Στραπάτσο για τον Απόλλωνα, η ουκρανική τριάρα τού απομάκρυνε το όνειρο

Δημοσιεύθηκε 15.9.2022
Στραπάτσο για τον Απόλλωνα, η ουκρανική τριάρα τού απομάκρυνε το όνειρο

Ούτε στη δεύτερη του απόπειρα κατάφερε ο Απόλλωνας να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στον 5ο όμιλο του Conference League. Οι Λεμεσιανοί ηττήθηκαν με 3-1 από την Ντνίπρο στο ΓΣΠ, έμειναν στον έναν βαθμό και είδαν το όνειρό τους να εξασφαλίσουν για πρώτη φορά πρόκριση από όμιλο, να απομακρύνεται.

Η ομάδα του Νταβίντ Καταλά έκανε κάκιστο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δέχθηκε τρία γκολ, το πρώτο από τον Ρουμπτσίνσκι (11') και τα άλλα δύο από τον Ντόβμπικ (25', 45'), ενώ στο... εφιαλτικό σκηνικό του πρώτου μέρους προστέθηκαν και οι αναγκαστικές αλλαγές των Φιλιώτη (10') και Μπα (20') που έκαναν ακόμη πιο δύσκολο το έργο του Νταβίντ Καταλά ο οποίος είχε ούτως ή άλλως λιγοστές επιλογές στον πάγκο, λόγω των μαζεμένων προβλημάτων τραυματισμών. Στο δεύτερο μέρος οι Λεμεσιανοί βελτιώθηκαν, μείωσαν στο 58' με τον Πίττα, όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν ξανά σε μια από τις δυο-τρεις ευκαιρίες που έφτιαξαν, ενώ απειλήθηκαν και με τέταρτο γκολ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Αλκμαάρ επικράτησε με 3-1 της Βαντούζ στην Ολλανδία και επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πως είναι η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου. Οι Ολλανδοί έφτασαν τους έξι βαθμούς, η Ντνίπρο πήγε στους τρεις, ενώ Απόλλωνας και Βαντούζ ισοβαθμούν στον έναν. Για την 3η αγωνιστική (6/10) ο Απόλλωνας θα φιλοξενηθεί από την Αλκμαάρ ενώ η Ντνίπρο θα υποδεχθεί (στη Σλοβακία) τη Βαντούζ.

Ο αγώνας

Χειρότερα δεν θα μπορούσε να πάει το πρώτο ημίχρονο για τον Απόλλωνα ο οποίος βρέθηκε προ του φάσματος μιας μεγάλης συντριβής, δεχόμενος τρία γκολ. Η βραδιά ξεκίνησε να στραβώνει με την αναγκαστική αλλαγή στο 10' του Φιλιώτη κι ένα λεπτό αργότερα μάλιστα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Ρουμπτσίνσκι, που σκόραρε εύκολα μετά από εξαιρετική ασίστ του Ντόβμπικ. Οι Λεμεσιανοί δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο κι αφότου στο 20' είχαν δεύτερη αναγκαστική αλλαγή με τον Μπα να αποχωρεί κι αυτός τραυματίας, στο 25' δέχθηκαν και δεύτερο γκολ, από τον Ντόβμπικ, αν και δεν θα 'πρεπε να μετρήσει καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ. Στη συνέχεια η ομάδα μας πήγε να αντιδράσει, απείλησε σε δύο περιπτώσεις με Πίττα (28') και Χαμάς (33'), όμως έμειναν μέχρι εκεί. Το πρώτο ημίχρονο έγινε ακόμη πιο... εφιαλτικό στο τέλος του, όταν στο 45' ο Ντόβμπικ «έγραψε» το 3-0...

Ο Απόλλωνας χρειαζόταν ένα γρήγορο γκολ στην επανάληψη ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι για βαθμολογικό κέρδος και κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του φάση, με τον Πίττα στο 58' να μειώνει σε 3-1 με προβολή μετά από μπαλιά του Χάμπου, ένα γκολ που, όπως και το δεύτερο της Ντνίπρο, ήταν οφσάιντ. Στο 68' ο Ρομπέρζ παραλίγο να βάλει... ταφόπλακα στο όνειρο του Απόλλωνα για... επιστροφή αλλά ο Γιοβάνοβιτς απέτρεψε το αυτογκόλ, ενώ στο 69' με Πίττα και στο 71' με Γιόστεν οι Λεμεσιανοί έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το 3-2. Η Ντνίπρο είχε με τη σειρά της μια-δυο φάσεις για τέταρτο τέρμα, ενώ στο 92' ο Απόλλωνας άγγιξε το δεύτερο γκολ, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Χάμπου κατέληξε στο δοκάρι.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα

92' «Αγγίζει» το δεύτερο γκολ ο Απόλλωνας με εκτέλεση φάουλ του Χάμπου στο δοκάρι, στη συνέχεια η μπάλα κτύπησε στον Σπόλιαριτς, πήρε πορεία προς την εστία, αλλά πήγε πάνω στον Βάλεφ.

-Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

89' Αλλαγή για την Ντνίπρο, Κοχούτ στη θέση του Ντόβμπικ.

86' Σπουδαία ευκαιρία για την Ντνίπρο, ο Γιοβάνοβιτς νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ντούβμπικ.

84' Τριπλή αλλαγή για την Ντνίπρο, Τάντσικ αντί Γκουτσούλιακ, Μπαουλί αντί Ρουμπτσίνσκι και Ναζαρένκο αντί Αμάς.

79' Επικίνδυνη μπαλιά στην περιοχή, δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ο Πίττας.

76' Μεγάλη ευκαιρία για την Ντνίπρο με σουτ του Γκουτσούλιακ, αποκρούει ο Γιοβάνοβιτς.

