Υψηλό στέλεχος του NBA για ευρωπαϊκή λίγκα: «Οι δύο πρώτες ομάδες του BCL ενδέχεται να αγωνίζονται εκεί»
Δημοσιευτηκε:

Ο Μαρκ Τέιτουμ, αναπληρωτής κομισάριος του NBA, συζήτησε το format που εξετάζει το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για την επέκτασή του στην Ευρώπη.
Ο Μαρκ Τέιτουμ, αναπληρωτής κομισάριος του NBA, συναντήθηκε εξ αποστάσεως με Μέσα Ενημέρωσης από όλο τον κόσμο για να συζητήσει τους τελικούς της λίγκας.
Ωστόσο, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα σχέδια του κορυφαίου πρωταθλήματος να επεκταθεί στην Ευρώπη, δημιουργώντας μία νέα λίγκα, το NBA Europe, σε συνεργασία με τη FIBA.
Όπως είπε ο Τέιτουμ, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για το έργο, κάτι που μπορεί να αλλάξει το καλοκαίρι. Παράλληλα, μετέφερε μία σημαντική πληροφορία για το format που εξετάζει το NBA. «Στο νέο πρωτάθλημα, μπορεί να καταφέρουμε οι δύο κορυφαίες ομάδες από το Basketball Champions League να προκριθούν και ένα τουρνουά για τις υπόλοιπες ανοιχτές θέσεις. Και οι δύο κορυφαίες ομάδες του νέου πρωταθλήματος στο μέλλον μπορεί να καταλήξουν να παίζουν στο Κύπελλο NBA. Και όταν έχουμε... υπερηχητικά ταξίδια στο μέλλον, μπορεί να αποκτήσουμε μια ευρωπαϊκή κατηγορία. Οπότε όλα αυτά είναι πολύ συναρπαστικά», είπε αναλυτικά.
Παράλληλα, ο Τέιτουμ δεν ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο συμμετοχής συλλόγων από την Ανατολική Ευρώπη στη νέα λίγκα, ακόμα κι αν υπονόησε ότι μπορεί να διεκδικούν την πρόκρισή τους μέσω του Basketball Champions League: «Υπάρχει ρόλος στο πρωτάθλημά μας για ομάδες από την Ανατολική Ευρώπη. Θέλουμε συλλόγους από τη Σερβία, το Ισραήλ, την Τουρκία και την Ελλάδα».
Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντηση της FIBA, του NBA και της EuroLeague στη Γενεύη, την οποία χαρακτήρισε ως ένα θετικό βήμα: «Η συνάντηση στη Γενεύη ήταν ένα σπουδαίο βήμα. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να σημειώνουμε πρόοδο. Για πρώτη φορά, εκπροσωπήθηκαν όλες οι ομάδες της EuroLeague που έχουν μόνιμη άδεια. Οι συναντήσεις με τη FIBA και την EuroLeague ήταν πολύ παραγωγικές και θα συνεχίσουμε να μιλάμε».