Πέρασε με ζόρια ο ΑΠΟΕΛ και... ένα βήμα από τους ομίλους!

Δημοσιεύθηκε 11.8.2022
Πέρασε με ζόρια ο ΑΠΟΕΛ και... ένα βήμα από τους ομίλους!

Έκανε και το δεύτερο από τα τρία βήματα που χρειαζόταν για την επιστροφή του σε ευρωπαϊκό όμιλο ο ΑΠΟΕΛ! Έστω κι αν η εμφάνισή του δεν πλησίασε αυτήν του πρώτου αγώνα, στάθηκε «όρθιος» στην «Astana Arena» απέναντι στην Κιζιλζάρ και το τελικό 0-0, σε συνδυασμό με τη νίκη του με 1-0 στο ΓΣΠ, τον στέλνει στα πλέι οφ του Conference League.

Οι γαλαζοκίτρινοι ήταν ξανά ανώτεροι από τους Καζάκους, αν και, όντας ίσως επηρεασμένοι κι από τον πλαστικό χλοοτάπητα, δεν κυριάρχησαν όπως στο πρώτο παιχνίδι κι αρκέστηκαν κυρίως στο να διαχειριστούν το αποτέλεσμα. Στις λιγοστές τους ευκαιρίες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν και να «καθαρίσουν» την πρόκριση, κράτησαν τους γηπεδούχους στο παιχνίδι και στο 62' παρά λίγο να την πληρώσουν, όταν ο Καρσάκεβιτς με κεφαλιά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπέλετς, ενώ η άμυνα του ΑΠΟΕΛ... καρδιοκτύπησε και σε μια περίπτωση στις καθυστερήσεις.

Κατά πάσα πιθανότητα στη Σουηδία θα παίξει στα πλέι οφ (18-25/8) ο ΑΠΟΕΛ ο οποίος θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Σέπσι-Τζιουργκάντεν, με την τελευταία να έχει μεγάλο προβάδισμα μετά το διπλό της με 3-1 στον πρώτο αγώνα στη Ρουμανία.

Παραμένει χωρίς γκολ παθητικό η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή που έφτασε τα τέσσερα «clean sheets» σε ισάριθμα παιχνίδια!

Ντεμπούτο με τα γαλαζοκίτρινα για Κοσταντίνοφ (βασικός) και Μπλουμ (αλλαγή) ενώ για πρώτη φορά βρέθηκε στο αρχικό σχήμα ο Μαρκίνιος.

O αγώνας

Η Κιζιλζάρ είχε την πρώτη φάση στο ματς με σουτ του Γιακόβλεφ στο 3', όμως έμεινε μέχρι εκεί. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε τα ηνία του αγώνα και όπως και στο πρώτο ματς ήταν πιο επιθετικός κι απειλητικός, παρότι δεν κυριάρχησε όπως έκανε στο ΓΣΠ. Κάτι που αποτυπώνεται και στις ευκαιρίες του, που αυτή τη φορά ήταν λίγες στον αριθμό. Η κορυφαία του ημιχρόνου χάθηκε στο 9' από τον Ηλία ο οποίος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λομπάντσεφ, ενώ στο 33' ο Κύπριος φορ βρέθηκε στο έδαφος, όμως ο Γερμανός ρεφ δεν του έδωσε το πέναλτι που ζήτησε. Ο Ηλία έχασε και τη δεύτερη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ στο 39', με δυνατό σουτ εκτός περιοχής που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 44' οι Εντονγκαλά (απόκρουση Λομπάντσεφ) και Σαρφό (έξω) δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε στην επανάληψη με άγχος από τη στιγμή που δεν καθάρισε την πρόκριση στο πρώτο ημίχρονο και παρά λίγο να την... πάθει. Μετά τις πρώτες γαλαζοκίτρινες φάσεις του β' μέρους, στο 49' με Φεράρι και στο 53' με Εντονγκαλά, η Κιζιλζάρ έφτασε μια ανάσα από το να ανοίξει το σκορ και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα, όταν στο 62' είχε δοκάρι με δυνατή κεφαλιά του Καρσάκεβιτς. Στο επόμενο διάστημα δεν υπήρξαν φάσεις, με τις διαδοχικές αλλαγές των δύο προπονητών να ρίχνουν κι άλλο τον (ήδη πεσμένο) ρυθμό. Προς το τέλος του αγώνα η ομάδα του Καζακστάν ενέτεινε την πίεσή της και πλησίασε για δεύτερη φορά στο γκολ στο 91', με τον Μπέλετς να σώζει την εστία του σε ένα μπέρδεμα που δημιουργήθηκε στην περιοχή του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Τέλος αγώνα, πρόκριση για τον ΑΠΟΕΛ στα πλέι οφ του Conference League!

95' Κίτρινη κάρτα στον Ζόριτς.

93' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Έσελινκ αντί Ντάλσιο.

91' Βγαίνει και σώζει ο Μπέλετς προ του Καρσάκεβιτς σε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση!

83' Κίτρινη κάρτα στον Κοζλόφ.

