Επαναλαμβάνω: Κάτι δεν πάει καλά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Δημοσιεύθηκε 30.7.2022
Επαναλαμβάνω: Κάτι δεν πάει καλά
Το χειρότερο είναι ότι γι' αυτήν την ανησυχητική κατάσταση κανένας δεν φαίνεται να νοιάζεται

Το έγραψα δεκάδες φορές από αυτήν εδώ τη στήλη, θα το επαναλάβω και σήμερα. Στο κυπριακό ποδόσφαιρο είμαι 100% σίγουρος ότι κάτι δεν πάει καλά, ιδιαίτερα στο οικονομικό θέμα. Δεν μπορεί και δεν γίνεται σε αυτόν τον μικρό τόπο να δαπανώνται για το ποδόσφαιρο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, χωρίς να δίνει κανένας λόγο για το από πού εξασφαλίζονται όλα αυτά τα λεφτά.

Ένας από τους βασικούς κανόνες που θέτουν η FIFA και η UEFA είναι όλες οι ομάδες να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, δηλαδή τα έξοδα να μην είναι περισσότερα από τα έσοδα. Βασικά, ζητούν όπως τα έσοδα να ξεπερνούν τα έξοδα. Στην Κύπρο πιστεύω ότι σε καμία ομάδα δεν συμβαίνει τέτοιο πράγμα. Θα έλεγα το αντίθετο.

Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε κάποιες ομάδες η κατάσταση είναι τραγική, ενώ σε κάποιες άλλες ομάδες όπου το μοναδικό έσοδο είναι η τηλεοπτική χορηγία, άντε και η φανέλα (σύνολο καμία 300 χιλιάδες ευρώ), τα έξοδα αγγίζουν ή και ξεπερνούν τα μερικά εκατομμύρια. Πόσα ακριβώς μην με ρωτήσετε γιατί δεν μπορώ να ξέρω. Όλα τούτα στην Κύπρο είναι αυστηρώς μυστικά, προκειμένου ο φόρος να μην βγάζει τις δαγκάνες του!

Το άσχημο είναι ότι γι' αυτήν την ανησυχητική κατάσταση κανένας δεν φαίνεται να νοιάζεται. Οι οπαδοί όποτε γίνει μία μεταγραφή πανηγυρίζουν, οι παράγοντες κάνουν δηλώσεις για τους μεγάλους στόχους και η ΚΟΠ υποτίθεται κάνει ελέγχους. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο στην Κύπρο του 2022 κι όποιος αντέξει. Το σίγουρο ένα είναι, κάτι δεν πάει καλά!

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Άλλο ένα εισιτήριο για την Α

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

Άλλο ένα εισιτήριο για την Α' κατηγορία - Τα δεδομένα για Ένωση και Ολυμπιακό

«Θέλουμε φιλοξενούμενους οπαδούς, θα δούμε πως θα πάει ο τελικός»

«Θέλουμε φιλοξενούμενους οπαδούς, θα δούμε πως θα πάει ο τελικός»

«Θέλουμε φιλοξενούμενους οπαδούς, θα δούμε πως θα πάει ο τελικός»