Το τεσσάρι που «επιβεβαιώνει» το... «πιο ανταγωνιστικό της ιστορίας»

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 1.6.2022
Το τεσσάρι που «επιβεβαιώνει» το... «πιο ανταγωνιστικό της ιστορίας»

Θα έχετε ακούσει εκατοντάδες, εάν όχι χιλιάδες φορές, από παίκτες-προπονητές-παράγοντες ομάδων, δημοσιογράφους και φιλάθλους, να χαρακτηρίζουν το πρωτάθλημα της σεζόν 2021/22, το πιο ανταγωνιστικό που έγινε ποτέ στην Κύπρο.


Αν και η λέξη «ανταγωνιστικό» μπορεί να αποδοθεί με διάφορες ερμηνείες, συμφωνούμε όλοι πως, στα πλέι οφ του πρώτου γκρουπ, τουλάχιστον, ίσχυσε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά το «ο καθένας μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε».


Ο πρωταθλητής Απόλλωνας κέρδισε μόλις δύο από τους δέκα αγώνες. Η ΑΕΚ κέρδισε τον Απόλλωνα, δεν έχασε από τον ΑΠΟΕΛ, αλλά ηττήθηκε από Άρη και Πάφο. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε διπλό επί της δευτεραθλήτριας, αλλά έχασε από Πάφο κι είχε απώλειες και με τον Άρη. Η Ανόρθωση έριξε τεσσάρα στον ΑΠΟΕΛ, αλλά κέρδισε μόνο ένα από τα τέσσερα ματς με Πάφο και Άρη, από τον οποίον δέχθηκε τριάρα στην έδρα της. Άρης και Πάφος έκαναν… «ντεμπούτο» στο πρώτο γκρουπ παίρνοντας από τρεις νίκες!


Αν τα πιο πάνω δεν αρκούν για να πειστεί κάποιος πως είχαμε τα πιο ανταγωνιστικά πλέι οφ της ιστορίας, τα αποτελέσματα της έρευνας του ΓΗΠΕΔΟΥ λογικά θα… κάνουν τη δουλειά. Τις προηγούμενες επτά χρονιές με έξι ομάδες στο πρώτο γκρουπ (δηλαδή από το 2013/14), η διαφορά μεταξύ της ομάδας που έπαιρνε τους περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ με αυτήν που έπαιρνε τους λιγότερους, κυμαινόταν από 11 μέχρι 20 βαθμούς. Φέτος, όχι μόνο ήταν για πρώτη φορά… μονοψήφια, αλλά ανήλθε μόλις στους τέσσερις!


Κι όμως. Η ΑΕΚ με 15 βαθμούς ήταν αυτή που πήρε τους περισσότερους στη β’ φάση του πρωταθλήματος και η Ανόρθωση με 11 τους λιγότερους! Ενδιάμεσα, ο Άρης ήταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα των πλέι οφ με 14 βαθμούς, ο ΑΠΟΕΛ πήρε 13 και ο Απόλλωνας με την Πάφο 12.


Είναι, βεβαίως, η πρώτη φορά που η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς στα πλέι οφ παίρνει μόνο 15, καθώς η χαμηλότερη «επίδοση» μέχρι τώρα ήταν οι 18 βαθμοί που πήραν ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ το 2016/17 (η μοναδική φορά που η καλύτερη ομάδα των πλέι οφ πήρε κάτω από 20 βαθμούς). Παράλληλα, είναι και η πρώτη φορά που η ομάδα με τους λιγότερους βαθμούς, πήρε διψήφιο αριθμό!


Δείτε αναλυτικά τη διαφορά βαθμών που είχαν τις προηγούμενες χρονιές οι ομάδες με την καλύτερη και τη χειρότερη επίδοση στα πλέι οφ και πιο κάτω αναλυτικά τις βαθμολογίες για κάθε σεζόν:


2013/14: 18  ΒΑΘΜΟΙ (ΑΠΟΕΛ 22 – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 4)


2014/15: 15 ΒΑΘΜΟΙ (ΑΕΚ 20 – ΕΡΜΗΣ 5)


2016/17: 11 ΒΑΘΜΟΙ (ΑΠΟΕΛ/ΑΕΚ 18 – ΟΜΟΝΟΙΑ 7)


2015/16: 17 ΒΑΘΜΟΙ (ΑΠΟΕΛ 21 – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 4)


2017/18: 20 ΒΑΘΜΟΙ (ΑΠΟΕΛ 23 – ΟΜΟΝΟΙΑ 3)


2018/19: 16 ΒΑΘΜΟΙ (ΑΠΟΕΛ 21 – ΟΜΟΝΟΙΑ 5)


2020/21: 17 ΒΑΘΜΟΙ (ΟΜΟΝΟΙΑ 23 – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 6)


2021/22: 4 ΒΑΘΜΟΙ (ΑΕΚ 15 – ΑΝΟΡΘΩΣΗ 11)


1


2


3


4

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ

Σήκωσαν μανίκια στην ΠΑΕΕΚ