Europa: Απόλυτη η Λίβερπουλ, πρώτη ευρω-νίκη για Μπράιτον

Δημοσιεύθηκε 27.10.2023
Europa: Απόλυτη η Λίβερπουλ, πρώτη ευρω-νίκη για Μπράιτον

Η Μπράιτον εκμεταλλεύτηκε το… ναυάγιο του Άγιαξ, πανηγύρισε την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της (2-0) και έπιασε την ΑΕΚ στη δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου του Europa League – Το απόλυτο στον πέμπτο όμιλο η Λίβερπουλ (5-1 την Τουλούζ), «3 στα 3» στον έβδομο η Ρόμα (2-0 την Σλάβια Πράγας) και στον όγδοο η Μπάγερ Λεβερκούζεν (5-1 την Καραμπάγκ).

Ξεχωριστή η βραδιά για την Μπράιτον, η οποία άφησε πίσω της ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη (τρεις ήττες – δύο ισοπαλίες), εκμεταλλεύτηκε τα… μαύρα χάλια του Άγιαξ και, πανηγυρίζοντας την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας της (2-0), έπιασε την ΑΕΚ στην δεύτερη θέση του δεύτερου ομίλου του Europa League.

Καθολικά ανώτεροι οι Γλάροι στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχαν 9-1 τελικές και 60,5% κατοχή της μπάλας, με τον Αίαντα του υπηρεσιακού Χέντβιχες Μαντούρο (εν αναμονή ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Τζον Φαν’τ Σιπ) να αντέχει μέχρι το 42’, όταν ο Ντίαντ Ραμάι δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα σε σουτ του Καόρου Μιτόμα και με τον… μόνιμο Ζοάο Πέδρο να σημειώνει το τέταρτό του γκολ σε τρία παιχνίδια.

Ο Ανσού Φατί, ο οποίος έχει αρχίσει να βρίσκει τον καλό του εαυτό, σημείωσε το 2-0 με ωραίο γυριστό μέσα από την περιοχή ύστερα από κάθετη του Σιμόν Αντίγκρα (53’), με τους φιλοξενούμενους να αγγίζουν το γκολ της ελπίδας τέσσερα λεπτά αργότερα με σουτ του Στίβεν Μπέργκχαους, με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι της εστίας του Τζέισον Στιλ.

Μπράιτον (Ρομπέρτο ντε Τσέρμπι): Στιλ – Μίλνερ (85’ Νταούντ), Φαν Έκε (85’ Γουέμπστερ), Ντανκ, Φέλτμαν – Γκίλμουρ (64’ Μπουνανότε), Γκρος – Αντίνγκρα, Φατί (64’ Μπαλέμπα), Μιτόμα – Ζοάο Πέδρο (75’ Φέργκιουσον).

Άγιαξ (Χέντβιχες Μαντούρο): Ραμάι – Γκάεϊ, Σούταλο, Χάτο, Σόσα – Ταχίροβιτς (60’ Χλίνσον), Μπέργκχαους (60’ Φαν ντεν Μπούμεν), Τέιλορ – Μπόρζες (46’ Γκοντς), Μπρόμπεϊ (75’ Άκπομ), Μπέργκβαϊν (75’ Φος).

5ος Όμιλος

Η Λίβερπουλ έκανε δια... περιπάτου το 3/3 στον Όμιλο, καθώς επικράτησε της Τουλούζ στο «Άνφιλντ» με 5-1 και συνεχίζει στην κορυφή του ομίλου, στο +5 από τη δεύτερη Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ. Ο Ζότα άνοιξε το σκορ στο 9', ο Νταλίνγκα ισοφάρισε προσωρινά στο 16', όμως οι Reds βρήκαν δίχτυα ακόμα δυο φορές μέχρι το ημίχρονο με τον Έντο (30') και τον Νούνιες (34'). Στο 65' ο Χράφενμπερχ έκανε το 4-1 και στο 90+3' ο Σαλάχ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Η Ουνιόν πήρε την πρώτη της νίκη στο Group, καθώς επικράτησε της Λίντσερ με 2-1, με ανατροπή, εντός έδρας. Στο 24' ο Ουσόρ άνοιξε το σκορ για τους Αυστριακούς, στο 84' ο Πουέρτας ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και στο 90+4' ο Ελβετός δημιούργησε το γκολ Μπέρχες για το 2-1.

Αποτελέσματα

Λίβεπουλ - Τουλούζ 5-1

Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ - Λίντσερ 2-1

Βαθμολογία

1. Λίβερπουλ (10-2) 9

2. Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (3-6) 4

3. Τουλούζ (3-4) 4

4. Λίντσερ (2-6) 0

Επόμενη αγωνιστική 9/11

Τουλούζ - Λίβερπουλ

Λίντσερ - Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ

7ος Όμιλος

Η Ρόμα πήρε το ντέρμπι κορυφής κόντρα στη Σλάβια Πράγας, επικράτησε 2-0 και διατήρησε το απόλυτο νικών στον όμιλο! Οι Τζιαλορόσι ήταν καλύτεροι, μπήκαν πολύ δυνατά και στο 20ολεπτο είχαν σφραγίσει το τρίποντο. Μόλις στο 1ο λεπτό από πάσα του Ελ Σαράουι, ο Μποβέ πέτυχε το 1-0. Στο 17' από τη νέα ασίστ του Ελ Σαράουι και το ιδανικό τελείωμα του Λουκάκου ήρθε το 2-0. Οι γηπεδούχοι έριξαν ρυθμό, δεν απειλήθηκαν από τους Τσέχους και πήραν σημαντική νίκη. Ο Ζαφείρης αντικαταστάθηκε στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Σερίφ και Σερβέτ, με τις δυο ομάδες να παίρνουν και τον πρώτο τους βαθμό στη φετινή διοργάνωση. Στο 41' ο Κριβελί άνοιξε το σκορ για τους Ελβετούς, όμως ο Ανκέγιε στο 80' διαμόρφωσε το 1-1. Ο Αποστολάκης μπήκε αλλαγή στο 76ο λεπτό.

Αποτελέσματα

Ρόμα - Σλάβια 2-0

Σερίφ - Σερβέτ 1-1

Βαθμολογία

1. Ρόμα 3 (8-1) 9

2. Σλάβια 3 (8-2) 6

3. Σερβέτ 3 (1-7) 1

4. Σέριφ 3 (2-9) 1

Επόμενη αγωνιστική 9/11

Σλάβια - Ρόμα

Σερβέτ - Σερίφ

8ος Όμιλος

Απόλυτη Μπάγερ Λεβερκούζεν! Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο συνέτριψε την Καραμπάγκ στη Γερμανία με 5-1, έκανε το 3/3 στον όμιλο και είναι μόνη πρώτη στην κορυφή με εννέα πόντους. Πρώτη ήττα στο Group για τους Αζέρους, οι οποίοι μάλιστα δέχτηκαν τα πρώτα του γκολ.

Πρωταγωνιστές για τις Ασπιρίνες ήταν ο Γκριμάλδο με δυο γκολ και ασίστ και ο Βιρτς, ο οποίος σκόραρε και δημιούργησε τρία τέρματα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 5' με τον Βιρτς να εκμεταλλεύτεαι την ασίστ του Γκριμάλδο. Στο 16' ο Μπαϊράνοφ ισοφάρισε σε 1-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι αλλά ο σκόρερ του πρώτου γκολ έδωσε δυο ασίστ σε Γκριμάλδο και Μπονιφάς μέσα σε επτά λεπτά (29' - 36').

Στο 55' ο Βιρτς έκανε χατ τρικ με ασίστ και ο Γκριμάλδο έκανε ντοπιέτα. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 57' ο Ταπσόμπα.

Αποτελέσματα

Μόλντε - Χάκεν 5-1

Λεβερκούζεν - 5-1

Βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν (11-2) 9

2. Κάραμπακ (3-5) 6

3. Μόλντε (6-4) 3

4. Χάκεν (1-10) 0

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

To συζητούν Τότεναμ και Γιουβέντους για Κιέζα

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Μαγκουάιρ: «Αν δεν μου ειπωθεί πως πρέπει να φύγω, τότε θα μείνω στη Γιουνάιτεντ»

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Αφήνει τον Κοτάρσκι του ΠΑΟΚ και στρέφεται στον Ντε Χέα

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας

Οι παίκτες στη λίστα του Τεν Χαγκ για τα άκρα της άμυνας