Τρίβει τα χέρια με... συν 5

ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΓΙΑΞΗΣ Δημοσιεύθηκε 1.11.2023
Τρίβει τα χέρια με... συν 5

Στον ΑΠΟΕΛ βρίσκονται στα... πολύ πάνω τους μετά τις πέντε σερί νίκες, χάρη στις οποίες η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και πάει με εξαιρετικές προϋποθέσεις στη σειρά αγώνων με ΑΕΚ (5/11, εκτός), ΑΕΛ (11/11, εντός) και Άρη (25/11, εκτός). Η τεχνική ηγεσία των γαλαζοκιτρίνων ωστόσο έχει κι άλλον έναν λόγο για να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη. Αναφερόμαστε στο γεγονός πως τα διαδοχικά τρίποντα ήρθαν με τέτοια διαχείριση η οποία έχει αυξήσει κατά πολύ τις επιλογές «διευρύνοντας» το ρόστερ.

Ανδρέας Καραμανώλης (είχε να παίξει από την πρεμιέρα) και Πάρης Πολυκάρπου (δεν είχε συμμετοχή) πήραν ευκαιρίες και απέδειξαν πως όχι μόνο δεν βρίσκονται για... μόστρα στο ρόστερ αλλά αντιθέτως έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν πολλά. Ο 22χρονος στόπερ και ο 23χρονος αμυντικός χαφ πραγματοποίησαν πολύ καλές εμφανίσεις (ως ενδεκαδάτοι μάλιστα) στους αγώνες με Πέγεια και Καρμιώτισσα, επιβεβαιώνοντας ότι πίσω από τους βασικούς δεν υπάρχει μόνο ποσοτικό βάθος αλλά και ποιοτικό.

Ένας άλλος Κύπριος, νεαρότερος μεν, αλλά πιο «ψημένος» στον ΑΠΟΕΛ είναι ο Γιάννης Σατσιάς, ο οποίος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο 20χρονος χαφ, για τον παραγκωνισμό του οποίου έγινε πολύς λόγος τόσο πέρσι όσο και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν, είχε να παίξει από την πρεμιέρα αλλά τον Οκτώβριο κατέγραψε διαδοχικές εμφανίσεις, αρχικά ως αλλαγή με Οθέλλο και Νέα Σαλαμίνα κι ακολούθως ως βασικός στον αγώνα κυπέλλου με την Πέγεια, όπου έπαιξε δεξί μπακ και τα πήγε περίφημα, ενώ τον ίδιο ρόλο είχε και όταν μπήκε αλλαγή στο παιχνίδι με την Καρμιώτισσα. Και ναι μεν το δεξί άκρο της άμυνας είναι «γεμάτο» με τους Σούσιτς - Τσεμπάκ, όμως ο Σατσιάς είναι χρήσιμος.

O τέταρτος ποδοσφαιριστής ο οποίος αυξάνει τις επιλογές είναι διαφορετική περίπτωση καθώς πρόκειται για επιστροφή ενός παίκτη ο οποίος μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ο λόγος για τον Τάσο Δώνη, ο οποίος μετά από απουσία 6,5 μηνών επέστρεψε στη δράση στον αγώνα κυπέλλου, ενώ ως αλλαγή έπαιξε και κόντρα στην Καρμιώτισσα, παίρνοντας ένα «γεμάτο» ημίωρο. Πλέον, ο κορυφαίος εξτρέμ του περσινού ΑΠΟΕΛ είναι πανέτοιμος να διεκδικήσει θέση βασικού στο δεξί «φτερό». Μια θέση που υπό άλλες περιστάσεις θα την είχε δεδομένη, όμως ο μεταμορφωμένος φέτος Εντονγκαλά... αλλάζει την κατάσταση και δημιουργεί έντονο ανταγωνισμό, αν και ο Ελλαδίτης μπορεί να προσφέρει και ως δεύτερος επιθετικός, ακόμα και ως κεντρικός φορ.

Η λίστα ολοκληρώνεται με τον Φετφατζίδη. Εδώ δεν μιλάμε για αύξηση επιλογών καθώς ο 32χρονος είχε ήδη μπόλικο χρόνο συμμετοχής, όμως από εκεί που έμοιαζε με... παλαίμαχο κατάφερε στα τελευταία ματς (με Νέα Σαλαμίνα και Πέγεια, καθώς απουσίασε λόγω ίωσης από αυτό με Καρμιώτισσα) να βελτιώσει αισθητά την εικόνα του και, νοουμένου πως θα δώσει συνέχεια, η τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ θα έχει άλλη μία αξιόπιστη επιλογή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι ποιοτικές επιλογές για τον Ρικάρντο Σα Πίντο και τους συνεργάτες του έχουν αυξηθεί και ο Πορτογάλος προπονητής τρίβει τα χέρια του βλέποντας το οπλοστάσιό του να «γεμίζει» σε μια κρίσιμη περίοδο η οποία φέρνει μεγάλα παιχνίδια. Πέραν τούτου, σημειώνεται πως ενόψει ΑΕΚ ο Σα Πίντο μετράει τις πολύ σημαντικές επιστροφές των Πέτροβιτς - Κοσταντίνοφ. Μάλλον επανέρχεται και ο Φετφατζίδης ενώ αμφίβολοι είναι οι Ντβάλι και Σούσιτς.

  • Παίξε κι εσύ μπάλα στο ΓΗΠΕΔΟ μας ακολουθώντας μας σε FACEBOOK και X/TWITTER

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί