Βάζει βάσεις για εξάδα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗ

Δημοσιευτηκε:

Βάζει βάσεις για εξάδα

Έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του μέχρι τον επόμενο δίνει σήμερα ο ΑΠΟΕΛ απέναντι στη Δόξα (16:00, ΓΣΠ) στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι γαλαζοκίτρινοι θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά την ισοπαλία με τον Άρη και έχουν ως μοναδικό τους στόχο το τρίποντο που θα τους εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την εξάδα. Η αγωνιστική και η βαθμολογική άνοδος του ΑΠΟΕΛ το τελευταίο διάστημα τους βάζει, με μία σημερινή επιτυχία, και στην «υπόθεση» του τίτλου.

Μετά τη Δόξα ακολουθούν άλλοι πέντε αγώνες πρωταθλήματος για τους γαλαζοκίτρινους, πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου. Για να διασφαλίσει θέση στην πρώτη εξάδα, ο ΑΠΟΕΛ καλείται να κάνει την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στους εναπομείναντες αγώνες και να ελπίζει σε απώλειες των αντιπάλων του. Έτσι είναι από εδώ και πέρα τα πράγματα για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, σε ένα πρωτάθλημα όπου όλες οι ομάδες χάνουν βαθμούς από οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή συνεχίζει την προετοιμασία της, έχοντας υπ'όψιν τις παγίδες που κρύβει ο σημερινός αγώνας απέναντι στην προσφυγική ομάδα. Τόσο ο προπονητής όσο και οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Δόξας, χωρίς άλλες ανεπιθύμητες απώλειες, αν θέλουν να πλησιάσουν τον στόχο τους. Έτσι, o Κύπριος τεχνικός καταστρώνει τα πλάνα του για να καταφέρει να «στήσει» όσο καλύτερα μπορεί τους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο.

Με απουσίες 

Υπάρχουν αρκετές απουσίες στην ομάδα της Λευκωσίας για τον σημερινό αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να υπολογίζει στους τιμωρημένους με κίτρινες κάρτες Λούκας Σόουζα, Βινίσιους και Γιόργκι Κβιλιτάια. Ο νεοαποκτηθέντας Κίνγκσλεϊ Σαρφό είναι τραυματίας, έκανε πρόγραμμα αποκατάστασης και ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο και θα μπει σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Λουντέμο, μετά τον τραυματισμό του αποφάσισε να χειρουργηθεί σε κλινική στην Κύπρο, ενώ στο νησί μας θα κάνει και την αποκατάστασή του. Ο Ντανίλο προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα και θα βρίσκεται στην αποστολή. Όσον αφορά τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που είναι διαθέσιμοι, άπαντες «δηλώνουν» έτοιμοι να βοηθήσουν.

Σενάρια ενδεκάδας

Η πιθανή ενδεκάδα πιθανόν να απαρτίζεται από τον Σκουφέτ κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος θα έχει μπροστά του τον Καρώ, που επιστρέφει παίρνοντας τη θέση του Βινίσιους, συνοδεύοντας τον Σάβιτς στον κέντρο στης άμυνας. Στο δεξί άκρο της άμυνας ίσως «ντεμπουτάρει» ο Πέδρο, ενώ αριστερά θα παραμείνει ο σταθερός Σαμπάλα. Στη μεσαία γραμμή θα δούμε Νταουσβίλι και Σατσιά, με τον Ντε Βινσέντι να βρίσκεται πιο μπροστά. Τέλος, στην επίθεση, Εντογκαλά και Νατέλ θα βρεθούν στα δύο άκρα, με τον Μάγκλιτσα να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης.