσεις του αγώνα με πλασέ μετά από αντεπίθεση των γαλαζοκιτρίνων έτσι οι γαλαζοκίτρινοι πήραν μια πολύτιμη νίκη.

Η εξέλιξη του αγώνα:

Τέλος του αγώνα

90+3' ΓΚΟΛ για τον ΑΠΟΕΛ με τον Σαρφό.

90' Δοκάρι για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ηλία.

87' Ο Μπλουμ στη θέση του Μαρκίνιος.

84' Η Ένωση φτάνει κοντά στο γκολ με εκτέλεση φάουλ του Γεβρέμοβιτς, με την μπάλα να βρίσκει και στο δοκάρι.

81' Ο Λόπεθ στη θέση του Κατσιάρη.

76' Σουτ του Ηλία, έξω η μπάλα.

70' Τρεις αλλαγές για το ΑΠΟΕΛ. Ο Χριστοδούλου παίρνει τη θέση του τραυματία Μπέλετς, όπως επίσης οι Εφραίμ-Ηλία αντί Δώνη και Μάγκλιτσα.

70 Αλλαγή για την ΕΝΠ. Ρουσιάς αντί Βουτσένοβιτς.

67' Kίτρινη στον Δώνη για φάουλ στον Μέιρα.

65' Αλλαγή για την Ένωση ο Ντιαβαρά θα αντικαταστήσει τον Λαμί.

61' Πρώτη αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Κοσταντίνοφ αντί Ντάλσιο.

60' Ο ΑΠΟΕΛ προσπαθεί με κάποιες μπαλιές να απειλήσει ωστόσο δεν βρίσκουν στόχο.

49' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ να διπλασιάσουν τα τέρματα τους, ο Τσεμπάκ έκανε το τελείωμα από κοντά, ο Κόστιτς ήταν στην σωστή θέση και απέκρουσε.

Με δυο αλλαγές από τον Σατσιά αρχίζει το β' μέρος. Ντρέκσα αντί Κορσία και Βούκσεβιτς αντί Κωνσταντίνου.

Σέντρα στο 2ο ημίχρονο

Τελος ημιχρόνου

44' Απευθείας κόκκινη στον Εχμάν αδού ο αμυντικός της Ένωσης πήγε δυνατά με τις τάπες βρήκε τον Μαρκίνιος και άφησε την ομάδα του με 10 ποδοσφαιριστές.

32' Κίτρινη κάρτα στο Ίσαμ Τσεμπάκ.

30' Σπουδαία απόκρουση από τον Μπέλετς που απέκρουσε σουτ του Κατσιάρη αλλά ο βοηθός δείχνει ότι προηγήθηκε οφσάιντ.

18' Απευθείας χτύπημα φάουλ από τον Βιγιαφάνες, μόλις έξω.

14΄Ο Ντάλσιο από κοντά απείλησε.

8' Συρτό σουτ του Λαμί, εύκολα ο Μπέλετς.

4' ΓΚΟΛ 1-0 Ο ΑΠΟΕΛ με Δώνη. Ο Βιγιαφάνες εκτέλεσε το κόρνερ ο Μάγκλιτσα πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα πήγε στο δεύτερο εκεί όπου ο Δώνης με κοντινή κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

1' Πρώτη απειλή για την ομάδα της Ένωσης, ο Λαμί βγήκε από αριστερά τελείωσε την φάση αλλά η μπάλα κατέληξε έξω.

- Έναρξη της αναμέτρησης

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς (70' Χριστοδούλου), Γουίλερ, Ντβάλι, Τσεμπάκ, Κρέσπο, Βιγιαφάνες, Σαρφό, Ντάλσιο (61' Κονσταντίνοφ), Δώνης (70' Εφραίμ), Μαρκίνιος (87' Μπλούμ), Μάγκλιτσα (70' Ηλία)

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Κόστιτς, Μπεν Αμί (46' Ντρέκσα), Ντα Σίλβα, Εχμάν, Μέιρα, Τζεβρέμοβιτς, Κωνσταντίνου (46' Βούκτσεβιτς), Κατσιάρης (81' Λόπεθ), Βουτσένοβιτς (70' Ρουσιάς), Κοτσώνης, Λαμί (65' Ντιαβαρά)

ΣΚΟΡΕΡ: 3' Δώνης/ -

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 32' Τσεμπάκ, 67' Δώνης / -

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: - / 44' Εχμάν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αθανασίου Κυριάκος

Α' Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β' Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος

4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης

VAR: Φωτίου Κωνσταντίνος

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής Διαιτησίας: Νικολαϊδης Χρίστος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καμία ανησυχία στην Ένωση

Καμία ανησυχία στην Ένωση

Καμία ανησυχία στην Ένωση

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν