Οι αμυντικοί το γύρισαν και της σφράγισαν την εξάδα!

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 14.2.2022
Οι αμυντικοί το γύρισαν και της σφράγισαν την εξάδα!

Παιχνίδι για… γερά νεύρα με happy end για την Ανόρθωση! Η ομάδα της Αμμοχώστου επικράτησε 3-1 του Ολυμπιακού με (δεύτερη σερί) ανατροπή στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, σφραγίζοντας την εξάδα και παίρνοντας μεγάλη ώθηση για να βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη μάχη για τον τίτλο!


Από την άλλη, η ομάδα της Λευκωσίας αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ δεν κατάφερε να το διατηρήσει και… μοιραία δέχθηκε άλλη μια ήττα. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός αγνοεί τη νίκη από τις 20 Νοεμβρίου όταν επικράτησε 3-2 της «Κυρίας» στο ΓΣΠ.


Χάρη σε δύο γκολ αμυντικών της έκανε την ανατροπή την Ανόρθωση, με τον Κορέα να ισοφαρίζει και τον Αμπαρτζουμιάν να δίνει το προβάδισμα, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Χριστοδουλόπουλος.


Όσον αφορά στα βαθμολογικά δεδομένα, η Ανόρθωση έφτασε τους 34 βαθμούς και οι μαυροπράσινοι έμειναν στου 18.


Το ματς…


Στραβά κι ανάποδα άρχισε το πρώτο μέρος για την Ανόρθωση που ναι είχε την κατοχή, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν αποτελεσματικός σε υποδειγματική αντεπίθεση (18’) με τον Πεχλιβάνη να ευστοχεί για το 1-0. Η «Κυρία» σημείωσε σημαντικές ευκαιρίες με τους Κορέια και Χρυσοστόμου, ενώ οι μαυροπράσινοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ μετά από σουτ στην κίνηση του Μακρή που βρήκε σε ετοιμότητα τον Λόρια.


Στο δεύτερο μέρος, οι κυανόλευκοι όχι μόνο πήραν μπρος αλλά το έφεραν… τούμπα σε τρία λεπτά! Στο 48’ ο Κορέα με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 51’ ο Αμπαρτζουμιάν πέτυχε το νικητήριο γκολ και έβαλε… φωτιά στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».


Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ανόρθωση διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ της αποτέλεσμα, μπορούσε να σκοράρει μετά το τετ-α-τετ του Κορέια με τον Μολ, ωστόσο ο Χριστοδουλόπουλος ήταν αυτός που διαμόρφωσε το 3-1 από την άσπρη βούλα (προηγήθηκε χέρι του Μανρίκε εντός περιοχής). Η ομάδα της Αμμοχώστου πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στην προσπάθεια της για άνοδο στις πρώτες θέσεις.


Η εξέλιξη του αγώνα


90'+4 Τέλος του αγώνα.


90'+3 Άστοχη προβολή του Καλτσά. Μεγάλη φάση για την Ανόρθωση.


90' Τρία λεπτά ο επιπλέον χρόνος.


85' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Χριστοδουλόπουλο.


84' Πέναλτι για την Ανόρθωση! Χέρι του Μανρίκε στην περιοχή και δείχνει την άσπρη βούλα ο Βασίλης Δημητρίου. Ελέγχεται η φάση από το VAR.


77' Τετ-α-τετ ο Κορέια, πλάσαρε ψηλά έξω. Μεγάλη φάση για την Ανόρθωση.


72' Συρτό σουτ του Ουάρντα, δίπλα από την εστία του Μολ η μπάλα.


69' Σουτ του Κα, στα χέρια του Λόρια η μπάλα.


69' Δόθηκε χώρος στον Ολυμπιακό και αμύνεται τα τελευταία λεπτά η Ανόρθωση.


63' Άστοχο σουτ από τον Χριστοφή ο οποίος ήταν σε πολύ καλή θέση.


60' Άστοχη κεφαλιά από τον Αμπαρτζουμιάν.


55' Αδύναμο πλασέ του Ουάρντα, στα χέρια του Μολ η μπάλα.


51' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Σέντρα του Κορέια και ο Αμπαρτζουμιάν εντελώς ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!


51' Τεράστια φάση για την Ανόρθωση. Μετά από αδράνεια στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Χρυσοστόμου από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι!


48' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ! Εξαιρετική σέντρα του Χουσμπάουερ, κεφαλιά από τον Κορέα και η μπάλα στα δίχτυα.


46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.


45'+2 Τέλος πρώτου ημίχρονου.


43' Σουτ του Μακρή, μεγάλη απόκρουση από τον Λόρια.


41' Δεν έπιασε την κεφαλιά-ψαράκι ο Νοβότνι και η μπάλα απομακρύνθηκε.


39' Επικίνδυνος ο Ολυμπιακός στις αντεπιθέσεις, χωρίς καθαρο μυαλό η Ανόρθωση.


32' Άστοχη κεφαλιά από τον Αμπαρτζουμιάν.


30' Μετά από κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Χρυσοστόμου ο οποίος από καλή θέση δεν έκανε καλό τελείωμα και η μπάλα κατέληξε μόλις έξω.


28' Φανερά αγχωμένη η Ανόρθωση μετά το γκολ που δέχθηκε, προσπαθεί να επιτεθεί όμως σημειώνονται αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις.


21' Μετρά το γκολ μετά από έλεγχο στο VAR και επαναρχίζει το ματς.


18' ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ! Υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενουμένων, ο Τιάγκο σέρβιρε έτοιμο γκολ τον Πεχλιβάνη ο οποίος ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 


16' Καλή προϋπόθεση για τον Ολυμπιακό με τον Τιάγκο να δημιουργεί, ωστόσο η σέντρα στη συνέχεια βρήκε σε ετοιμότητα την άμυνα της Ανόρθωσης που έδιωξε πριν κάνει το γυριστό ο Μανιάς.


11' Σέντρα του Ουάρντα, έδιωξε ο Σαμπίνια πριν πλασάρει ο Νοβότνι.


10' Ανήσυχος ο Αλκαράθ στον πάγκο δίνει συνεχώς οδηγίες για σωστή αμυντική συμπεριφορά, ενώ ο Κετσπάγια παραμένει ήσυχος στον πάγκο του.


5' Πρώτη φάση για την Ανόρθωση μετά από οργανωμένη επίθεση, ωστόσο το σουτ του Κορέια κατέληξα ψηλά έξω.


1' Έναρξη του αγώνα.


ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορέα, Αντωνιάδης, Κορέια, Αρτυματάς, Χρυσοστόμου (59' Χριστοδουλόπουλος), Χουσμπάουερ, Ουάρντα, Χριστοφή (66' Βερχόβερτς), Νοβότνι (73' Καλτσάς).


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Μπόβεδα, Σαμπίνια, Μουκτάρης, Κυριάκου, Νάνι (65' Μανρίκε), Κονφέ, Μακρής (65' Γκουστάβο), Πεχλιβάνης (65' Χαραλάμπους), Τιάγκο (83' Χριστοδούλου), Μανιάς (55' Κα).


Σκόρερ: 48' Κορέα, 51' Αμπαρτζουμιάν, 85' Χριστοδουλόπουλος (πέν.) / 18' Πεχλιβάνης


Κίτρινες: 80' Αρτυματάς / 54' Μουκτάρης


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρίου Βασίλης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Μαρίνου Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος
VAR: Χριστοφόρου Μάριος
AVAR: Σωκράτους Κυριάκος
Παρατηρητής: Τράττου Λεόντιος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου

Παραμένει στα μαυροπράσινα ο Φραγκέσκου