Άνω-κάτω η κατάταξη σε ATP και WTA μετά το Wimbledon - Κερδισμένοι οι Έλληνες

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 27.6.2022
Άνω-κάτω η κατάταξη σε ATP και WTA μετά το Wimbledon - Κερδισμένοι οι Έλληνες
Με το Wimbledon να μην βαθμολογείται φέτος, η παγκόσμια κατάταξη σε άνδρες και γυναίκες γίνεται άνω κάτω.

To Wimbledon ξεκίνησε και φέτος δεν θα δώσει βαθμούς σε κανέναν, πράγμα που θα κάνει την παγκόσμια κατάταξη άνω κάτω.


Η απόφαση των ΑΤΡ και WTA να μην βαθμολογηθεί το τουρνουά ως «αντίποινα» για τον αποκλεισμό Ρώσων και Λευκορώσων τενιστών, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία (μια απόφαση που πάρθηκε κάτω από την πίεση της κυβέρνησης της Βρετανίας), προκαλεί ένα ντόμινο αλλαγών στην κατάταξη, η οποία αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά και το US Open στην πορεία.


Ωστόσο η απόφαση αυτή έφερε αντιδράσεις και από πλευράς παικτών καθώς οι δύο ομοσπονδίες, αντί να «παγώσουν» τα ranking, αποφάσισαν να αφαιρεθούν κανονικά οι βαθμοί που είχαν κατακτηθεί πέρυσι.


Πολλοί τενίστες λοιπόν, ακόμη κι αν κατακτήσουν το Wimbledon, θα δουν τον εαυτό τους να κάνει κατακόρυφη πτώση, με πιο «τρανταχτή» αυτή του Νόβακ Τζόκοβιτς.


Ο Σέρβος για πρώτη φορά μετά από τις 27 Αυγούστου του 2018, θα δει τον εαυτό του εκτός Top5. Συγκεκριμένα, από τη στιγμή που χάνει 2.000 βαθμούς, θα βρεθεί από το Νο3 στο Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μεγάλος χαμένος είναι και ο περσινός φιναλίστ, Ματέο Μπερετίνι που θα πέσει στο Νο15.


Στις πρώτες δύο θέσεις θα παραμείνουν Μεντβέντεφ και Ζβέρεφ, ενώ ο Ναδάλ θα ανέβει στο Νο3, ο Τσιτσιπάς στο Νο4 και ο Ρουντ στο Νο5. Ιστορικό γεγονός ότι ο Φέντερερ είναι πλέον εκτός ranking καθώς δεν θα έχει πόντους μετά το Wimbledon… Εντυπωσιακή βουτιά 37 θέσεων θα κάνει ο Φούσκοβικ.


To Top 10 μετά το Wimbledon


Νο1 Μεντβέντεφ 7.775
Νο2 Ζβέρεφ 6.850
Νο3 Ναδάλ 6.165
Νο4 Τσιτσιπάς 5.150
Νο5 Ρουντ 5.050
Νο6 Αλκαράθ 4.845
Νο7 Τζόκοβιτς 4.770
Νο8 Ρούμπλεφ 3.700
Νο9 Αλιασίμ 3.445
Νο10 Σίνερ 3.185


Ανεβαίνει στο Νο3 η Σάκκαρη


Την κατάσταση αυτή θα εκμεταλλευτεί και η Μαρία Σάκκαρη. Τόσο η ίδια όσο και ο Τσιτσιπάς, είχαν αποκλειστεί πρόωρα από το περσινό Wimbledon με αποτέλεσμα η απώλεια βαθμών να είναι σχεδόν ανύπαρκτη.


Ετσι, η Σάκκαρη θα ανέβει στο Νο3, πίσω από τις Σβιόντεκ και Κονταβέιτ, ενώ στο Νο4 θα είναι η Μπαντόσα και στο Νο5 η Ζαμπέρ. Σημαντική πτώση θα έχει η Πλίσκοβα που πέφτει 8 θέσεις, στο Νο15, καθώς ήταν φιναλίστ πέρυσι κόντρα στην Μπάρτι. Ζημιά και για την Κέρμπερ που ήταν στα ημιτελικά και θα πέσει 12 θέσεις, στο Νο31.


Η Γκόλουμπιτς που είχε εξαιρετική πορεία στο τουρνουά πέρυσι, θα χάσει 41 θέσεις και θα βρεθεί στο Νο99, ενώ 29 θέσεις θα χάσει και η Τομλγιάνοβιτς (Νο73).


Το Top10 μετά το Wimbledon


Νο1 Σβιόντεκ 8.336
Νο2 Κονταβέιτ 4.296
Νο3 Σάκκαρη 4.135
Νο4 Μπαντόσα 4.005
Νο5 Ζαμπέρ 3.910
Νο6 Σαμπαλένκα 3.266
Νο7 Κόλινς 3.130
Νο8 Πεγκούλα 3.086
Νο9 Μουγκουρούθα 2.885
Νο10 Ραντουκάνου 2.712

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι