To αντίο - γεμάτο σεβασμό - του Ταραπουλούζη στην Ομόνοια

Δημοσιεύθηκε 28.5.2024
To αντίο - γεμάτο σεβασμό - του Ταραπουλούζη στην Ομόνοια

Μάρτιος 2019 - Μάιος 2024…

Γράφεται λοιπόν ο επίλογος μιας υπέροχης ποδοσφαιρικής διαδρομής. Μοναδικές επιτυχίες και συγκινήσεις, ιστορικές διακρίσεις και κατακτήσεις τροπαίων που συνολικά συνέβαλαν στο να ανακτήσει η Ομόνοια το κύρος, την υπόσταση και την περηφάνια της στην ποδοσφαιρική σκηνή του τόπου.

Αισθάνομαι γι’ αυτό βαθιά ικανοποίηση, υπερηφάνεια και πληρότητα. Με όσα γνώριζα και ό,τι καλύτερο μπορούσα, πάλεψα κάθε εμπόδιο, δυσκολία και πρόκληση. Επιχείρησα με όλες μου τις δυνάμεις να δικαιώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και να ανταπεξέλθω έτσι στις προσδοκίες του λαοπληθέστερου συλλόγου της χώρας. Με ισχυρό αίσθημα ευθύνης σε καθοριστικές αλλά και καθημερινές προκλήσεις και διλήμματα, έγνοια μου ήταν πάντοτε να οδηγηθούμε στο σωστό και το φρόνιμο. Για το καλό της ομάδας και του συλλόγου. Ενίοτε τα καταφέρναμε και άλλοτε όχι. Φεύγω ωστόσο με ήσυχη και καθαρή τη συνείδηση μου αφού σκοπός και επιδίωξή μου ήταν πάντοτε η διαφύλαξη και η προάσπιση της Ομόνοιας.

Η πορεία αυτών των χρόνων και όσα όμορφα συνέβησαν τούτο το διάστημα φέρουν τη σφραγίδα του προέδρου την ομάδας κ. Σταύρου Παπασταύρου. Θέλω λοιπόν να τον ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς εμένα, από το ξεκίνημα μέχρι και το κλείσιμο της συνεργασίας μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλω και προς τον κ. Νεόφυτο Λάρκου που ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε για εμένα τον δρόμο και με έφερε στην Ομόνοια. Ακόμα, χρειάζεται ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον κ. Δημήτρη Γρηγόρη που παρά τις κατά καιρούς διαφωνίες μας ήταν ο άνθρωπος που υπερνικούσε κάθε δυσκολία βρίσκοντας τις λύσεις.

Θα μακρηγορήσω, μα αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη και θέλω να ευχαριστήσω έναν προς έναν τους ανθρώπους που συνεργάστηκα αυτά τα χρόνια:

Τους προπονητές Henning Berg, Neil Lennon, Yannick Ferrera , Σωφρόνη Αυγουστή, Kjetil Rekdal και Γιάννη AΑναστασίου.

Το δεξί και αριστερό μου χέρι, Τάκη Κοφτερό και Ισαβέλλα Παναρέτου. Το γνωρίζετε καλά πως χωρίς εσάς δεν θα επιβίωνα όλα αυτά τα χρόνια.

Τους Ράινερ Ράουφμαν και Νικόλα Θεοδοσίου από το τμήμα σκάουτινγκ.

Τους γυμναστές της ομάδας Σάββα Λυθραγκωμιτή, Γιώργο Γεωργίου, Ευθύμιο Κυπριανού, Λεωνίδα Παπαδάκη και Ιωακείμ Ιωακείμ για τις ατέλειωτες ώρες, το μεράκι και την γνώση που προσέφεραν στους ποδοσφαιριστές μας.

Τους βοηθούς προπονητές Μάριο Νικολαου, Kazimierz Sokolowski και Pierre Baherle για την συνεχή προσπάθεια να βελτιώσουν κάθε ποδοσφαιριστή και ειδικότερα τους νεαρούς ποδοσφαιριστές μας.

Τον προπονητή τερματοφυλάκων Αντρέα Λουγκρίδη.

Τον αναλυτή Κυριάκο Τελεβάντο

Τον αναλυτή GPS Αθανάσιο Αγγελή

Τους γιατρούς Πάνο Κασπη και Αντρέα Πέτρου

Τους φυσιοθεραπευτές Ευάγγελο Νικολάου, Κώστα Πίπονα, Νικόλα Χριστοδούλου και Μάριο Παρασκευά.

