Πρώτο διπλό με ζόρια και τώρα... Γιουνάιτεντ!

Δημοσιεύθηκε 1.10.2022
Πρώτο διπλό με ζόρια και τώρα... Γιουνάιτεντ!

Δεν είχε εύκολο βράδυ η Ομόνοια στην Περιστερώνα όμως... στόχος επετεύχθη! Οι πράσινοι (με κόκκινες στολές) επικράτησαν με 1-0 της Δόξας στο «Γλαύκος Κληρίδης-Κατωκοπιά Επιστροφή» και πάνε... ανεβασμένοι στην πρώτη κόντρα με τη Γιουνάιτεντ, την ερχόμενη Πέμπτη για το Europa League.

Το σκορ άνοιξε στο 41' ο Μπρούνο ο οποίος σκόραρε για τέταρτη φορά στο πρωτάθλημα και σε τέταρτο διαδοχικό αγώνα, ενώ στο 95' ο Μπέζους έκανε το 2-0 για τους φιλοξενούμενους που πήραν το πρώτο τους διπλό και για πρώτη φορά στη σεζόν «κόλλησαν» σερί τρίποντα.

Δίκαιη η νίκη της Ομόνοιας, απέναντι πάντως σε μια Δόξα η οποία... έδειξε τα δόντια της και δεν ήταν εύκολη λεία. Η ομάδα της Κατωκοπιάς έβαλε ζόρια στην ομάδα του Λένον κι είχε αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως πότε η αστοχία της και πότε ο Φαμπιάνο, φρόντισαν για το δεύτερο διαδοχικό clean sheet των πρασίνων.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσε τον αγώνα η Δόξα λόγω αποβολής του Αντένον στο 90' με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στους επτά βαθμούς έμεινε η Δόξα, η οποία δέχθηκε τη δεύτερη της ήττα στη σεζόν, στους εννέα ανέβηκε η Ομόνοια, η οποία ανέβηκε στην τρίτη θέση, στο -2 από την κορυφή κι ετοιμάζεται για το σπουδαίο παιχνίδι της Πέμπτης (6/10) με τη Γιουνάιτεντ στο ΓΣΠ για την 3η αγωνιστική του Europa League.

Ο αγώνας

Όπως αναμενόταν, η Ομόνοια ξεκίνησε πιο επιθετικά κι είχε τις πρώτες φάσεις στο ματς, με δύο προσπάθειες του Λοΐζου στο 11' (δεν βρήκε στόχο) και το 13' (απόκρουση Σισκόφσκι). Σ' εκείνο το σημείο, ωστόσο, η Δόξα ανέβηκε, κράτησε μπάλα και ξεκίνησε με τη σειρά της να... απειλεί τον Φαμπιάνο. Ο Βαγιέχο στο 14' σούταρε μόλις πάνω από τα δοκάρια, το σουτ του Μπένι στο 17' σταμάτησε στον Μίλετιτς, ενώ στο 18' οι γηπεδούχοι έχασαν την κορυφαία ευκαιρία του ημιχρόνου με τον Σαντίκ από κοντά να μην μπορεί να νικήσει τον Φαμπιάνο. Ο Ανσαριφάρντ στο 24' σούταρε έξω, όπως κι ο Ασαμόα στο 32', ενώ στο 36' ο Παπουλής απείλησε με ωραίο γυριστό που για λίγο δεν βρήκε στόχο. Εντέλει, παρότι δεν ήταν καλύτερη σε αυτό το διάστημα του αγώνα, η Ομόνοια άνοιξε το σκορ στο 41', με τον πρώτο σκόρερ της, Μπρούνο, να σκοράρει με δυνατό σουτ από την καρδιά της περιοχής έπειτα από ασίστ του Λέτσιακς.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια περίεργη φάση, καθώς το VAR εξέτασε περίπτωση πέναλτι για την Ομόνοια, ο Κώστα κάλεσε τον Αργυρού να εξετάσει τη φάση στο βίντεο κι εντέλει υποδείχθηκε οφσάιντ, κάτι που έπρεπε να γίνει δίχως να πάει ο ρεφ στο on-field review. Η Δόξα βρήκε τις πρώτες φάσεις της επανάληψης, με διπλή ευκαιρία στο 52' (Βαλιέχο, Ίλιτς) κι άλλη μία στο 53' με τον Σαντίκ, ενώ η Ομόνοια «άγγιξε» το γκολ στο 61', με τον Παπουλή από καλή θέση να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια. Στο επόμενο λεπτό ο Σισκόφσκι νίκησε τον Μπρούνο, ενώ στο 66' ο Σκοπιανός πορτιέρο πρόλαβε τον Λοΐζου. Μπένι (72') και Χαραλάμπους (77') βρήκαν σε ετοιμότητα τους αντίπαλους τερματοφύλακες, ο Σαντίκ στο 82' σούταρε έξω, ενώ στο 84' η Ομόνοια είχε σπουδαία ευκαιρία να τελειώσει το ματς όταν ο Κακουλλής από κοντά δεν βρήκε στόχο. Στο 90' αποβλήθηκε ο Αντένον με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ στο 95' ο Μπέζους που είχε μπει αλλαγή διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Τέλος αγώνα

