Όλα στραβά γινήκανε στην Ομόνοια

ΑΝΔΡΕΑΣ ΨΑΛΤΗΣ Δημοσιεύθηκε 2.2.2024
Όλα στραβά γινήκανε στην Ομόνοια

Ούτε ο ίδιος ο Φράνσον δεν πίστεψε πως το γκολ του ΑΡΕΝΑ κόντρα στην ΑΕΚ θα βοηθούσε να φύγει η Ομόνοια με το διπλό από τη Λάρνακα. Πόσο μάλλον να το πιστέψουν οι φίλοι της ομάδας που παρακολούθησαν το ντέρμπι από την τηλεόραση. Όταν λοιπόν οι παίκτες, άδειοι ψυχολογικά, μπερδεμένοι τακτικά και επηρεασμένοι από μία ό,τι να 'ναι κατάσταση, δεν πιστεύουν σ' ένα αποτέλεσμα αντίδρασης, τότε το 0-1 ήταν να σαν μην έγινε ποτέ. Με βάση την εικόνα του αγώνα λοιπόν, από το 3ο λεπτό κι έπειτα, όντως ήταν να μην προηγήθηκε ποτέ η ομάδα του Τσέντιλ Ρέιχνταλ με την ΑΕΚ να γυρίζει το παιχνίδι, να φτάνει στη νίκη και να ρίχνει τους πράσινους στον βούρκο.

Το παιχνίδι με την ΑΕΚ αποτέλεσε το κύκνειο άσμα για τον Γέσπερ Γιάνσον, με τη διοίκηση Παπασταύρου να ανακοινώνει σε μόλις 21 λέξεις την απόλυση του Σουηδού ο οποίος κυριολεκτικά τα έκανε μαντάρα. Βέβαια, αυτός που πληρώνει τα κακώς κείμενα δεν είναι ο Γιάνσον, ο οποίος -θυμίζουμε- υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με το «τριφύλλι» το περασμένο καλοκαίρι και λογικά θα αποζημιωθεί γερά... Η ομάδα ως σύνολο πληρώνει μία ακόμα -κατά πως φαίνεται- αποτυχημένη σεζόν στο πρωτάθλημα. Και ας μην ξεχνάμε την κατάσταση που επικρατεί ανάμεσα στον κόσμο των πρασίνων ο οποίος έγινε για ακόμα μία φορά μάρτυρας λανθασμένων επιλογών σε ανθρώπους και τυφλής εμπιστοσύνης σ΄αυτούς. Ο πρόεδρος της ομάδας είχε αρκετές ευκαιρίες να σώσει την κατάσταση και να κρατήσει μία προβληματική και κακά σχεδιασμένη ομάδα τουλάχιστον κοντά στην κορυφή. Δεν το έκανε… Όλο αυτό το διάστημα ο Γέσπερ Γιάνσον, με ύφος μπλαζέ και σουηδικά ψυχρό, διατυμπάνιζε πως αυτή η ομάδα ήταν γεμάτη. Ότι είχε δύο ισάξιους παίκτες σε κάθε θέση και πως, ναι, μπορεί να διεκδικήσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αλήθεια το πίστεψε κανένας αυτό; Μάλλον μόνο ο ίδιος… Ακόμα και οι διοικούντες του «τριφυλλιού», όταν τον άκουσαν και τελικά ΟΛΟΙ μαζί αποφάσισαν να απολύσουν τον Σωφρόνη Αυγουστή, μέσα τους ήξεραν πως το θέμα δεν ήταν ο προπονητής. Αρκεί κανείς να διαβάσει την ανακοίνωση για τη λύση της συνεργασίας με τον Σωφρόνη και στο καπάκι αυτή για τον Γέσπερ και θα το καταλάβει εύκολα.

Τελικά, μάλλον πολύ αργά και αφότου ο Σουηδός έφερε στην Κύπρο τον Ρέιχνταλ, ο Σταύρος Παπασταύρου έκανε αυτό που έπρεπε να γίνει πολύ πιο νωρίς. Απέλυσε τον Γέσπερ Γιάνσον, του οποίου ωστόσο τα έργα θα πρέπει οι Ομονοιάτες να υποστούν τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι. Αν μη τι άλλο η διοίκηση της Ομόνοιας αντέδρασε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα πει κάποιος υπερβολικά αισιόδοξος, όμως κι αυτός μέσα του γνωρίζει πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος και -το πιο σημαντικό- τεράστιο έδαφος στη βαθμολογία.

Και τώρα; Όλα στραβά γινήκανε και όλα είναι ωραία; Όχι, σε καμία περίπτωση. Η Ομόνοια πρέπει επιτέλους να κάνει μία σωστή επιλογή. Πρέπει να καταφέρει να χτίσει κάτι καλό. Γιατί έχει όλα όσα χρειάζεται ένα κλαμπ για να το κάνει αυτό. Το πιο βασικό; Οικονομική σταθερότητα. Γιατί λοιπόν δείχνει τόσο αδύναμη να το πετύχει;

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Την έκανε γι’ αλλού ο Τζιωνής – Η νέα πρόκληση στην καριέρα του

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Αδιαμφισβήτητα... το άξιζε

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές