Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε να βλέπουμε

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ Δημοσιεύθηκε 5.11.2023
Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε να βλέπουμε

Ο πραγματικός νικητής του πρόσφατου ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ στην «Αγιά Σοφιά» ήταν ο μικρός οπαδός του ΠΑΟΚ Γιάννης Παπαστεφανάκης, ο οποίος βρέθηκε στο γήπεδο μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό του προκειμένου να παρακολουθήσει την αγαπημένη του ομάδα. Πρόκειται για ένα παιδάκι με σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι, το οποίο είχε συγκινήσει όλη την Ελλάδα στον τελικό κυπέλλου τον περασμένο Μάιο, όταν σήκωσε το τρόπαιο μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ.

Στο τελευταίο παιχνίδι, παρόλο που η ομάδα του ηττήθηκε, ένιωσε τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής του όταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ραζβάν Λουτσέσκου του έσφιξε το χέρι και όταν οι παίκτες της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος και Κώστας Γαλανόπουλος τον πήραν αγκαλιά και τον ανέβασαν στην εξέδρα με τους οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι με τη σειρά τους αποθέωσαν τον μικρό ήρωα.

Η χαρά που ένιωσε αυτό το παιδί τη νύχτα της 30ής Οκτωβρίου δεν περιγράφεται. Πανέμορφες στιγμές, που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει. Στιγμές που θέλουμε να βλέπουμε κάθε εβδομάδα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, σε αντίθεση με τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο «Καραϊσκάκης» (αλήθεια, βρήκαν τον «φίλαθλο» που έριξε την κροτίδα ή ακόμη τον ψάχνουν;).

Είναι γεγονός πως κάποιοι στην Ελλάδα δεν βάζουν με τίποτα μυαλό, με την οπαδική βία να κάνει και πάλι την εμφάνισή της στη Θεσσαλονίκη, αφού ένα 24ωρο πριν το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ… με τσεκούρια, όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ των ελλαδικών μέσων ενημέρωσης. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην έχουμε άλλους νεκρούς. Δυστυχώς οι απώλειες των Άλκη Καμπανού και Μιχάλη Κατσουρή, που χάθηκαν τόσο άδικα, δεν συνέτισαν κανέναν στην Ελλάδα.

Βάσος Βάσου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Ναι, η ενοποίηση της ΕΠΑ και του Πεζοπορικού πέτυχε!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!

Στα ευρωπαϊκά μια ομάδα αγωνίζεται... η Κύπρος!