Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών και ύστερα από μακρά, άνιση μάχη με σοβαρή ασθένεια ο Πίτερ Μπονέτι, ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία της Τσέλσι.
Ο Μπονέτι, ο οποίος γεννήθηκε στο Πίτνεϊ, λίγα λεπτά μακριά από το «Στάμφορντ Μπριτζ», κατέγραψε πάνω από 700 συμμετοχές με τους Μπλε, από το 1960 έως το 1979 (!), με ένα μικρό διάλειμμα στους Σεντ Λούις Σταρς (ΗΠΑ), παίζοντας ακόμα σε Νταντί Γιουνάιτεντ και Γουόκινγκ.
Ο «γάτος», όπως ήταν το παρατσούκλι του, υπερασπίστηκε εφτά φορές την εστία της Εθνικής Αγγλίας, αλλά είχε την ατυχία να πέσει επάνω σε μύθους όπως ο Γκόρντον Μπανκς και ο Πίτερ Σίλτον.
Με την Τσέλσι πήρε ένα Κύπελλο (1970) και ένα Λιγκ Καπ Αγγλίας (1970), αλλά ο σπουδαιότερος τίτλος ήταν το Κύπελλο Κυπελλούχων, το οποίο κατέκτησε το 1971, ύστερα από επαναληπτικό τελικό κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, σε δύο αγώνες που διεξήχθησαν στο παλιό στάδιο «Καραϊσκάκη» (1-1 και 2-1).
https://www.youtube.com/watch?v=H_GYG1SvGCM&feature=emb_title
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.