Να το πράξει ξανά για να μείνει στο κόλπο
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ
Δημοσιευτηκε:

Μονόδρομος η νίκη για την Ομόνοια
Δεν είναι με το μέρος της οι πιθανότητες για να κατακτήσει την 3η θέση που δίνει σίγουρα ευρωπαϊκό εισιτήριο, μιας και είναι στο -4 τέσσερις στροφές πριν το φινάλε του μαραθωνίου.
Η Ομόνοια οφείλει όμως να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες έχει, και για να καταφέρει να υλοποιήσει τον στόχο, θα πρέπει απόψε (19:00) κόντρα στην πρωτοπόρο Πάφο να πράξει ό,τι και πριν από περίπου 1,5 μήνα. Να την κερδίσει και να περιμένει την Κυριακή απώλειες της ΑΕΚ ώστε να αναπτερώσει τις ελπίδες της.
Σίγουρα το έργο των πρασίνων είναι δύσκολο και θα χρειαστεί να γίνουν πάρα πολλά πράγματα σωστά για να μπορέσει να χαρίσει χαμόγελο και να ντοπάρει τον κόσμο της. Κυρίως ανασταλτικά, μιας και δέχεται γκολ εδώ και 13 ματς συνεχόμενα, κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερή της πληγή. Το γεγονός ότι ακολουθεί την Τετάρτη ο κρίσιμος αγώνας με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του κυπέλλου, δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει. Σίγουρα θα επηρεάσει όμως, τόσο τον Γιάννη Αναστασίου όσο και οι παίκτες του καλούνται να κάνουν σωστή διαχείριση ούτως ώστε να πανηγυρίσουν μία σπουδαία νίκη από πολλές οπτικές.
Η μία αλλαγή είναι δεδομένη στο πλάνο του Γιάννη Αναστασίου που επιστρέφει στον πάγκο μετά την τιμωρία του, σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ την περασμένη Τρίτη. Μετά από δύο αγώνες ο Ελλαδίτης θα είναι και πάλι ο καπετάνιος και ετοιμάζει διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Ο Χαμάς δεν θα είναι διαθέσιμος μιας και θα εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του και έτσι στο αριστερό άκρο της άμυνας θα παίξει ο Κίτσος. Εκτιμάται επίσης πως εκτός θα μείνει και ο Εράκοβιτς ώστε να είναι σε καλύτερη κατάσταση για να βοηθήσει στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου την προσεχή Τετάρτη. Στα πιτς μπήκε και ο Κούσουλος και μάλιστα θα λείψει για ένα 20ήμερο, αφού έπειτα από σύγκρουση στην προπόνηση υπέστη κατάγμα στα πλευρά. Και ίσως μετά από καιρό πάρει φανέλα βασικού ο Χαραλάμπους, ενώ και ο Γιόβετιτς πιθανόν να επανέλθει στην ενδεκάδα αντί του Αλιούμ. Δεν μπορούν πάντως να γίνουν προβλέψεις με ασφάλεια.