Τον μασέρ Νικολάι Τεμέλκοβ

Τον χειροπράκτη Γιώργο Όξινο

Τον κύριο Αντρέα Παπασταύρου

Τον καταστατό του Ηλίας Πούλλος; Γιώργο Καράγιαννη, Γιώργο Χατζηευαγγελου και Θανάση Ρισβάνη .

Τις διατροφολόγους Ελίνα Γρηγορίου και Γλυκερία Γιάκουμου

Τους Αθλητικούς Ψυχολόγους Δρ. Αδαμο Παπαντωνίου και Μπάρυ Αντωνιάδη.

Τα μέλη του συμβουλίου της εταιρείας Ομόνοια για την άψογη συνεργασία. Τον κ. Νίκο Χαραλαμπίδη, Μάριο Αργυρίδη, Νικόλα Γεωργιάδη, Νεόφυτο Στυλιανού, Παύλο Φωκά, Πόλυ Μαλλούππα, Χριστόδουλο Κουντουρή, Λώρη Κυριάκου, Ματθαίο Παπαπέτρου και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Δημήτρη Νικολαου (le professor)

Στους συναδέλφους στα γραφεία Πολίνα Παπαντωνίου, Απόστολο Μικελλιδη, Αντρέα Πέτρου, Χρίστο Χατζησωτηριου, Μιχάλη Τσολακκίδη, Χριστίνα Χρίστου και όλο το υπόλοιπο προσωπικό των γραφείων.

Τους τεχνικούς διευθυντές της Ακαδημίας Βασίλη Μήτα και Χάρη Νικολάου

Τον διευθυντή της ακαδημίας Αντρέα Μηλιώτη

Όλους τους προπονητές και γυμναστές της ακαδημίας

Τον υπεύθυνο επικοινωνίας Αντρέα Δημητρίου και το προσωπικό του, Γιώργο Σαζείδη, Σάββα Σταύρου, τον αιώνιο έφηβο Κωστάκη Σαββίδη, Κυριάκο Σεραφείμ και Μάμα Σουρουππή.

Τους συντελεστές του Total Green, Κώστα Βασιλείου , Χρίστο Ανδρονίκου και Roy Hindi.

Τους εξωτερικούς συνεργάτες Χριστόδουλο Χριστοδούλου (Skylab), Χάρη Τύμβιο και Μάρκο Μιχαηλίδη (UCLAN) , Παυλο Αντωνιου .

Στο ΓΣΠ και τους ανθρώπους του κ. Φοίβο , Κουλλα , Νέαρχο , την ασφάλεια Γαβρίλης , Νίκος , Αντρέας και σε όλους τους επιτηρητές .

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον αγαπημένο μου φίλο Δρ. Κυριακό Γιάγκου για τις αμισθί υπηρεσίες του για 5 χρόνια.

Στους αντιπροσώπους παικτών και προπονητών για την ειλικρινή μας συνεργασία.

Είναι με την συνδρομή όλων των πιο πάνω που στο διάστημα αυτών των πέντε χρόνων μπορέσαμε με δεδομένα και αριθμούς να κάνουμε την Ομόνοια την πιο πετυχημένη ομάδα της Κύπρου:

1) Διεκδικήσαμε 5 φορές την πρώτη θέση και το καταφέραμε τις 2

2) Διεκδικήσαμε 4 κύπελλα και κατακτήσαμε τα 2

3) Διεκδικήσαμε 3 σούπερ και πήραμε το 1

4) Διεκδικήσαμε 4 φορές είσοδο σε ευρωπαϊκό όμιλο και το πετύχαμε τις 3

Εκπληρώθηκε έτσι και ικανοποιήθηκε επανειλημμένα το απωθημένο κάθε Ομονοιάτη που επιζητούσε διακαώς είσοδο και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκούς Ομίλους. Ακολούθησε η πιο μαζική έξοδος κυπριακής ομάδας σε ευρωπαϊκό αγώνα, ανάμνηση που θα με συντροφεύει για πάντα!

Σαν επικεφαλής του τμήματος ανίχνευσης και αναγνώρισης ταλέντων αισθάνομαι ικανοποίηση, αφού είναι αρκετές οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που μπόρεσαν να βάλουν τη σφραγίδα τους στη σύγχρονη ιστορία της Ομόνοιας. Ποδοσφαιριστές με βαρύ βιογραφικό, ποδοσφαιριστές με αποχή ή ποδοσφαιριστές άγνωστοι για το ευρύ κοινό, δανεικοί ποδοσφαιριστές, νεαροί υποσχόμενοι, ποδοσφαιριστές στο τέλος της καριέρας τους, Κύπριοι από άλλες ομάδες, ξένοι ποδοσφαιριστές από το κυπριακό πρωτάθλημα… Σε στενή συνεργασία πάντοτε με τους εκάστοτε προπονητές και τεχνικούς διευθυντές, επιχειρούσαμε το καλύτερο δυνατό στη βάση των δυνατοτήτων μας.

Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελούν οι περιπτώσεις των:

Fabiano, Uzoho, Pantilimon, Luftner, Hubocan, Lang, Lecjaks, Joel, Vitor, Eric, Thiago, Shehu, Παπουλής, Akintola, Miku, Ezra, Ortega, Duris, Atiemwen, Scepovic, Asante, Kiko, Sene, Matavz, Mix, Yuste, Bachirou, Lovera, Bezus, Karim, Miletic, Matthews, Bruno, Cassama, Kitsos, Besedin, Shradi, Stepinski, Khammas, Semedo, Cipriano , Simic, Coulibaly, Παναγιώτου, Ζαχαρίου, Ψάλτη, Στυλιανού, Παπαστυλιανού και Κυριακίδη.

Ιδιαίτερη μνεία στους Κύπριους της ομάδας για την προσφορά τους μέσα από τις σκληρές προσπάθειες τους . Αναδείχτηκαν , καθιερωθήκαν και είναι το παρών και μέλλον της ομάδας , Κούσουλος , Κακουλλής , Λοίζου , Χαράλαμπος , Παναγη .

Πέρα από τους πιο πάνω, δώσαμε έμφαση και προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε και να δώσουμε ευκαιρίες σε Κύπριους ποδοσφαιριστές προερχόμενους κυρίως από την Ακαδημία μας ή από άλλες ομάδες. Προσφέραμε συμβόλαια σε αρκετούς και όλοι ανεξαιρέτως είχαν συμμετοχή στην πρώτη ομάδα. Επίσης κρατήσαμε στην ομάδα και ανανεώσαμε όσους παίκτες θέλαμε σε όλες τις μεταγραφικές περιόδους (εκτός από τους δανεικούς).

Κλείνοντας, νιώθω την ανάγκη να απευθύνω μια απολογία στους λειτουργούς των ΜΜΕ, ειδικά στους ρεπόρτερ για τα νέα της Ομόνοιας, για την σχεδόν μηδενική ανταπόκριση που βρήκαν από εμένα στο διάστημα αυτών των χρόνων. Σέβομαι βαθύτητα το έργο που επιτελούν, εκτιμώ τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της δουλειάς τους, όφειλα ωστόσο να παραμένω εστιασμένος στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ρόλου μου.

Θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω την οικογένεια μου που είναι οι συμπαραστάτες μου σε χαρές και λύπες. Μόνο αυτοί ξέρουν τι σήμαινε για εμένα το βάρος κάθε αποτυχίας. Επίσης τους φίλους μου, (Ομονοιατες και μη), που είναι πάντα δίπλα μου.

Τέλος, απευθύνω το μεγαλύτερο ευχαριστώ και τον απόλυτο σεβασμό μου στον μεγάλο κόσμο της Ομόνοιας. Η πίστη σας, η συνεχής στήριξη και εμπιστοσύνη όλο αυτό το διάστημα με κινητροδοτούσε και με ωθούσε σε συνεχή πρόοδο και εξέλιξη. Την ίδια στάση σας προσκαλώ να υιοθετήσετε και τώρα: Με τον τρόπο που εσείς ξέρετε και με όλες σας τις δυνάμεις, στηρίξτε την νέα προσπάθεια που ξεκινά!

Καλή επιτυχία

Σίμος Ταραπουλούζης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Κυριαρχία των «ταύρων» και η μισή ντουζίνα νεοφερμένοι

Κυριαρχία των «ταύρων» και η μισή ντουζίνα νεοφερμένοι

Κυριαρχία των «ταύρων» και η μισή ντουζίνα νεοφερμένοι

Ξανά στην Ομόνοια ο Ρενάτο Μαργκάσα!

Ξανά στην Ομόνοια ο Ρενάτο Μαργκάσα!

Ξανά στην Ομόνοια ο Ρενάτο Μαργκάσα!

Δεν είναι εύκολα…

Δεν είναι εύκολα…

Δεν είναι εύκολα…

Μα θα πληρώνουν 10 χιλιάδες ευρώ;

Μα θα πληρώνουν 10 χιλιάδες ευρώ;

Μα θα πληρώνουν 10 χιλιάδες ευρώ;