Με ανατροπή στον τελικό για το repeat η Ομόνοια, ούτε φέτος η Πάφος

Δημοσιεύθηκε 26.4.2023
Με ανατροπή στον τελικό για το repeat η Ομόνοια, ούτε φέτος η Πάφος

Την πρόκρισή της στον τελικό του κυπέλλου για 23η φορά στην ιστορία της εξασφάλισε η Ομόνοια! Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα οι πράσινοι επικράτησαν με 3-1 της Πάφου στον επαναληπτικό ημιτελικό του ΓΣΠ έπειτα από ανατροπή και θα διεκδικήσουν απέναντι στην ΑΕΛ το 16ο τους κύπελλο.

Μιξ (34’), Κασάμα (79’) και Χάμπος (97') σκόραραν τα «χρυσά» γκολ για την ομάδα του Αυγουστή, η οποία είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το τέρμα του Βαλακάρι στο 13’ αλλά χάρη και στην τρομερή ώθηση που πήρε από τον κόσμο της (sold out οι τρεις πράσινες εξέδρες), ανέτρεψε τα δεδομένα και πήρε τη σπουδαία πρόκριση.

Η Ομόνοια έμεινε έτσι… ζωντανή για την Ευρώπη και στον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 3 Ιουνίου, θα επιχειρήσει να επαναλάβει ό,τι έκανε πέρσι, όταν επίσης έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο και με μοναδική διέξοδο για το ευρωπαϊκό εισιτήριο το κύπελλο και κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο.

Από την άλλη, η Πάφος δεν κατάφερε ούτε φέτος να φτάσει στον πρώτο τελικό κυπέλλου της ιστορίας της κι επικεντρώνεται πλήρως στον θεσμό του πρωταθλήματος, όπου θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει για πρώτη φορά ευρωπαϊκό εισιτήριο (-3 απ’ την τριάδα), ενώ τρέφει κάποιες ελπίδες ακόμη και για τον τίτλο (-6).

Ο αγώνας

Από νωρίς η πλάστιγγα έγειρε προς την πλευρά της Πάφου, η οποία στο 13’ άνοιξε το σκορ με πλασέ του Βαλακάρι, έπειτα από ωραία συνεργασία του με τον Μπεσάρτ. Οι φιλοξενούμενοι εξαργύρωσαν έτσι την υπεροχή που είχαν στο ξεκίνημα του αγώνα, καθώς απ’ το πρώτο λεπτό είχαν μπει δυνατά ψάχνοντας το γκολ, δημιουργώντας μια μεγάλη ευκαιρία (4’ Χότσκο) και δυο-τρεις άλλες επικίνδυνες προϋποθέσεις. Μετά το γκολ, ωστόσο, η Ομόνοια ανέβασε στροφές, ισορρόπησε τον αγώνα κι αφότου στο 25’ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Λέτσιακς-Ανσαριφάρντ, στο 34’ έφερε το ματς στα ίσα, με σουτ του Μιξ μετά από γύρισμα του Ανσαριφάρντ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, όμως στις καθυστερήσεις η Πάφος «άγγιξε» το γκολ με σουτ του Βαλακάρι που αποκρούστηκε από τον Φαμπιάνο, ο οποίος έσωσε για τρίτη φορά την εστία του (απειλήθηκε και στο 29’ από τον Ζάιρο).

Διαφορετικό ήταν το σκηνικό στο β’ μέρος, με τον ρυθμό να πέφτει αισθητά και τις δύο ομάδες να μην ρισκάρουν. Πέραν της φάσης του 58’ όπου η Πάφος ζήτησε πέναλτι για ανατροπή του Κανέ από τον Σράντι, και του πλασέ του Κακουλλή στο 61’ από πλάγια θέση, δεν υπήρξε τίποτα το αξιοσημείωτο, μέχρι το 79’, λεπτό κατά το οποίο η Ομόνοια ολοκλήρωσε την ανατροπή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Κασάμα πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή, σούταρε, η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο παίρνοντας ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Ίβουσιτς για το 2-1. Το γκολ ήρθε σε ένα σημείο όπου όλα έδειχναν… παράταση κι ανάγκασε την Πάφο να ανοιχτεί για να ψάξει το 2-2, όμως αντί αυτού έγινε το 3-1 από τον Χαραλάμπους στο 97'.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

97' ΓΚΟΛ, 3-1 η Ομόνοια με τον Χαραλάμπους.

96' Σουτ του Ικόκο, πολύ άστοχο.

95' Κίτρινη κάρτα στον Χαραλάμπους.

92' Κίτρινη κάρτα στον Παλάσιος.

91' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με Χαραλάμπους, έξω.

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Απειλεί με Ζάιρο η Πάφος, δεν βρίσκει στόχο.

87' Αλλαγή για την Πάφο, ο Ναμ στη θέση του Χότσκο.

87' Αλλαγές για την Ομόνοια, Μίλετιτς και Χαραλάμπους αντί Λοΐζου και Ανσαριφάρντ.

