76 χρόνια Ομόνοια - «Μια λαμπρή ημέρα που άλλαξε για πάντα...»

Δημοσιεύθηκε 4.6.2024
76 χρόνια Ομόνοια - «Μια λαμπρή ημέρα που άλλαξε για πάντα...»

Σαν σήμερα, πριν 76 χρόνια, ιδρύθηκε η Ομόνοια και στο πρωϊνό της μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωση, η διοίκηση σημειώνει: «Τις καρδιές των νέων ανθρώπων κατέκαιε μια φλογερή πίστη για ένα καλύτερο αύριο. Ένα ακαταμάχητο σθένος μας όπλιζε να ανατρέψουμε όλα τα εμπόδια που στέκονταν μπροστά μας για να φτιάξουμε τον καινούργιο, ομορφότερο κόσμο, τον κόσμο που θα άνηκε σε όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα και θρήσκευμα, δίχως διακρίσεις και μίση, που ανάμεσά τους να βασιλεύει η ειρήνη και η ομόνοια. Σταθεροί και αμετάθετοι παραμένουν οι στόχοι μας: Πολυμερής και μαζική καλλιέργεια του αθλητισμού, πρωταθλητισμός, αλλά και αθλητοπρέπεια και ήθος, σκόπευση των αθλητικών στόχων, αλλά ταυτόχρονα και καλλιέργεια των πνευματικών στόχων».

Αυτά τα λόγια ανήκουν στον Τάκη Νικολαΐδη, πρώτο Πρόεδρο και εκ των ιδρυτών της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μια τεράστια μορφή στην ιστορία αυτού του σπουδαίου Συλλόγου. Μαρτυρούν τους λόγους ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τους κύριους πυλώνες που στηρίζεται η πορεία δράσης της στα 76 χρόνια ζωής της. Η συνέχιση αυτής της πορείας δεν είναι επιλογή, αλλά υποχρέωση προς την ΟΜΟΝΟΙΑ, τον ΛΑΟ της και σε όσα πρεσβεύει από την ημέρα ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα. 4 Ιουνίου 1948. Μια λαμπρή ημέρα που άλλαξε για πάντα την κοινωνική και αθλητική ζωή της Κύπρου και συνάμα τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων».

Σε αυτό το πέρασμα των χρόνων, η Ομόνοια ανέδειξε πλούσια δράση και πανηγύρισε ουκ ολίγες φορές, σε πάρα πολλά αθλήματα. Και ελπίζει να το πράττει και από εδώ και μπρος, κάτι που απαιτεί ο κόσμος της. Η Oμόνοια διατηρεί σήμερα ακόμη έξι αθλητικά τμήματα. Στη καλαθόσφαιρα, στη πετόσφαιρα, στο φούτσαλ, στην ποδηλασία, στο γυναικείο ποδόσφαιρο και τμήμα δρομέων και πεζοπόρων.

- Η ποδοσφαιρική ομάδα έχει κατακτήσει 62 τίτλους από το έτος ίδρυσης του Συλλόγου (1948) μέχρι σήμερα, επίδοση ρεκόρ για την Κύπρο. Την τροπαιοθήκη της κοσμούν: 21 πρωταθλήματα ΚΟΠ, 16 κύπελλα ΚΟΠ, 17 Σούπερ Καπ, 4 πρωταθλήματα ΚΕΠΟ και 5 κύπελλα ΚΕΠΟ. Έχει συμμετάσχει 46 φορές στα κύπελλα Ευρώπης, δίνοντας 163 αγώνες. Έδρα της είναι το ΓΣΠ, χωρητικότητας 22859 θεατών. Διαθέτει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, το «Ηλίας Πούλλος».

- Η πετοσφαιρική ομάδα κατέκτησε το πρώτο Πρωτάθλημα στην ιστορία της το 2015 και έκτοτε ακολούθησαν άλλα εφτά, ενώ έχει κατακτήσει επίσης 4 Κύπελλα (1999,2006,2009,2018) και ένα Σούπερ Καπ (2014), ενώ έφτασε τρεις φορές στον τελικό κυπέλλου, αλλά έχασε.

- Η ομάδα φούτσαλ αναδείχτηκε πρωταθλήτρια το 2009, ενώ το νταμπλ κατέκτησε το 2011, 2012 και 2013. Επίσης το 2018 στέφθηκε κυπελλούχος.

- Μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας καλαθόσφαιρας είναι η 3η θέση που κατέκτησε τη περίοδο 1994-1995, ενώ αγωνίστηκε και στο τελικό κυπέλλου του 2003.

- Η ποδηλατική ομάδα είναι εδώ και χρόνια η πρώτη δύναμη στη Κύπρο.

- Το γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα άρχισε να λειτουργεί το 2017 καταλαμβάνοντας στην πρώτη της παρουσία την 4η θέση.

- Το τμήμα δρομέων και πεζοπόρων ξεκίνησε το 2018.

- Στα πρώτα χρόνια της ίδρυσης της η ΟΜΟΝΟΙΑ διατηρούσε τμήμα χόκεϊ, ενώ τη δεκαετία του 70, διατηρούσε επίσης τμήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης και στίβου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Επίσημα στην Ομόνοια 29Μ Ο Γουίλερ

Επίσημα στην Ομόνοια 29Μ Ο Γουίλερ

Επίσημα στην Ομόνοια 29Μ Ο Γουίλερ

Από τον ΑΠΟΕΛ (πολύ κοντά) στην Ομόνοια 29Μ

Από τον ΑΠΟΕΛ (πολύ κοντά) στην Ομόνοια 29Μ

Από τον ΑΠΟΕΛ (πολύ κοντά) στην Ομόνοια 29Μ

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!

Κόντρα στην κυβέρνηση η ΚΟΠ, επιτρέπει τη μετακίνηση οπαδών!