Ραντεβού αστέρων στη Λευκωσία / Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης»

Δημοσιεύθηκε 12.9.2022
Ραντεβού αστέρων στη Λευκωσία / Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης»

Το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός που θα γίνει και φέτος στην Κύπρο, είναι το διεθνές καλαθοσφαιρικό τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης», με τη συμμετοχή του νταμπλούχου Ελλάδας Ολυμπιακού Πειραιώς, του Περιστερίου με το Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο, της πρωταθλήτριας Ισραήλ Χάποελ Χολόν και του πρωταθλητή Σερβίας Ερυθρού Αστέρα.

Λεπτομέρειες για το τουρνουά που θα γίνει το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου στο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία», δόθηκαν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν στο Avenue Cafe στην Έγκωμη, η ΟΠΑΠ Κύπρου και οι διοργανωτές που είναι το σωματείο ΕΘΑ Έγκωμης, η Pneuma Promotions και ο Δήμος Έγκωμης. Το παρόν τους έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟΚ Ανδρέας Μουζουρίδης, καθώς η ομοσπονδία έθεσε υπό την αιγίδα της το τουρνουά, ο Δημήτρης Χανδριώτης, πατέρας του Νεόφυτου Χανδριώτη και η Cablenet που αποτελεί το χορηγό των τηλεοπτικών μεταδόσεων και θα προβάλει ζωντανά όλους τους αγώνες.

Πανίκος Κωνσταντίνου (Πρόεδρος ΕΘΑ Έγκωμης)

To λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος της ΕΘΑ Έγκωμης, Πανίκος Κωνσταντίνου ο οποίος αποτελεί μαζί με τον Νικόλα Κωνσταντίνου τους εμπνευστές αυτής της μεγάλης διοργάνωσης που στρέφει κάθε χρόνο τα βλέμματα όλης της Ευρώπης στο νησί μας.

Αφού ευχαρίστησε όλες τις ομάδες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση για συμμετοχή στο τουρνουά, τόνισε πως είναι μεγάλη τιμή η παρουσία τόσο μεγάλων συλλόγων στην Κύπρο για να μετρήσουν τις δυνάμεις τους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο σκοπό του τουρνουά, που είναι για να τιμήσουν τη μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη, ενός παιδιού που ήταν αθλητής της ΕΘΑ και της Εθνικής ομάδας και έφυγε πρόωρα από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο, μετά από γενναία μάχη που έδωσε.

«Ευχαριστούμε τον φίλο Δημήτρη Χανδριώτη και την οικογένεια του οι οποίοι δέχθηκαν μετά χαράς την πρόσκληση που τους κάναμε μαζί με την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ να δώσουμε την ονομασία του τουρνουά στον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΝΕΟΦΥΤΟ ΧΑΝΔΡΙΩΤΗ κάτι που είναι μεγάλη τιμή για εμάς», επισήμανε στη συνέχεια, ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά τις μεγάλες ευχαριστίες των διοργανωτών προς την ΟΠΑΠ ΚΥΠΡΟΥ, η οποία για άλλη μια φορά στηρίζει την όλη προσπάθεια σαν Μέγα Χορηγός, καθώς και για την πολυετή στήριξη προς την ΕΘΑ και γενικότερα την καλαθόσφαιρα και τον αθλητισμό. Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης στην ΚΟΚ που έθεσε υπό την αιγίδα της το τουρνουά, το Δήμο Έγκωμης σας συνδιοργανωτής, την Cablenet που αποτελεί τον χορηγό των τηλεοπτικών μεταδόσεων με το κανάλι Cablenet Sports 3, τα ΜΜΕ και τους χορηγούς επικοινωνίας ΑΝΤ1, PROTATHLIMA, ΣΠΟΡ FM95, REBOUND, CYPRUS BASKET και DUNKS, καθώς και τους άλλους χορηγούς πέραν από την ΟΠΑΠ Κύπρου που είναι ο Μέγα Χορηγός, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η Α. Ψάλτης και YΙΟΙ ΛΤΔ, η Ελληνική Τράπεζα, η Binance, o ΚΟΤ, η ‘Υδρα Ασφαλιστική, η GAP Vasilopoulos, η Euroaudit, το Coffeehouse, το ERGO GROUP, η ERGO ENERGY και η BRMS.

