Βαθμολογία UEFA: Στην επόμενη απώλεια λέμε «αντίο»

Δημοσιεύθηκε 31.7.2022
Βαθμολογία UEFA: Στην επόμενη απώλεια λέμε «αντίο»
Μόνο αν ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ καταφέρουν να πλαισιώσουν Απόλλωνα και Ομόνοια στις φάσεις ομίλων, θα έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε τον -εξαιρετικά δύσκολο- στόχο μας

Η μία νίκη, η μία ισοπαλία και η μία ήττα που κατέγραψε η Κύπρος αυτή την εβδομάδα στις διοργανώσεις της UEFA, δεν είναι και τραγικός απολογισμός. Το γεγονός, ωστόσο, πως χάσαμε ήδη μια από τις πέντε ομάδες μας, μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες να καλύψουμε τις μεγάλες διαφορές που μας χωρίζουν από τις προπορευόμενες χώρες, να επανέλθουμε στη 15άδα της κατάταξης και να επιστρέψουμε στην πενταπλή εκπροσώπηση τη σεζόν 2024/25.

Kανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον… πρωτάρη Άρη για τον αποκλεισμό του στο Μπακού, όμως είναι γεγονός πως από τη στιγμή που μείναμε με τέσσερις ομάδες, τα περιθώρια σε ό,τι αφορά την προσπάθεια για… υπέρβαση και άνοδο στη 15η θέση της UEFA, έγιναν όσο πιο στενά μπορούσαν να γίνουν. Τόσο, που για να έχουμε έστω κάποιες ελπίδες, θα χρειαστεί να μην έχουμε άλλη απώλεια. Με λίγα λόγια, μόνο αν ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ καταφέρουν να πλαισιώσουν Απόλλωνα και Ομόνοια στις φάσεις ομίλων, θα έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε τον -εξαιρετικά δύσκολο- στόχο μας.

Όπως αναλύσαμε τις προηγούμενες βδομάδες, η απόσταση που μας χωρίζει είναι τέτοια που ακόμη κι αν για πρώτη φορά στην ιστορία έχουμε τρεις ομάδες σε όμιλο, δεν αναμένεται να την καλύψουμε. Σημειώναμε πως το πιθανότερο είναι να χρειαστεί να βάλουμε τουλάχιστον τέσσερις ομάδες σε όμιλο, αριθμός που πλέον είναι το… μάξιμουμ δυνατό. Τα πράγματα έγιναν τόσο δύσκολα λόγω του ότι η Κύπρος ξεκίνησε τη σεζόν από την 21η θέση και, το χειρότερο, απέχοντας 3.800 βαθμούς από τη 15άδα. Για να καταστεί πλήρως αντιληπτό πόσο μεγάλη είναι η διαφορά αρκεί να υπενθυμίσουμε πως πέρσι, σε όλη τη σεζόν, με δύο ομάδες σε όμιλο, μαζέψαμε μόλις 4.125 βαθμούς.

Μάλιστα, μετά το πέρας της δεύτερης προκριματικής φάσης των διοργανώσεων, η διαφορά μας από τη 15η θέση (στην οποία βρίσκεται η Ελβετία) αυξήθηκε στους 4.100 βαθμούς. Ενδιάμεσά μας, υπάρχουν Ελλάδα (+3.775), Τσεχία (+3.350), Δανία (+2.700), Κροατία (+2.575), Τουρκία (+1.025) αλλά και το Ισραήλ (+0.050), το οποίο μας ξεπέρασε αυτή τη βδομάδα, ρίχνοντάς μας στην 22η θέση. Για να πάμε, λοιπόν, στη 15η θέση, θα πρέπει είτε να περάσουμε τις πιο πάνω επτά χώρες, είτε τις έξι εξ αυτών και να υποσκελίσουμε και τη Ρωσία, η οποία είναι μεν 12η απέχοντας 6.140 βαθμούς (πήρε μπόνους 4.333 από την UEFA λόγω του αποκλεισμού της), όμως με τις ομάδες της εκτός διοργανώσεων, δεν θα πάρει άλλους βαθμούς. Η διαφορά από τους Ρώσους φαίνεται μεν μεγάλη, όμως πρόκειται για αριθμό βαθμών που ούτως ή άλλως δεδομένα πρέπει να πάρουμε εάν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να προσπεράσουμε τουλάχιστον έξι χώρες. Κατ’ ακρίβεια, για να έχουμε πιθανότητες να πετύχουμε τον στόχο μας θα χρειαστούν ακόμη περισσότεροι (εκτιμούμε γύρω στους 8.000-9.000), εξ ου και θεωρείται απαραίτητη η παρουσία τεσσάρων ομάδων μας σε όμιλο για να μείνουμε… ζωντανοί.

4285037024165846 54456

Σημειώνεται πως από τις χώρες που ελπίζουμε να ξεπεράσουμε, αυτή τη βδομάδα έχασαν επίσης από μια ομάδα (κι έμειναν με τρεις) η Ελλάδα (ΠΑΟΚ), η Τσεχία (Σπάρτα Πράγας) και το Ισραήλ (Μακάμπι Νετάνια), ενώ η Κροατία δέχθηκε ισχυρό πλήγμα χάνοντας δύο από τις τέσσερις ομάδες της (Ριέκα, Όσιγιεκ). Αντιθέτως, συνεχίζουν με όσες ομάδες ξεκίνησαν Ελβετία (4), Δανία (5) και Τουρκία (5).

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τη σεζόν με πέντε ομάδες, παίρνουμε, για κάθε θετικό αποτέλεσμα, λιγότερους βαθμούς από όσους παίρνουν οι χώρες που ξεκίνησαν με τέσσερις (δηλαδή οι πλείστοι ανταγωνιστές μας), καθώς οι χώρες παίρνουν τους βαθμούς των ομάδων τους διαιρούμενους με τον αριθμό των αρχικών εκπροσώπων τους. Έτσι, για κάθε νίκη στα προκριματικά (1.000) παίρνουμε 200 βαθμούς αντί 250, και για κάθε ισοπαλία (500) προσθέτουμε 100 αντί 125, ενώ στους ομίλους, για κάθε νίκη (2.000) παίρνουμε 400 αντί 500 και για κάθε ισοπαλία (1.000) 200 αντί 250.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Τέλος ο Κανέδα από την ΕΝΠ

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό