Ζεβλάκοφ: «Στο ντεμπούτο μου με ΑΠΟΕΛ ήθελα να βγω στο 25΄» - Τι είπε για το Άρης-Ρακόφ

Δημοσιεύθηκε 15.8.2023
Ζεβλάκοφ: «Στο ντεμπούτο μου με ΑΠΟΕΛ ήθελα να βγω στο 25΄» - Τι είπε για το Άρης-Ρακόφ

Συνέντευξη σε ιστοσελίδα της πατρίδας του παραχώρησε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Μάρτσιν Ζεβλάκοφ, με αφορμή την αποψινή (15/8) ρεβάνς του Άρη με τη Ρακόφ.

Ο Πολωνός ανέφερε στο przegladsportowy.onet.pl πως ο επαναληπτικός θα είναι πολύ δύσκολος για τους συμπατριώτες του ενώ μίλησε για την πολλή ζέστη στο νησί μας και πώς την αντιμετώπισε ερχόμενος στην Κύπρο, αναφέροντας πως στο ντεμπούτο του κόντρα στην Ανόρθωση ήθελε να βγει αλλαγή από το 25ο λεπτό.

Μίλησε επίσης για την πορεία στο Champions League αναφέροντας πως ήταν κάτι που δεν περίμενε ενώ τόνισε ότι ερχόμενος στο νησί μας περίμενε πιο... χαλαρές καταστάσεις όμως γρήγορα αντιλήφθηκε πως αν δεν συμπεριφερόταν επαγγελματικά δεν θα έμενε για πολύ.

Αναλυτικά όσα είπε...

Πέρασες δύο σεζόν με τα χρώματα του ΑΠΟΕΛ, μπαίνοντας στο Champions League. Ποιες ήταν οι πρώτες σου παρατηρήσεις όταν ήρθε η προσφορά από την Κύπρο;

Πίστευα θα ήταν ομαλή προσγείωση, μια τελευταία περιπέτεια πριν την αφυπηρέτηση. Ήθελα να συνδυάσω ποδόσφαιρο με το να παίρνω χρήματα και μια ωραία περιπέτεια για την οικογένεια, μετά το βροχερό Βέλγιο όπου περάσαμε δέκα χρόνια με ένα διάλειμμα για τη γαλλική Μετς. Ήθελα ένα νέο περιβάλλον. Ήξερα πως θα ήταν ο τελευταίος μου σταθμός στο εξωτερικό. Για να είμαι ειλικρινής το Champions League ήταν κάτι που δεν περίμενα. Επιπροσθέτως δεν ήξερα πως θα έχω μαζί μου έναν φίλο από την Πολωνία. Όταν υπέγραψα το συμβόλαιο πήρε προσφορά από την ομάδα ο Καμίλ Κοσόφσκι. Ήταν μια ευχάριστη τροπή της μοίρας.

Είχες ωραία περιπέτεια με τον ΑΠΟΕΛ στο Champions League, μια πρόγευση του τι έκανε δύο χρόνια αργότερα όταν έφτασε στα προημιτελικά. Πρέπει να παραδεχθείς πως έπαιξες μεγάλο ρόλο με τα τρία σου γκολ στα προκριματικά, σκόραρες και στο Στάμφορντ Μπριτζ επί της Τσέλσι. Υποθέτω ήταν ωραία εμπειρία.

Το εκλαμβάνω όπως την εμφάνιση της Πολωνίας στο Μουντιάλ. Για πρώτη φορά μπήκαμε στον όμιλο. Αργότερα ο Γιοβάνοβιτς με νεό γκρουπ παιχτών ανέπτυξε ακόμη περισσότερο την ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε τρεις φορές στους ομίλους του Champions League (σ.σ. μπήκε τέσσερις). Κατ' ακρίβειαν ένιωσα πως όχι μόνο συμμετείχα αλλά είχα ρόλο στην είσοδο στο Champions League. Ήταν ωραία περιπέτεια αλλά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ πήγε σε ψηλότερο επίπεδο.

Τι βρήκες το 2008 στο κυπριακό πρωτάθλημα; Μπορεί να συγκριθεί με το πολωνικό; Νομίζω εδώ το υποτιμούμε.

Είναι στερεότυπα της δεκαετίας του 90'. Τότε μπορούσες να πας για να εκμεταλλευτείς τις ομορφιές του νησιού. Ξεκίνησαν όμως να πηγαίνουν καλύτεροι παίχτες, ναι μεν σε πιο μεγάλη ηλικία αλλά παίχτες με καλές καριέρες. Το ίδιο με τους προπονητές, πήγαιναν όλο και καλύτεροι. Όταν πήγα στην Κύπρο η Ανόρθωση πάλευε για το Champions League και τα κατάφερε, απέκλεισαν για παράδειγμα τον αδελφό μου (σ.σ. Μίχαλ Ζεβλάκοφ) που έπαιζε στον Ολυμπιακό. Εμφανίστηκαν κεφάλαια στην Κύπρο και βλέψεις για ευρωπαϊκές πορείες. Ο ΑΠΟΕΛ τα κατάφερε ακολούθως αρκετές φορές και προέκυψε διαφορετική αντιμετώπιση, ότι η Κύπρος δεν ήταν μόνο για καφέ, φαλάφελ και ηλιόλουστο καιρό. Φάνηκε πως μπορείς να πας εκεί όχι μόνο για να τελειώσεις την καριέρα σου.

Ειλικρινά παραδέχομαι ότι τη δεύτερη μου βδομάδα εκεί κατάλαβα ότι αν η αντιμετώπιση μου ήταν ασεβής και δεν έδινα τον καλύτερο μου εαυτό, θα έφευγα αμέσως. Γι' αυτό ήμουν πολύ προσεκτικός και προσέγγιζα τα πάντα επαγγελματικά όπως έκανα στο Βέλγιο.

Οι πολωνικές ομάδες πάντα προειδοποιούνται για τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες στην Κύπρο. Ο Αρκάντιους Πίεχ, που έπαιξε Απόλλωνα και ΑΕΛ, μου είχε πει ότι στους θερμότερους μήνες, οι προπονήσεις γίνονται πολύ νωρίς το πρωί.

Είναι αλήθεια. Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προπονούμασταν στις 06:30-7:00 και η δεύτερη προπόνηση στις 18:00 και μετά, όταν ο ήλιος έπεφτε. Από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 είσαι σταθερά σε κλιματιζόμενους χώρους. Για έναν νεοαφιχθέντα ποδοσφαιριστή είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη, δεν το συνηθίζεις σε τρεις μέρες. Δεν αντέχεται η ζέστη.

Η Ρακόφ μπορεί να ελαχιστοποιήσει το ρίσκο και να ετοιμαστεί για αυτή την αύρα;

Πήραν μια γεύση στο Μπακού έτσι ξέρουν τι να περιμένουν. Δεν ξέρω πόση υγρασία είχε εκεί, στην Κύπρο είναι πολύ ενοχλητική, δεν μπορείς να προετοιμαστείς επαρκώς. Αλλά μου φαίνεται πως αυτό που πέρασαν με την Καραμπάχ ήταν ένα καλό τεστ ενόψει Κύπρου.

Είδα το παιχνίδι του Άρη με την ΜΠΑΤΕ και βλέποντας τον προπονητή είχα την εντπυώση όπως οι παίχτες, χρειαζόταν κι αυτός νέα φανέλα για το δεύτερο ημίχρονο. Ήταν σαν να βγήκε από την πισινά, καταβρεγμένος. Δεν μιλάμε για τον ιδρώτα κάτω από τις μασχάλες, η φανέλα κολλούσε στην πλάτη του, σαν κάποιος να του έριξε κουβά με νερό.

Παρ' όλα αυτά πρέπει να παραδεχθώ ότι τον δεύτερο μου χρόνο στην Κύπρο ήταν πιο εύκολο για μένα. Δεν έδινα σημασία σε αυτό πλέον. Η πρώτη μου εμφάνιση στην Κύπρο ήταν σε ντέρμπι με την Ανόρθωση. τα 25 λεπτά συζητούσαμε με τον Ζαν Παουλίστα ποιος θα έβγαινε πρώτος αλλαγή. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε.

Αναλύοντας το πρώτο παιχνίδι στην Τσεστοχόβα μπορούμε να είμαστε ήρεμοι πως η Ρακόφ θα μπορέσει να αποκλείσει τους πρωταθλητές Κύπρου;

Όχι, δεν θα το έλεγα. Πιστεύω ότι στο πρώτο παιχνίδι η Ρακόφ δεν επέτρεψε στον Άρη να κάνει το παιχνίδι του. Βρήκε τον αντίπαλο στην κατάλληλη στιγμή. Δεν του επέτρεψε να έχει την ένταση και το τρανζίσιον να είναι τόσο γρήγορος ως συνήθως. Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στον επαναληπτικό. Μου φαίνεται πως εκεί ο Άρης θα ξεκινήσει από το πρώτο λεπτό. Το βλέπω σαν ευκαιρία επειδή η Ρακόφ μπορει να υποφέρει στο γήπεδο αλλά να σκοράρει ένα γκολ σε μια δύσκολη στιγμή. Μπορεί να υποτάξει τον αντίπαλο. Πιστεύω η αξιοπιστία και η τακτική του προπονητή Νταβίντ Σβάργκα είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο. Θα εξαρτηθούν πολλά και από το πώς θα κυλήσει το παιχνίδι στο ξεκίνημα, ένα γκολ υπέρ ή κατά στην αρχή αντανακλά πολύ στην ψυχολογία. Ο αγώνας στη Λεμεσό θα έχει πιο γρήγορο ρυθμό από αυτόν στην Τσεστοχόβα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Πέρασαν από φαράγγι και καταράκτες πριν το ρεπό!

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Σπιλέφσκι: «Είμαι ικανοποιημένος...»

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Ο Άρης αδίκησε τον εαυτό του και κόλλησε στο μηδέν

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες

Εκτός προπόνησης ο Βανά Άλβες