Αγώνες μπάσκετ χωρίς αποκλεισμούς

Δημοσιεύθηκε 12.2.2024
Αγώνες μπάσκετ χωρίς αποκλεισμούς

Στο Park Hotel Vitosha, στη Σόφια της Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια συνάντηση για το πρόγραμμα «Αγώνες μπάσκετ χωρίς αποκλεισμούς», το οποίο γίνεται στο πλαίσιο του Erasmus-Sport. Στο κορυφαίο αυτό μίτινγκ μετείχε η ΚΟΚ, δια του εκπροσώπου της, κ. Χριστάκη Ιωάννου.

Το όλο εγχείρημα είναι χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Εκτελεστικού Οργανισμού Εκπαίδευσης και Πολιτισμού (EACEA) και στη συνάντηση συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες, όπως ο Walter Phaller, πρόεδρος της IWBF Europe και Αντιπρόεδρος Εκτελεστικού Συμβουλίου της IWBF, ο Georgi Glushkov, πρόεδρος της βουλγάρικης ομοσπονδίας μπάσκετ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της FIBA, Carmen Tocala, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της FIBA, και πρόεδρος της Επιτροπής FIBA 3X3 και άλλοι.

Το έργο «Basketball Inclusive Games» είναι μια 12μηνη, μη κερδοσκοπική ευρωπαϊκή αθλητική διοργάνωση, που αντιμετωπίζει την περιορισμένη προσβασιμότητα και τη συμμετοχή στο μπάσκετ. Με την προώθηση ενός φιλόξενου περιβάλλοντος, για τα άτομα με αναπηρία, το έργο επιδιώκει να ενδυναμώσει τους συμμετέχοντες και να δημιουργήσει ένα μόνιμο θετικό αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή αθλητική κοινότητα.

Η προτεινόμενη λύση συνδυάζει μια κύρια εκδήλωση, συνεκδηλώσεις και ένα στρατηγικά σχεδιασμένο σχέδιο εργασίας, με τρία διασυνδεδεμένα πακέτα εργασίας, όπως βλέπετε και στο timeline που δημοσιεύουμε.

Στο κεντρικό event θα προωθηθεί η προσβασιμότητα, ενώνοντας αρτιμελείς αθλητές και αθλητές με αναπηρία. Αυτή η περιεκτική εκδήλωση υποστηρίζεται από συνεκδηλώσεις, όπως σεμινάρια διαιτητών, σεμινάρια προπονητικής και εκπαίδευση εθελοντών.

Στη συνάντηση, στην οποία υπογράφηκαν τα σχετικά μνημόνια, που αφορούσαν την υλοποίηση των δραστηριοτήτων, σχέδιο επικοινωνίας και διάδοσης, και σχέδιο διαχείρισης, συμμετείχαν εκπρόσωποι των φορέων (σ.σ. υπήρχαν και δύο φορείς, που συμμετείχαν διαδικτυακά):

  • IWBF Europe
  • Βουλγαρική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
  • Λέσχη Καλαθοσφαίρισης Ατόμων με Αναπηρία της Λέφσκι (Βουλγαρία)
  • Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης
  • Κροατική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αναπηρικών αμαξιδίων
  • Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο
  • Champions Factory από την Ιρλανδία
  • Ομοσπονδία μπάσκετ της Ρουμανίας
  • Σλοβενική Παραολυμπιακή Ένωση
  • Ομοσπονδία μπάσκετ της Σερβίας
  • Ομοσπονδία μπάσκετ της Τουρκίας

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025

Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025

Λεμεσός; Αγώνας δρόμου για το Eurobasket του 2025