95' ΓΚΟΛ, 2-0 η Ομόνοια με τον Μπέζους. Εξαιρετικό γκολ από τον Ουκρανό ο οποίος πήρε μπάλα έξω από την περιοχή, πέρασε ανάμεσα από τρεις αντιπάλους και με πλασέ νίκησε τον Σισκόφσκι.

-Πέντε λεπτά οι καθυστερήσεις.

90' Αποβάλλεται ο Αντένον με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

88' Αλλαγή για την Ομόνοια, ο Μπέζους αντικαθιστά τον Φελίπε.

84' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με Κακουλλή έπειτα από έξοχη μπαλιά του Ζαχαρίου, από κοντά πλάσαρε έξω.

82' Ευκαιρία για τη Δόξα με Σαντίκ, έξω το σουτ του.

80' Αλλαγές για την Ομόνοια, Κακουλλής και Ζαχαρίου στις θέσεις των Ανσαριφάρντ και Λοΐζου.

80' Αλλαγή για τη Δόξα, Τιτζανί αντί Στυλιανού.

77' Σουτ του Χαραλάμπους, σε ετοιμότητα ο Σισκόφσκι.

73' Αλλαγές για την Ομόνοια, Μπάρκερ και Κίτσος στις θέσεις των Μιξ και Παπουλή.

73' Αλλαγή για τη Δόξα, Τραϊτσέφσκι αντί Ασαμόα.

72' Σουτ του Μπένι μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ, μάζεψε ο Φαμπιάνο.

70' Κίτρινη κάρτα στον Μπρούνο.

68' Κίτρινη κάρτα στον Μιξ.

66' Ο Λοΐζου μπήκε απειλητικά στην περιοχή, άργησε να πλασάρει, βγήκε και τον πρόλαβε ο Σισκόφσκι, έξω η μπάλα μετά από κόντρα.

62' Νέα φάση για την Ομόνοια, σουτ του Μπρούνο από πλάγια θέση, απέκρουσε ο Σισκόφσκι.

61' Μεγάλη ευκαιρία για την Ομόνοια με τον Παπουλή, το σουτ του από καλή θέση έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

60' Αλλαγή για τη Δόξα, Γκόμες αντί Ίλιτς.

58' Κίτρινη κάρτα στον Αντένον.

53' Νέα φάση για τους γηπεδούχους με κεφαλιά του Σαντίκ, απέκρουσε ο Φαμπιάνο, μετά από νέα κεφαλιά έδιωξε ο Μίλετιτς!