Νικόλας Κωνσταντίνου (Pneuma Promotions)

Ιδιαίτερη σημασία έχουν όσα είπε εκ’ μέρους της PNEUMA PROMOTIONS ο Νικόλας Κωνσταντίνου, φίλος και συναθλητής με τον Νεόφυτος Χανδριώτη, στη μνήμη του οποίου γίνεται κάθε χρόνο το τουρνουά. Στάθηκε στο γεγονός ότι το τουρνουά γίνεται για να τιμήσουν τη μνήμη του πρωταθλητή Νεόφυτου Χανδριώτης και ευχαρίστησε τις ομάδες που δέχτηκαν την πρόσκληση και έρχονται Κύπρο για το τουρνουά.

«Το όνειρο έγινε πραγματικότητα, το τουρνουά ΟΠΑΠ Νεόφυτος Χανδριώτης θεσμός και πλέον κάθε Σεπτέμβριο πατούν τα παρκέ του Ελευθερία οι καλύτεροι καλαθοσφαιριστές και προπονητές του πλανήτη. Βέβαια, όλα τα προαναφερόμενα θα ήταν μια ουτοπία αν δεν είχαμε στο πλευρό μας τους χορηγούς μας τους οποίους επιθυμώ να ευχαριστήσω τον κάθε ένα ξεχωριστά, την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αλλά και τον Δήμο στον οποίο θα φιλοξενηθεί το Τουρνουά, τον Δήμο Έγκωμης», είπε ο Νικόλας Κωνσταντίνου, ενώ ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε και στο φίλαθλο κοινό της Κύπρου, που αγκάλιασε εξαρχής ανεξαρτήτως ομαδικών προτιμήσεων το τουρνουά. Πρόσθεσε επίσης ότι οι ομάδες θα έρθουν με όλα τους τ’ αστέρια, συμπεριλαμβανομένων και των διεθνών που συμμετέχουν στο Ευρωμπάσκετ.

Όσο αφορά την προπώληση των εισιτηρίων, αυτή συνεχίζεται κανονικά στην ιστοσελίδα soldoitticketbox, σε όλα τα καταστήματα Stephanis ανά το Παγκύπριο και σε όλους τους συνδέσμους φιλάθλων του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Δημήτρης Αλετράρης (Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Κύπρου)

Για ακόμα μια φορά η ΟΠΑΠ Κύπρου αποτελεί το μεγάλο χορηγό του τουρνουά, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης που έδωσε το παρόν του στη συνέντευξη Τύπου, αφού συγχάρηκε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και το γεγονός ότι το τουρνουά έγινε θεσμός, τόνισε ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου στηρίζει όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα που γίνονται στην Κύπρο. Κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρόν ου και να απολαύσει θέαμα ψηλού επιπέδου. Τόνισε ότι η συνέντευξη Τύπου γίνεται σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη το Ευρωμπάσκετ και η ΟΠΑΠ στηρίζει και αυτή την προσπάθεια σαν μεγάλος χορηγός της Εθνικής Ελλάδας.

«Έχουμε ιδιαίτερους λόγους να στηρίζουμε την προσπάθεια, για τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησε ο Νεόφυτος του οποίου τιμούμε τη μνήμη», επισήμανε χαρακτηριστικά. Αποκάλυψε επίσης ότι από το Δεκέμβριο επιστρέφει το ΟΠΑΠ All Star Game το οποίο είχε ανασταλεί λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού.

Ανδρέας Μουζουρίδης (Πρόεδρος ΚΟΚ)

Το τουρνουά τέθηκε και φέτος υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, που στηρίζει κάθε χρόνο την όλη προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Ανδρέας Μουζουρίδης, στάθηκε στο γεγονός ότι οι μέρες διεξαγωγής του τουρνουά είναι σημαντικές για τη χώρα μας, καθώς θα στρέψει πάνω της τα βλέμματα όλης της Ευρώπης για μια διοργάνωση ψηλού επιπέδου. Συγχάρηκε το δ. σ. της ΕΘΑ και τους διοργανωτές, ανέφερε ότι είναι σημαντικός και ο σκοπός του τουρνουά που γίνεται στη μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη και κάλεσε τον κόσμο να δώσει το παρόν του στο γήπεδο.

Δημήτρης Χανδριώτης (Πατέρας Νεόφυτου Χανδριώτη)

Με δύναμη ψυχής ο πατέρας του Νεόφυτου Χανδριώτη, κάθε χρόνο έχει ενεργή συμμετοχή στη διεξαγωγή του τουρνουά και έδωσε το παρόν του στη συνέντευξη Τύπου.

Ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι είναι ένα μοναδικό τουρνουά που έχει γίνει θεσμός και πρόσθεσε «Ένα τουρνουά που φέρει το όνομα του ξεχωριστού μας Νεόφυτου που είναι φάρος φωτεινός και σύμβολο ήθους, γενναιότητας και αξιοπρέπειας. Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η περηφάνια για την οικογένεια μας.

Ευχαρίστησε τους εμπνευστές της διεξαγωγής του τουρνουά Πανίκο και Νικόλα Κωνσταντίνου, καθώς επίσης το μέγα χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, το Δήμο Έγκωμης, την ΚΟΚ, τη Cablenet και γενικότερα όλους όσους συνέβαλαν για να γίνει και φέτος το τουρνουά.

Ζαχαρίας Κυριάκου (Δήμαρχος Έγκωμης)

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Έγκωμης Ζαχαρίας Κυριάκου τόνισε ότι ο Δήμος Έγκωμης στηρίζει τα αθλητικά σωματεία της Έγκωμης και στάθηκε στο γεγονός ότι ο αθλητισμός αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στο εξωτερικό και ένα τουρνουά τόσο ψηλού επιπέδου θα φέρει πολλά οφέλη στην Κύπρο. Είπε επίσης ότι μέσω του τουρνουά τιμούν τη μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη.

Ανδρέας Παρασκευά (Υπεύθυνος Αθλητικού Τμήματος Cablenet)

Εκ’ μέρους της Cablenet που αποτελεί τον τηλεοπτικό χορηγό της διοργάνωσης, ο υπεύθυνος του Αθλητικού Τμήματος Ανδρέας Παρασκευά, ανάμεσα σε άλλα τόνισε ότι είναι με ιδιαίτερη χαρά που στηρίζουν το τουρνουά ΟΠΑΠ «Νεόφυτος Χανδριώτης», και πρόσθεσε τα εξής: «Η απόφαση μας να προβάλουμε τηλεοπτικά και φέτος αυτή την διοργάνωση δεν έχει να κάνει μόνο με την επιτυχία του συγκεκριμένου Τουρνουά και το μέγεθος των ομάδων που θα έρθουν στο νησί μας. Έχει να κάνει ξεκάθαρα με το γεγονός ότι μέσω του συγκεκριμένου Τουρνουά συνεχίζει να διατηρεί άσβεστη τη μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη. Ενός ταλαντούχου καλαθοσφαιριστή, ενός σπάνιου ανθρώπου και μαχητή της ζωής ο οποίος έφυγε από κοντά μας σε πολύ μικρή ηλικία και ενώ είχε πολλά να δώσει τόσο στον Αθλητισμό όσο και στην Κοινωνία.

Να είστε βέβαιοι πως η Cablenet θα είναι παρούσα σε όλα τα επόμενα Τουρνουά που θα διοργανωθούν εις μνήμη του Νεόφυτου Χανδριώτη για να τιμήσουμε και εμείς όπως πραγματικά αξίζει τη μνήμη του μέσω της πλατφόρμας μας».

Η προβολή όλων των αγώνων θα γίνει με του CablenetSports 3 το οποίο βρίσκεται αποκλειστικά στην πλατφόρμα της Cablenet.

Τελειώνοντας ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βόμβα Αταμάν: «Μπορεί να κάνουμε μια πολύ σημαντική μεταγραφή»!

Βόμβα Αταμάν: «Μπορεί να κάνουμε μια πολύ σημαντική μεταγραφή»!

Βόμβα Αταμάν: «Μπορεί να κάνουμε μια πολύ σημαντική μεταγραφή»!

«Επιστρέφει στη Φενέρ ο Μέλι»

«Επιστρέφει στη Φενέρ ο Μέλι»

«Επιστρέφει στη Φενέρ ο Μέλι»

Μπράουν: «Θέλω τη Euroleague, αυτό είναι το επόμενο στη λίστα μου»

Μπράουν: «Θέλω τη Euroleague, αυτό είναι το επόμενο στη λίστα μου»

Μπράουν: «Θέλω τη Euroleague, αυτό είναι το επόμενο στη λίστα μου»

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο πλευρό της Εθνικής Ανδρών

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο πλευρό της Εθνικής Ανδρών

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο στο πλευρό της Εθνικής Ανδρών