Επειγόντως... τρία στα τρία!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 25.7.2022
Επειγόντως... τρία στα τρία!
Εκτός από τα πολλαπλά κέρδη που θα αποκομίσουν οι κυπριακές ομάδες εφόσον περάσουν στον επόμενο γύρο, θα προσθέσουν και πολύτιμους βαθμούς για τη χώρα μας

Κρίσιμη είναι η τρέχουσα εβδομάδα όσον αφορά το μέλλον των κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κατ' επέκταση τη συνολική βαθμολογία της Κύπρου στην UEFA για την πενταετία 2018/19-2022/23. Η... σούμα των τριών εκπροσώπων μας, ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ και Άρη, ήταν σχετικά καλή στα πρώτα παιχνίδια (θα μπορούσε να τα πηγαίναμε και καλύτερα βέβαια) και θα ήταν ευχής έργο αύριο και την ερχόμενη Πέμπτη να σφραγίσουν την παρουσία τους στους επόμενους γύρους της UEFA.

Η αρχή θα γίνει την Τρίτη, με τους κιτρινοπράσινους της Λάρνακας να φιλοξενούν στις 18:30 τη Μίντιλαντ στον επαναληπτικό του 1-1. Μάλιστα, εφόσον η ομάδα της Λάρνακας πάρει το αποτέλεσμα που θα τη στείλει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League (σ.σ. αν τα καταφέρει θα βρει στον δρόμο της την Μπενφίκα) θα σφραγίσει αμέσως θέση στους ομίλους του Europa League. Έχοντας ως οδηγό την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου στη Δανία και με τον κόσμο στο πλευρό της, η ομάδα του Όλτρα έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει στο ζητούμενο.

Ακολούθως, την ερχόμενη Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνουν ΑΠΟΕΛ και Άρης, οι οποίοι έχουν ραντεβού την ίδια ώρα (20:00), ο ένας στο ΓΣΠ και ο άλλος στο Μπακού. Σε ένα ΓΣΠ στο οποίο αναμένεται να παρευρεθούν πάνω από 10.000 φίλαθλοι, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη και την πρόκριση στον τρίτο γύρο του Conference League. Με όσα είδαμε στη Σόφια, οι γαλαζοκίτρινοι είναι ανώτεροι, αλλά το 0-0 δεν προσφέρει καμία ασφάλεια, γι' αυτό ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να δείξει ποιος είναι το αφεντικό στο ματς και να μην επιτρέψει στον αντίπαλο να… αναθαρρήσει.

Για τον Άρη ό,τι και να πούμε είναι λίγο αφού με το καλημέρα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις προκάλεσε... κρότο! Μπορεί να μην περίμεναν πολλοί ότι θα πάρει ένα τέτοιο ισχυρό προβάδισμα απέναντι στη Νέφτσι Μπακού (2-0) στο «ΑΕΚ Αρένα», ωστόσο το σκορ θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο και δεν είναι τυχαίο που ο προπονητής του Αλεξέι Σπιλέφσκι ήταν στεναχωρημένος και λυπημένος μετά το ματς! Ο Άρης έδειξε πάνοπλος και έτοιμος ώστε την ερχόμενη Πέμπτη να γράψει ακόμη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του. Πρώτα ήταν η είσοδός του στο πρώτο γκρουπ του πρωταθλήματος, μετά η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ενώ τώρα φλερτάρει με την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League. Σύμφωνα με όσα έδειξαν οι πράσινοι, μπορούν να κάνουν τη δική τους υπέρβαση αν και με τα όσα είδαμε στο πρώτο παιχνίδι ίσως είναι υπερβολική η... λέξη υπέρβαση.

Ενδιαφέρον από Απόλλωνα

Αυτή η εβδομάδα δεν είναι σημαντική μόνο για την ΑΕΚ, τον ΑΠΟΕΛ και τον Άρη, αλλά και για τον Απόλλωνα, οι ποδοσφαιριστές του οποίου συνεχίζουν την προετοιμασία για το παιχνίδι που τους περιμένει για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Την ερχόμενη Τετάρτη (22:00) ο Ολυμπιακός Πειραιώς φιλοξενεί τη Μακάμπι Χάιφα στον επαναληπτικό του 1-1 στο Ισραήλ και παρότι είναι το φαβορί για πρόκριση, το σκορ του πρώτου αγώνα είναι ρευστό και τα πάντα πιθανά. Οι κυανόλευκοι της Λεμεσού είναι... αναγκασμένοι να «ακτινογραφήσουν» και τις δύο ομάδες, καταγράφοντας τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους.

Για την Κύπρο!

Εκτός από τα πολλαπλά κέρδη που θα αποκομίσουν οι κυπριακές ομάδες εφόσον περάσουν στον επόμενο γύρο, θα προσθέσουν και πολύτιμους βαθμούς για τη χώρα μας στη βαθμολογία της UEFA, αφού στόχος μας είναι το 2024/25 να επανέλθουμε στην πενταπλή εκπροσώπηση (είναι γνωστό ότι το 2023/24 επιστρέφουμε στις τέσσερις ομάδες). Είναι αλήθεια ότι είναι δύσκολο να σκαρφαλώσουμε στη 15η θέση για την πενταετία 2018/19-2022/23, αλλά δεν είμαστε χαμένοι από χέρι. Κι αυτό γιατί φέτος έχουμε πέντε εκπροσώπους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ευελπιστούμε, εννοείται, σε περισσότερες από δύο παρουσίες στους ομίλους (ήδη εξασφάλισαν θέση Απόλλωνας και Ομόνοια). Ωστόσο, παρά το ότι αυξάνονται οι πιθανότητές μας για περισσότερες νίκες και προκρίσεις, την ίδια ώρα μειώνονται οι συνολικοί βαθμοί που παίρνει η Κύπρος για κάθε θετικό αποτέλεσμα (οι βαθμοί διαιρούνται με τον αριθμό των εκπροσώπων μας), συνεπώς τυχόν αποτυχίες μπορεί να κοστίσουν πολύ.

Την περασμένη εβδομάδα, με τα αποτελέσματα των τριών ομάδων μας, συλλέξαμε 400 βαθμούς, έτσι από τους 19.375 ανεβήκαμε στους 19.775. Εντούτοις, όχι μόνο εξακολουθούμε να βρισκόμαστε στην 21η θέση απέχοντας 3.900 βαθμούς από τη 15η θέση (την περασμένη εβδομάδα η διαφορά ήταν στους 3.800), αλλά το 22ο Ισραήλ μείωσε την απόσταση από εμάς στους 250 βαθμούς.

Αναλυτικά, η κατάσταση γύρω από τη 15η θέση:

12. ΡΩΣΙΑ 26.215

13. ΟΥΚΡΑΝΙΑ 24.900

14. ΝΟΡΒΗΓΙΑ 24.125

15. ΕΛΒΕΤΙΑ 23.675

16. ΕΛΛΑΔΑ 23.475

17. ΤΣΕΧΙΑ 22.925

18. ΚΡΟΑΤΙΑ 22.400

19. ΔΑΝΙΑ 22.325

20. ΤΟΥΡΚΙΑ 20.700

21. ΚΥΠΡΟΣ 19.775

22. ΙΣΡΑΗΛ 19.500

23. ΣΟΥΗΔΙΑ 18.125

24. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 16.750

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Καμία ανησυχία στην Ένωση

Καμία ανησυχία στην Ένωση

Καμία ανησυχία στην Ένωση

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Στη Λαμία ο Ιβάν Κόστιτς

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν

Παίρνει τις αποφάσεις του ο Γκούτμαν