Ώρα κλήρωσης για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ

Δημοσιεύθηκε 19.6.2024
Ώρα κλήρωσης για ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ

ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μαθαίνουν σήμερα τους αντιπάλους τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων.

Ο ΠΑΟΚ στο Champions League, ο Παναθηναϊκός στο Europa League και η ΑΕΚ στο Europa Conference League θα μάθουν σήμερα τους αντιπάλους τους στον δεύτερο προκριματικό γύρο των διοργανώσεων που συμμετέχουν.

Οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 13:00, στις 14:00 και στις 15:00 αντίστοιχα, ενώ νωρίτερα η UEFA θα έχει ανακοινώσει τα υπογκρούπ από τα οποία θα προκύψουν οι αντίπαλοι των ελληνικών ομάδων.

ΠΑΟΚ

Στον δρόμο του ΠΑΟΚ, που θα είναι στους ισχυρούς, μπορεί να βρεθεί η πρωταθλήτριας Πολωνίας, Γιαγκελόνια Mπιάλιστοκ, ενώ στους υποψήφιους αντιπάλους είναι τα 11 ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση του πρώτου προκριματικού, όπου παίρνουν μέρος 22 πρωταθλήτριες.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα είναι παρών και στην κλήρωση της 22ας Ιουλίου, όπου θα μετάσχει ως ζευγάρι με τον αντίπαλό του από την σημερινή κλήρωση τόσο στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Champions League, όσο και στην κλήρωση των πρωταθλητών για τον τρίτο προκριματικό του Europa League, στο ενδεχόμενο που αποκλειστεί από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League.

Aν προκριθεί από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League στις 5 Αυγούστου θα μπει ως ζευγάρι με τον αντίπαλό του στον τρίτο προκριματικό και στην κλήρωση των πλέι οφ του Champions League, αλλά και στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa, για την ομάδα που θα αποκλειστεί.

Αν έχει αποκλειστεί από τον δεύτερο προκριματικό του Champions League, στις 5 Αυγούστου θα είναι και στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa αλλά και σε αυτή την πλέι οφ του Conference, στο μονοπάτι των πρωταθλητών.

Ο ΠΑΟΚ με μία πρόκριση στους τρεις προκριματικούς γύρους στους οποίους δεδομένα θα συμμετάσχει θα εξασφαλίσει μίνιμουμ τη συμμετοχή του στο League Stage του Conference League.

Oι ομάδες με τις οποίες μπορεί να κληρωθεί ο «Δικέφαλος του Βορρά»:

Γιαγκελόνια

Δε Νιού Σεντς – Ντέτσιτς

Μπάνια Λούκα – Εγκνάτια

Χάμρουν Σπάρτανς - Λίνκολν Ρεντ Ιμπς

Μπαλκάνι - Σάντα Κολόμα

Φλόρα Ταλίν – Τσέλιε

Κλάκσβικ – Ντιφερντάνζ

Ρίγκα – Λάρνε

Βίκινγκουρ Ρέικιαβικ - Σάμροκ Ρόβερς

Βίρτους – FCSB

Ορνταμπάσι –Πέτροκουμπ

Ντίναμο Μπατούμι – Πιούνικ

Τα παιχνίδια στον δεύτερο προκριματικό του Champions League είναι προγραμματισμένα για τις 23-24 Ιουλίου και 30-31 του ίδιου μήνα.

Παναθηναϊκός

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League θα «μπει» ο Παναθηναϊκός ως κυπελλούχος Ελλάδας.

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στη σημερινή διαδικασία είναι:

Άγιαξ

Μπράγκα

Μόλντε

Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) - Ζίρε (Αζερμπαϊτζάν)

Ραπίντ Βιέννης

Ριέκα

Τραμπζονσπόρ

Σερκλ Μπριζ

Μπότεβ Πλόβντβιβ (Βουλγαρία)- Μάριμπορ (Σλοβενία)

Αν οι «πράσινοι» κληρωθούν με μία ομάδα εκ των Άγιαξ, Μπράγκα, Μόλντε, Σερίφ Τιρασπόλ ή Ραπίντ Βιέννης τότε ως ζευγάρι με μία από αυτές τις ομάδες θα μετάσχουν ως ισχυροί στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού στις 22 Ιουλίου.

Οι δύο πρώτες προκρίσεις για τον Παναθηναϊκό, από τον δεύτερο και τον τρίτο προκριματικό του Europa League, θα του εξασφαλίσουν την παρουσία στο League Stage είτε του Europa League (αν προκριθεί στα πλέι οφ της διοργάνωσης) ή του Conference League.

Ο Παναθηναϊκός θα μετάσχει στη διπλή κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό (ως ζευγάρι του δεύτερου προκριματικού και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Europa αλλά και στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού του Conference, αφού δεν θα έχουν γίνει οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού), ενώ ακόμα κι αν αποκλειστεί από τον δεύτερο προκριματικό του Europa, θα μετάσχει ως ζευγάρι στην κλήρωση των πλέι οφ του Conference στις 5 Αυγούστου.

Οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου θα γίνουν στις 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θα αρχίσει την πορεία της με την παρουσία της στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Θα είναι, επίσης, και στην κλήρωση της 22ας Ιουλίου για τον τρίτο προκριματικό γύρο μαζί με τον αντίπαλό της, καθώς ακόμα τότε δεν θα έχει δώσει τα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια της.

Η «Ένωση» θέλει τρεις προκρίσεις για να φτάσει στο League Stage της διοργάνωσης (στον δεύτερο και στον τρίτο προκριματικό γύρο) και κατόπιν στα πλέι οφ.