52' Διπλή ευκαιρία για τη Δόξα με σουτ από Βαλιέχο κα Ίλιτς, το πρώτο κόντραρε, το δεύτερο έξω.

-Ακατανόητος ο χειρισμός της φάσης καθώς το οφσάιντ θα έπρεπε να υποδειχθεί από το VAR και να μην πάει ο ρεφ να δει τη φάση...

50' Δεν δίνει πέναλτι ο Αργυρού, υποδεικνύεται οφσάιντ!

-Μετά από δύο λεπτά πάει στο on-field review ο Αργυρού.

-Εξετάζεται από το VAR περίπτωση πέναλτι για την Ομόνοια.

46' Απειλεί η Ομόνοια, ο Αντένον πρόλαβε τον Λοΐζου κι έδιωξε σε κόρνερ.

46' Αλλαγή για τη Δόξα, Σόμπτζικ αντί Παυλίδη.

Δεύτερο ημίχρονο

41' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ομόνοια με τον Μπρούνο! Βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής μετά από προσπάθεια του Λέτσιακς, κεραυνοβόλησε τον Σισκόφσκι κι άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι.

36' Γυριστό σουτ του Παπουλή, δεν βρίσκει στόχο. Καλή προσπάθεια από τον παίκτη των πρασίνων.

32' Ευκαιρία για τη Δόξα με σουτ του Ασαμόα, μόλις έξω.

24' Εκτός περιοχής σουτ του Ανσαριφάρντ, έξω.

22' Απειλεί η Ομόνοια μετά από συνεργασία Λανγκ-Μπρούνο, ο Ούγγρος που ανέβηκε επιχείρησε το κοντινό γύρισμα, σωτήριο κόψιμο από αμυνόμενο σε κόρνερ.

18' Τρομερή ευκαιρία για τη Δόξα! Ο Μπένι μπήκε απειλητικά στην περιοχή, έδωσε στον Σαντίκ ο οποίος πλάσαρε από πολύ κοντά, σπουδαία επέμβαση από τον Φαμπιάνο!

17' Πήγε για το σουτ του Μπένι, έβαλε την κόντρα ο Μίλετιτς.

14' Πρώτη ευκαιρία για τη Δόξα με δυνατό σουτ του Βαγιέχο έξω από την περιοχή, μόλις πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνο.

13' Νέα φάση για το τριφύλλι με πλασέ του Λοΐζου, απέκρουσε σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

11' Απειλεί η Ομόνοια με τον Λοΐζου από πλάγια θέση, πήγε παράλληλα το σουτ του.

8' Κίτρινη κάρτα στον Ίλιτς.

4' Σουτ του Ανσαριφάρντ, κόντραρε.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση.

ΔΟΞΑ: Σικόρσκι, Στυλιανού (80' Τιτζανί), Αντενόν, Κέρλα, Κοβάσεβιτς, Βαγιέχο, Aσαμόα (73' Τραϊτσέφσκι), Ίλιτς (60' Γκόμες), Παυλίδης (46' Σόμπτζικ), Ολιβέιρα, Σαντίκ

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Λέτσιακς, Μίλετιτς, Μάθιους, Λανγκ, Μπρούνο (88' Μπέζους), Παπουλής (73' Κίτσος), Μιξ (73' Μπάρκερ), Χαραλάμπους, Λοΐζου (80' Ζαχαρίου), Ανσαριφάρντ (80' Κακουλλής)

ΣΚΟΡΕΡ: - / 41' Mπρούνο

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 8' Ίλιτς, 58' Αντένον / 68' Μιξ, 70' Μπρούνο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90' Αντένον (δεύτερη κίτρινη) / -

Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

Α' Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης

Β' Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Κώστα Ροβέρτος

AVAR: Ηροδότου Ξένια

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Το πρόγραμμα της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος Β' Κατηγορίας

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ

Δίνει ξανά δανεικό τον Σταύρο Γεωργίου ο ΑΠΟΕΛ