Σε αντεπίθεση που ξεκίνησε από αριστερά, η μπάλα μεταφέρθηκε στον άξονα στον Μάουντ, αυτός τροφοδότησε δεξιά τον Χάντσον – Οντόι που την κατάλληλη στιγμή άφησε στον επερχόμενο Αθπιλικουέτα κι εκείνος σκόραρε στο 40ο λεπτό.
Ο Τούχελ στην ανάπαυλα έβγαλε τον Έιμπραχαμ για να περάσει στο ματς τον Πούλισικ, με τον Άγγλο επιθετικό να μην έχει φανεί ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος και να μην έχει βοηθήσει...
Ο Αμερικανός φάνηκε να παίζει στην κορυφή με τον Βέρνερ να μετατοπίζεται αριστερά, ο εκπληκτικός Μάουντ παρέμεινε πίσω τους και ο Χάντσον – Οντόι δεξιά. Ο τελευταίος είχε μεγάλη ευκαιρία για δεύτερο γκολ στο 58', αλλά το σουτ που έκανε και κόντραρε στον Πίτερς σταμάτησε στο δοκάρι.
Οι γηπεδούχοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» είχαν την απόλυτη υπεροχή, έψαξαν περισσότερα γκολ για να μην διατρέξουν κίνδυνο στο παιχνίδι και στο 71' ο Πούλισικ είδε την μπάλα να περνάει λίγο άουτ με δεξί σουτ στην κίνηση. Ο Πόουπ στα γκολπόστ και η οπισθοχώρηση της Μπέρνλι δυσκόλεψαν την Τσέλσι στην προσπάθεια για ένα δεύτερο τέρμα, η κατοχή της μπάλας είχε φτάσει στο 80% για το σύνολο του Τούχελ και τελικά ο Μάρκος Αλόνσο στο 84' έγραψε το τελικό 2-0!
Ο Ισπανός στην επανεμφάνισή του μετά από τέσσερις μήνες στην ενδεκάδα πέτυχε εκπληκτικό γκολ με στοπάρισμα με το στήθος, κοντρόλ με το γόνατο και γυριστό με το αριστερό!
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Τσέλσι: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Χάντσον – Οντόι (73' Τζέιμς), Ζορζίνιο, Κόβασιτς, Αλόνσο, Μάουντ (80' Χάβερτς), Βέρνερ, Έιμπραχαμ (46' Πούλισικ)
Μπέρνλι: Πόουπ, Λόουτον, Ταρκόφσκι, Μι, Πίτερς, Μπρέιντι (76' Μουμπονγκό), Γουέστγουντ, Κορκ, ΜακΝιλ, Βίντρα (57' Ροντρίγκες), Γουντ (62' Γκούντμουντσον)