73' Σουτ του Αμάς, έξω.

71' Νέα καλή ευκαιρία με τον Γιόστεν ο οποίος μπήκε από δεξιά στην περιοχή αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ!

69' Τεράστια ευκαιρία για τον Απόλλωνα με τον Πίττα ο οποίος δεν κατέβασε σωστά την μπάλα στην περιοχή κι έδωσε την ευκαιρία στον Βάλεφ να μαζέψει πριν προλάβει να πλασάρει.

68' Ευκαιρία για την Ντνίπρο, παραλίγο αυτογκόλ από τον Ρομπέρζ, σώζει ο Γιοβάνοβιτς.

65' Κεφαλιά του Αλεσάμι, άστοχη.

62' Κίτρινη κάρτα στον Μπαμπένκο.

-Ήταν οφσάιντ το γκολ του Πίττα (όπως και το δεύτερο της Ντνίπρο), αλλά μετράει κανονικά καθώς δεν υπάρχει VAR.

58' ΓΚΟΛ, 3-1 μειώνει ο Απόλλωνας με τον Πίττα! Μετά από μπαλιά του Χάμπου ο Πίττας έφυγε στην πλάτη της άμυνας και σκόραρε με προβολή.

48' Κίτρινη κάρτα στον Πίττα.

-Μεταφέρεται στο κέντρο της άμυνας ο Χάμπος.

46' Διπλή αλλαγή για τον Απόλλωνα, Σπόλιαριτς αντί Χαμάς και Γιόστεν αντί Πεϊμπέρν.

Δεύτερο ημίχρονο

-Το δεύτερο γκολ των Ουκρανών σημειώθηκε ξεκάθαρα από θέση οφσάιντ, δυστυχώς για τον Απόλλωνα δεν υπάρχει VAR στο Conference League για να διόρθωνε το λάθος.

Τέλος ημιχρόνου

45+3' Κίτρινη κάρτα στον Χάμπο.

-Τρία λεπτά οι καθυστερήσεις.

-«Ναυάγιο» για τον Απόλλωνα, εφιαλτικό μέχρι στιγμής το βράδυ για τους Λεμεσιανούς.

45' ΓΚΟΛ, 3-0 η Ντνίπρο με τον Ντόβμπικ.

34' Επικίνδυνη μπαλιά του Καμπράλ, δεν μπόρεσε ο Πίττας να σουτάρει με τη μία.

33' Απειλούν ξανά οι κυανόλευκοι με σουτ του Χαμάς, ξανά σε ετοιμότητα ο πορτιέρο των Ουκρανών.

28' Πρώτη φάση για τον Απόλλωνα με πλασέ του Πίττα, πέφτει και μαζεύει ο Βάλεφ.

25' ΓΚΟΛ, 2-0 η Ντνίπρο, με τον Ντόβμπικ. Οι Ουκρανοί αντάλλαζαν εύκολα την μπάλα στην περιοχή του Απόλλωνα, αυτή τη φορά ο Ρουμπτσίνσκι «σέρβιρε» έτοιμο γκολ στον συμπαίκτη του.

20' Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα, ο Ογκεντά στη θέση του Μπα.

-Στο έδαφος και ο Μπα, φαίνεται πως θα γίνει δεύτερη αναγκαστική αλλαγή...

17' Κίτρινη κάρτα στον Αντάμιουκ.

-Κακή εξέλιξη για την ομάδα μας η οποία βρίσκεται από πολύ νωρίς με την πλάτη στον τοίχο, στον ίσως σημαντικότερο αγώνα της στον όμιλο.

11' ΓΚΟΛ, 1-0 η Ντνίπρο, με τον Ρουμπτσίνσκι να σπρώχνει την μπάλα από κοντά στα δίχτυα μετά από εξαιρετική ασίστ του Ντόβμπικ.

10' Αναγκαστική αλλαγή για τον Απόλλωνα, Καμπράλ αντί Φιλιώτη.

8' Στο έδαφος ο Φιλιώτης, φαίνεται να μην μπορεί να συνεχίσει.

-Χωρίς κάποια αξιοσημείωτη φάση ολοκληρώθηκε το πρώτο πεντάλεπτο.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση. Καλή επιτυχία στον Απόλλωνα!

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Φιλιώτης (10' Καμπράλ), Πεϊμπέρν (46' Γιόστεν), Ρομπέρζ, Αλεσάμι, Χαμάς (46' Σπόλιαριτς), Χάμπος, Κολ, Σαχάρ, Μπα (20' Ογκεντά), Πίττας

ΝΤΝΙΠΡΟ: Βάλεφ, Αντάμιουκ, Σβάτοκ, Σαραπί, Μπουσανέλο, Μπαμπένκο, Ρουμπτσίνσκι (84' Μπαουλί), Γκουτσούλιακ (84' Τάντσικ), Πικαλόνοκ, Αμάς (84' Ναζαρένκο), Ντόβμπικ (89' Κοχούτ)

ΣΚΟΡΕΡ: 58' Πίττας / 11' Ρουμπτσίνσκι, 25', 45' Ντόβμπικ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45' Χάμπος, 48' Πίττας / 17' Αντάμιουκ, 62' Μπαμπένκο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άνταμ Φάρκας (Ουγγαρία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπαραόνα και Ζμέρχαλ «καθάρισαν» για λογαριασμό του Απόλλωνα κόντρα στην Ομόνοια Αρ.

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Μπουαγκάρντ: «Το βλέπω σαν επανεκκίνηση» - ΦΩΤΟ

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έβγαλε φωτογραφία με τον Κίρζη ο Μπουαγκάρντ και έγινε το 9ος

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»

Έδωσε συμβόλαιο στον Σοφοκλέους ο Απόλλων και τον στέλνει να «ψηθεί»