Ο Μπεργκ ξέρει... και πολύ καλά

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΤΑΥΡΙΝΙΔΗΣ Δημοσιεύθηκε 16.2.2021
Ο Μπεργκ ξέρει... και πολύ καλά

Μία αγωνιστική πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, και στην Ομόνοια προετοιμάζονται για έναν κύκλο κρίσιμων αγώνων, τα αποτελέσματα των οποίων θα καθορίσουν, τόσο τον πρωταθλητή όσο και τις ομάδες που θα εξασφαλίσουν έξοδο στην Ευρώπη. Οι πράσινοι έχουν μπροστά τους έντεκα δύσκολα παιχνίδια, ένα με τον ΑΠΟΕΛ, το επόμενο Σάββατο στο πλαίσιο της 26ης, και άλλα δέκα στη β΄ φάση, αν όχι όλα, τα περισσότερα εκ των οποίων θα είναι αγώνες - ντέρμπι.


Όμως, στην Ομόνοια, αρχής γενομένης από το αιώνιο ντέρμπι του ΓΣΠ το επόμενο Σάββατο, δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα άλλο από όσα έκαναν στα πλείστα μεγάλα παιχνίδια μέχρι τώρα. Είναι ενδεικτικό ότι από τους 27 διαθέσιμους βαθμούς των μέχρι τώρα ντέρμπι πήραν τους 21, καταγράφοντας έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο δε απολογισμός των τερμάτων είναι εξίσου εκπληκτικός, 19-4! Είναι... αξιοζήλευτες επιδόσεις, οι οποίες δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες για τη συνέχεια του μαραθωνίου, ειδικά τώρα που μπροστά της η ομάδα έχει ένα σωρό δύσκολα παιχνίδια.

Ο Χένινγκ Μπεργκ γνωρίζει από πρώτο χέρι πώς να διαχειριστεί αυτή τη σειρά αγώνων: προσοχή στην άμυνα, αλληλοκαλύψεις, ποικιλία επιθετικών ενεργειών, ζωντάνια, ενέργεια, αυτοματισμοί και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, η ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Ο Μπεργκ ξέρει τη συνταγή στα ντέρμπι, το απέδειξε πολλές φορές, και τώρα θέλει να την επαναλάβει ώστε να ανοίξει τον δρόμο για να επιστρέψει η «βασίλισσα» στον θρόνο της.

Η Ομόνοια στα ντέρμπι

3η αγωνιστική

Ανόρθωση - Ομόνοια 1-1

4η αγωνιστική

Ομόνοια – ΑΕΚ  2-1

5η αγωνιστική

Απόλλωνας – Ομόνοια  0-0

6η αγωνιστική

Ομόνοια – ΑΕΛ 3-0

13η αγωνιστική

ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια 0-3

16η αγωνιστική

Ομόνοια - Ανόρθωση 3-0

17η αγωνιστική 

ΑΕΚ – Ομόνοια 0-3

18η αγωνιστική

Ομόνοια – Απόλλωνας 2-1

19η αγωνιστική 

ΑΕΛ – Ομόνοια 1-1

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κόουτς, άναψε ξανά τη... φλόγα

Κόουτς, άναψε ξανά τη... φλόγα

Κόουτς, άναψε ξανά τη... φλόγα

Οι μεγάλοι αντιδρούν

Οι μεγάλοι αντιδρούν

Οι μεγάλοι αντιδρούν

Υπάρχουν «γλυκές» ήττες;

Υπάρχουν «γλυκές» ήττες;

Υπάρχουν «γλυκές» ήττες;

Ξένος ΒΑΡ σε «Αλφαμέγα» και ΓΣΠ!

Ξένος ΒΑΡ σε «Αλφαμέγα» και ΓΣΠ!

Ξένος ΒΑΡ σε «Αλφαμέγα» και ΓΣΠ!