Στους υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ στη σημερινή κλήρωση υπάρχουν 22 ομάδες που «μπαίνουν» στον ίδιο γύρο με την ελληνική ομάδα και τα 15 ζευγάρια που προέκυψαν από τη χθεσινή κλήρωση του πρώτου προκριματικού της διοργάνωσης συν 6 ζευγάρια από τον πρώτο προκριματικό του Europa League.

Η ΑΕΚ θα είναι σίγουρα ισχυρή για δύο προκριματικούς γύρους και ανίσχυρη για έναν, με βάση τη βαθμολογία που έχει συγκεντρώσει τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στις συνολικά 43 ομάδες υπάρχουν 22 που εκκινούν μαζί με την ΑΕΚ από τον δεύτερο προκριματικό και είναι οι:

Ντρίτα (Κόσοβο) Μπραν, Τρόμσο (Νορβηγία), Χάκεν (Σουηδία), Τόρσαβν (Φερόες), Πολίσια Ζιτομίρ (Ουκρανία), Ραντνίσκι (Σερβία), Σλασκ Βρότσλαβ (Πολωνία), Προγκρέ (Λουξεμβούργο), Ιμπέρια (Γεωργία), Πούσκας Ακαντέμια (Ουγγαρία), ΤΣΣΚΑ 1948 (Βουλγαρία), Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία), Σαμπάχ, Σουμγκαγίτ (Αζερμπαϊτζάν), Σεντ Πάτρικς Ατλέτικ (Ιρλανδία), Ζίμπρου Σισινάου (Μολδαβία), Ιλβες Τάμπερε (Φινλανδία), Νέμαν Γκρόντνο (Λευκορωσία), Κλίφτονβιλ (Β. Ιρλανδία), Τρανσιβέστ Βίλνιους (Λιθουανία) και Σλιέμα (Μάλτα).

Στο ταμπλό των αντιπάλων της ΑΕΚ θα βρεθούν και 15 ζευγάρια του πρώτου προκριματικού του Conference, όπως κληρώθηκαν χθες:

Ακτόμπε (Καζακστάν) - Σεράγεβο (Βοσνία)

Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία)-Εσκάλδες (Ανδόρα)

Σιαουλιάι (Λετονία)-Λεβάδια Ταλίν (Εσθονία)

Τορπέντο Κουτάισι (Γεωργία) - Τίρανα (Αλβανία)

Φλοριάνα (Μαλτα) - Τρε Πένε (Σαν Μαρίνο)

Μπράβο (Σλοβενία) - Κόνας Κουέι (Ουαλία)

Μπάλα Τάουν (Ουαλία)-Πάιντε (Εσθονία)

Τορπεντο (Λευκορωσία)- Μιλσάμι (Μολδαβία)

Κάρναρφον(Ουαλία) - Κρουσέιντερς (Β. Ιρλανδία)

Ισλοκ (Λευκορωσία) - Λα Φιορίτα (Σαν Μαρίνο)

Βικινγκουρ (Φαρόες) - Λιεπάγια (Λετονία)

Μάτζπις (Γιβραλταρ)- Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία)

Σέλμπουρν (Ιρλανδία) - Σεντ Ζόζεφς (Γιβραλτάρ)

Βαλουρ (Ισλανδια) - Βλάζνια Σκόδρα (Αλβανία)

Ταλίνα Κάλεβ (Εστονια) - Ουράρτου (Αρμενία)

Στην κληρωτίδα με τους υποψήφιους αντιπάλους της ΑΕΚ θα μπουν και τα έξι ζευγάρια του πρώτου προκριματικού του Europa League, που έγινε σήμερα.

Από αυτά τα ζευγάρια την ΑΕΚ μπορεί να απασχολήσει η ομάδα, που θα αποκλειστεί.

Αυτά τα ζευγάρια είναι:

Έλφσμποργκ (Σουηδία)- Πάφος (Κύπρος)

Πακσι (Ουγγαρία) – Κορνιβούλ (Ρουμανία)

Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) – Μάριμπορ (Σλοβενία)

Σέριφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) – Ζίρε (Αζερμπαϊτζάν)

Ρουζομπερόκ (Σλοβακία) – Τομπόλ (Καζακστάν)

Λιάπι (Κόσοβο) – Βίσλα Κρακοβίας (Πολωνία)

Οι αγώνες του δεύτερου προκριματικού γύρου θα γίνουν στις 25 Ιουλίου και την 1η Αυγούστου.

sdna.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Νέο δημοσίευμα από Ιταλία για ΠΑΟΚ και Μαρίν

Νέο δημοσίευμα από Ιταλία για ΠΑΟΚ και Μαρίν

Νέο δημοσίευμα από Ιταλία για ΠΑΟΚ και Μαρίν

Ρίχνει στο τραπέζι 15 εκατ. ευρώ για Κάρμο ο Ολυμπιακός

Ρίχνει στο τραπέζι 15 εκατ. ευρώ για Κάρμο ο Ολυμπιακός

Ρίχνει στο τραπέζι 15 εκατ. ευρώ για Κάρμο ο Ολυμπιακός

Νέος πρόεδρος της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Νέος πρόεδρος της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Νέος πρόεδρος της Super League ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Επιβεβαίωσε την πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Κοτάρσκι η Τζένοα

Επιβεβαίωσε την πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Κοτάρσκι η Τζένοα

Επιβεβαίωσε την πρόταση στον ΠΑΟΚ για τον Κοτάρσκι η Τζένοα