Υπόθεση διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους: «Γι’ αυτό δεν οδηγήθηκε στις κεντρικές φυλακές σήμερα...»

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 30.6.2022
Υπόθεση διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους: «Γι’ αυτό δεν οδηγήθηκε στις κεντρικές φυλακές σήμερα...»

Για την υπόθεση με τον διαιτητή Νικόλα Νεοκλέους, στον οποίον επιβλήθηκε ποινή από το δικαστήριο για τέσσερις μήνες με αναστολή, μίλησε στον Super Sport FM o Στέλιος Χριστοδούλου, ο οποίος είχε εκπροσωπήσει την πλευρά του πρώην μέλους της επιτροπής διαιτησίας, Μιχάλη Σπύρου.


«Είχε καταχωρηθεί η υπόθεση το 2018 για τρεις κατηγορίες. Η υπόθεση είχε καταχωρηθεί μετά και κατάθεση του κ. Νεοκλέους, στην οποία παραδεχόταν ότι έκανε τα συγκεκριμένα αδικήματα και ο ίδιος περιέγραψε τον τρόπο που τον έκανε, με ένα μαγνητοφωνάκι και το κινητό του τηλέφωνο.


Κράτησε αυτές τις συνομιλίες για πέραν των τριών ετών στην κατοχή του, πληροφόρησε και τρίτα πρόσωπα και μετά όταν τον βόλευε και τον ίδιο και για δικούς του αλλότριους λόγους πήγε και τα παρέδωσε στην Αστυνομία. Θα μπορούσε να καταθέσει τα στοιχεια αμέσως και όχι μετά από τρία χρόνια, Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο σε όλες τις κατηγορίες.


Μετά από αγόρευση του δικηγόρου του εξετάστηκε η εισήγηση για να ανασταλεί η ποινή φυλάκισης και πήρε μια δεύτερη ευκαιρία και γι’ αυτό δεν οδηγήθηκε στις κεντρικές φυλακές σήμερα.


Εάν τα επόμενα δύο χρόνια διαπράξει οποιοδήποτε άλλο ποινικό αδίκημα, το δικαστήριο μπορεί να ενεργοποιήσει και αυτή την ποινή. Προφανώς κάποιος διαιτητής θα πρέπει να κατέχει λευκό ποινικό μητρώο για να μπορεί να εξασκεί το επάγγελμά του, δεν γνωρίζει εάν η ΚΟΠ το έχει ρυθμίσει διαφορετικά το θέμα.


Ο πελάτης ζητά αποζημιώσεις για αυτή την πράξη. Το τι θα πράξει η πλευρά του κ. Νεοκλέους είναι κάτι που θα το χειριστεί ο ίδιος με τους νομικούς του συμβούλους».


Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