85' Κίτρινη κάρτα στον Κβίντα.

84' Αλλαγή για την Πάφο, Μπρούνο αντί Μπάιριτς.

79' ΓΚΟΛ, 2-1 η Ομόνοια με τον Κασάμα! Με σουτ λίγο έξω από την περιοχή που κόντραρε κι έδωσε ύψος στην μπάλα, δεν την πρόλαβε ο Ίβουσιτς.

77' Αλλαγή για την Ομόνοια, ο Παπουλής στη θέση του Σράντι.

75' Κίτρινη κάρτα στον Γιούστε.

69' Διπλή αλλαγή για την Ομόνοια, Κασάμα αντί Μιξ και Μπεσεντίν αντί Κακουλλή.

64' Aλλαγή για την Πάφο, Τάνκοβιτς αντί Μπεσάρτ.

61' Ο Κακουλλής πήγε να απειλήσει από πλάγια θέση, πλάσαρε στην κλειστή γωνία του Ίβουσιτς ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ.

-Εξετάστηκε από το VAR, συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή.

58' Ζητάει πέναλτι η Πάφος για ανατροπή του Κανέ από τον Σράντι, παίζετε λέει ο Ιταλός ρεφ.

-Αργός ο ρυθμός στο β' μέρος μέχρι στιγμής, καμία φάση στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Πάφος κρατάει περισσότερο την μπάλα αλλά χωρίς ουσία.

Δεύτερο ημίχρονο

45+2' Μεγάλη ευκαιρία για την Πάφο με σουτ του Βαλακάρι, πέφτει στη γωνία του κι αποκρούει ο Φαμπιάνο.

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

34' ΓΚΟΛ, 1-1 η Ομόνοια με τον Μιξ! Κάθετη του Μάθιους στον Ανσαριφάρντ, γύρισμα του Ιρανού και ο Μιξ σούταρε με τη μία νικώντας τον Ίβουσιτς.

32' Κίτρινη κάρτα σε Ίβουσιτς και Μπάιριτς.

29' Ευκαιρία για την Πάφο με σουτ του Ζάιρο, διώχνει ο Φαμπιάνο.

25' Διπλή ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Λέτσιακς να πηγαίνει για το κοντινό σουτ, τον σταμάτησε ο Παλάσιος, στη συνέχεια σουτ του Ανσαριφάρντ, έξω. Ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Λέτσιακς από τον Παλάσιος οι πράσινοι, τίποτα λέει ο Ιταλός.

-Κέρδισε μέτρα στο γήπεδο η Ομόνοια και εδώ και λίγα λεπτά προσπαθεί να ασκήσει πίεση.

18' Ο Κακουλλής πήγε να βγει μόνος απέναντι στον Ίβουσιτς, τον πρόλαβε ο Κροάτης και κέρδισε και φάουλ.

16' Σουτ του Μιξ, κόντραρε, κόρνερ.

13' ΓΚΟΛ, 1-0 η Πάφος με τον Βαλακάρι! Ο Φινλανδός έπαιξε έξοχα το ένα-δύο με τον Μπεσάρτ και πλάσαρε εύστοχα τον Φαμπιάνο.

-Πολύ καλύτερη η Πάφος στο πρώτο δεκάλεπτο, κρατάει συνεχώς μπάλα κι εκτός από τη φάση του 4' έφτιαξε άλλες δυο-τρεις προϋποθέσεις και κέρδισε δύο κόρνερ.

4' Για την Πάφο η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με δυνατό σουτ του Χότσκο λίγο έξω από την περιοχή, έπεσε κι απέκρουσε δύσκολα ο Φαμπιάνο.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Παναγιώτου, Λέτσιακς, Μπασιρού, Μιξ (69' Κασάμα), Λοΐζου (87' Μίλετιτς), Σράντι (77' Παπουλής), Κακουλλής (70' Μπεσεντίν), Ανσαριφάρντ (87' Χαραλάμπους).

ΠΑΦΟΣ: Ίβουσιτς, Ικόκο, Παλάσιος, Μπάιριτς (84' Μπρούνο), Κβίντα, Ζουνίνιο, Χότσκο (87' Ναμ), Κανέ, Βαλακάρι, Μπεσάρτ (64' Τάνκοβιτς), Ζάιρο.

ΣΚΟΡΕΡ: 34' Μιξ, 79' Κασάμα, 97' Χαραλάμπους / 13' Βαλακάρι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 75' Γιούστε, 95' Χαραλάμπους / 32' Ίβουσιτς, 32' Μπάιριτς, 87' Κβίντα, 92' Παλάσιος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Chiffi Daniele (Ιταλία)

Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος

4ος Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

VAR: Nasca Luigi (Ιταλία)

AVAR: Αθανασίου Κυριάκος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

Προβάδισμα στη ΤΣΣΚΑ για Πάφο… αν έρθει η ανατροπή

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάρουμε την πρόκριση»