80' Αλλαγή για Κιζιλζάρ, Ζόριτς αντί Γκούρμαν.

78' Κίτρινη κάρτα στον Σαρφό.

-Πάει στην κορυφή της επίθεσης ο Γερμανός.

76' Αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ, Μπλουμ αντί Ηλία.

-Πάει δεξιά ο Ντάλσιο και στον άξονα ο Βιγιαφάνιες.

68' Αλλαγές για τον ΑΠΟΕΛ, Εφραίμ και Βιγιαφάνιες αντικαθιστούν Εντονγκαλά και Μαρκίνιος αντίστοιχα.

64' Αλλαγές για την Κιζιλζάρ, Ιβανίτζε αντί Γιακόβλεφ και Κοζλόφ αντί Πόντιο.

62' Σπουδαία ευκαιρία για την Κιζιλζάρ να ανοίξει το σκορ με δυνατή κεφαλιά του Καρσάκεβιτς στο δοκάρι!

60' Κίτρινη κάρτα στον Γκουρμάν.

53' Σουτ του Εντονγκαλά εκτός ισορροπίας, άστοχο.

51' Κίτρινη κάρτα στον Κοσταντίνοφ.

49' Ωραία ενέργεια του Φεράρι που προωθήθηκε, συνέκλινε, έπιασε ένα φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή, αλλά δεν βρήκε στόχο.

Δεύτερο ημίχρονο

44' Πλασέ του Εντονγκαλά από πλάγια θέση, διώχνει ο Λομπάντσεφ, στη συνέχεια ο Σαρφό σούταρε έξω από την περιοχή, άστοχα.

42' Κίτρινη κάρτα στον Πόντιο.

40' Κίτρινη κάρτα στον Μπούσμαν.

39' Δυνατό σουτ του Ηλία έξω από την περιοχή μετά από ενέργεια και πάσα του Μαρκίνιος, λίγο πάνω από τα δοκάρια.

35' Διαμαρτυρίες και στην απέναντι πλευρά με τον Λομπζιανίτζε να πέφτει μετά από μαρκάρισμα του Καρώ και να ζητά πέναλτι, δεν υπήρχε κάτι.

33' Ζητά πέναλτι ο Ηλία για ανατροπή από τον Λομπάντσεφ, διαφωνεί ο διαιτητής.

-Συμπληρώθηκε το ημίωρο με τον ΑΠΟΕΛ να πατάει μεν καλύτερα αλλά να μην έχει φτιάξει κάποια καλή φάση πέραν αυτής του 9ου λεπτού.

25' Κίτρινη κάρτα στον προπονητή της Κιζιλζάρ, Αλίεφ, για έντονες διαμαρτυρίες έπειτα από φάουλ του Πόντιο στον Κοσταντίνοφ.

-Tέταρτο κόρνερ για τον ΑΠΟΕΛ στα πρώτα 15', μηδέν οι Καζάκοι.

-Όπως αναμενόταν η Κιζιλζάρ δείχνει περισσότερη -σε σχέση με το πρώτο ματς- διάθεση να κρατήσει μπάλα και να βγει μπροστά, όμως ο ΑΠΟΕΛ είναι και πάλι πιο επιθετικός και φτάνει συχνότερα κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

9' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ με τον Ηλία να μπαίνει στην περιοχή και να βιάζεται να πλασάρει, μπλόκαρε ο Λομπάντσεφ.

5' Επικίνδυνο γύρισμα του Σεπάκ, έδιωξαν σε κόρνερ αμυντικοί.

3' Η πρώτη φάση στο ματς είναι για την Κιζιλζάρ με εκτός περιοχής σουτ του Γιακόβλεφ, μάζεψε ο Μπέλετς.

-Ξεκίνησε η αναμέτρηση. Καλή επιτυχία στον ΑΠΟΕΛ!

ΚΙΖΙΛΖΑΡ: Λομπάντσεφ, Ταπάλοφ, Γκουρμάν (80' Ζόριτς), Καρσάκεβιτς, Μούτσεκ, Μπούσμαν, Κονέ, Ντος Σάντος, Πόντιο (64' Κοζλόφ), Γιακόβλεφ (64' Ιβανίτζε), Λομπζιανίτζε.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σεπάκ, Κρέσπο, Καρώ, Φεράρι, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο (93' Έσελινκ), Μαρκίνιος (68' Βιγιαφάνιες), Εντονγκαλά (68' Εφραίμ), Ηλία (76' Μπλουμ).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 25' Αλίεφ (προπονητής), 40' Μπούσμαν, 42' Πόντιο, 60' Γκουρμάν, 83' Κοζλόφ, 95' Ζόριτς / 51' Κοσταντίνοφ, 78' Σαρφό

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνιελ Σιέμπερτ (Γερμανία)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το ερωτηματικό στο πλάνο του Γκαγιέγο

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

Το λυπηρό 58-4 με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

H πενιχρή συγκομιδή, έφερε κατρακύλα στην 27η θέση

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί

Το πλάνο για τον Ντβάλι, το παράθυρο ενίσχυσης και οι δανεικοί