Πως παίρνουν το πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Δημοσιεύθηκε 13.5.2024
Πως παίρνουν το πρωτάθλημα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Δείτε το πρόγραμμα που ακολουθεί για τους διεκδικητές του τίτλου αλλά και τα σενάρια που οδηγούν κάθε ομάδα στην κούπα.

Μετά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με σκορ 2-0 στο εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε… μόνη της να κυνηγάει την ΑΕΚ, βγάζοντας νοκ άουτ, παράλληλα, τους «ερυθρόλευκους» στη μάχη για το πρωτάθλημα.

Ας δούμε όμως τους τρόπους με τους οποίους η κάθε ομάδα παίρνει το πρωτάθλημα, με την Ένωση να έχει το προβάδισμα, τον «δικέφαλο του βορρά» να... καραδοκεί και τους Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να χρειάζονται πλέον ένα «θαύμα» ώστε να τερματίσουν πρώτοι.

-Πώς παίρνει πρωτάθλημα η ΑΕΚ: Για την Ένωση, τα πράγματα είναι απλά, αφού αποτελεί τη μοναδική ομάδα που κρατάει στα χέρια της τον τίτλο χωρίς να ενδιαφέρεται για τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Με δύο νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» και Λαμία στην «Opap Arena», ο «δικέφαλος» θα κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη Stoiximan Super League.

Από την άλλη, αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα «στραβοπατήσει» στην έδρα του Ολυμπιακού (δεδομένου ότι θα κερδίσει τη Λαμία), μετά θα χρειάζεται, πέρα από την επικράτηση επί της ομάδας της Φθιώτιδας την τελευταία αγωνιστική, και κάποια απώλεια του ΠΑΟΚ στα δύο τελευταία του ματς με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο «Βικελίδης», αλλιώς οι Θεσσαλονικείς θα τερματίσουν στην κορυφή.

-Πώς παίρνει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ: Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι η μοναδική που μπορεί πραγματικά να... αγχώσει την ΑΕΚ όσον αφορά την κατάκτηση του τίτλου, αν και δεν είναι στο χέρι του. Ο ΠΑΟΚ θέλει δύο νίκες με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο «Βικελίδης», περιμένοντας όμως παράλληλα και μία βαθμολογική απώλεια της ΑΕΚ με Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης» ή Λαμία στην «Opap Arena».

Από την άλλη πλευρά, ενδεχόμενη ήττα θα είναι για τους Θεσσαλονικείς καταδικαστική, δεδομένου ότι η ΑΕΚ έχει ένα πολύ βατό ματς με τη Λαμία στην τελευταία αγωνιστική, ενώ αν ο ΠΑΟΚ συλλέξει 4 βαθμούς (1 νίκη και 1 ισοπαλία), θα θέλει δύο απώλειες της Ένωσης, η οποία έχει τη μεταξύ τους ισοβαθμία.

-Πώς παίρνει πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός: Για το «τριφύλλι», τα πράγματα είναι από δύσκολα έως... ακατόρθωτα. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται δεδομένα δύο νίκες με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, ωστόσο δεν του αρκεί σε καμία περίπτωση αυτό. Παράλληλα, θέλει η ΑΕΚ να μαζέψει το πολύ 1 βαθμό στα τελευταία δύο ματς της, αλλά και ο ΠΑΟΚ να μη νικήσει εκτός έδρας τον Άρη την τελευταία αγωνιστική.

-Πώς παίρνει πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός: Για τους «ερυθρόλευκους», οι ελπίδες τίτλου ουσιαστικά έσβησαν στην Τούμπα. Μόνο τυπικά είναι εντός διεκδίκησης η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, αφού για να καταφέρει να τερματίσει πρώτη στην κούρσα, χρειάζεται ένα πολύ συγκεκριμένο και... ακραίο σενάριο. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός θέλει δύο νίκες με ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης» και Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, ήττα της Ένωσης από τη Λαμία, απώλεια του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και νίκη του Άρη επί του «δικεφάλου του βορρά» στο «Βικελίδης» την τελευταία αγωνιστική.

Η βαθμολογία:

4848211813424552 saddadada 214432 225918

Το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών:

9η αγωνιστική - Τετάρτη 15 Μαΐου

20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

20:00 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

20:00 Λαμία - Άρης

10η αγωνιστική - Κυριακή 19 Μαΐου

20:00 ΑΕΚ - Λαμία

sport-fm.gr

20:00 Άρης - ΠΑΟΚ

20:00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Έπεσαν οι υπογραφές με Μίλετιτς και βγήκε η ανακοίνωση

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Γκαντεμιά στην ΑΕΚ με Μπρινιόλι, μπαίνει στα πιτς για 2,5 μήνες!

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Ανοιχτοί λογαριασμοί μεταξύ ΠΑΟ και… Κέρκεζ, με πράσινο ισχνό προβάδισμα

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε

Κοντά στον Ολυμπιακό ο Βέλντε