Στο Κάιρο με στόχο την πρόκριση η εθνική ομάδα Davis Cup

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 28.2.2022
Στο Κάιρο με στόχο την πρόκριση η εθνική ομάδα Davis Cup

Στο Κάιρο βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο, η Εθνική Ομάδα Davis Cup, όπου πραγματοποιεί το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει των αναμετρήσεων με την Αίγυπτο, το διήμερο 4-5 Μαρτίου, στο πλαίσιο των νοκ άουτ αγώνων του 1ου γύρου των πλέι-οφ του Group II. Την ομάδα συγκροτούν οι Πέτρος Χρυσοχός, Μενέλαος Ευσταθίου, Ελευθέριος Νέος, Σέργης Κυρατζής και Στυλιανός Χριστοδούλου. Ο κάπτεν της ομάδας είναι ο Δημήτρης Ηροδότου και μαζί με την ομάδα ταξίδεψε ο φυσιοθεραπευτής Λουκάς Ζένιου. Η ομάδα μετέβη στο Κάιρο από το αεροδρόμιο Λάρνακας, πλην του Μενέλαου Ευσταθίου που πήγε απ’ ευθείας στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα από τις Η.Π.Α.


Ύστερα από την πρόκριση του περασμένου χρόνου, στους αγώνες που έγιναν στην Κύπρο, η ομάδα μας καλείται να ξεπεράσει το ενδιάμεσο στάδιο του νοκ άουτ αγώνα, για να διεκδικήσει στη συνέχεια την άνοδο της στη Β΄ κατηγορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Davis Cup.


Ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου, σε δηλώσεις του πριν την αναχώρηση της ομάδας παρουσιάστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για τις αναμετρήσεις του διημέρου στο τέλος της εβδομάδας : «Τα παιδιά δουλεύουν πάρα πολύ καλά και σκληρά, για να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Θεωρώ ότι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή-Σάββατο , όταν θα έχουμε συμπληρώσει τρεις εβδομάδες προετοιμασίας θα είμαστε έτοιμοι. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα έδειξε σταθερή άνοδο. Ανεβήκαμε από την 4η κατηγορία στην 3η, και μέσα στην πανδημία του κορωνοϊού καταφέραμε μετά από καιρό να ανέβουμε ακόμη ένα σκαλί και να αγωνιζόμαστε στα πλέι-οφ του γκρουπ ΙΙ. Σίγουρα για μας είναι μια μεγάλη πρόκληση. Είναι μια δύσκολη κλήρωση με την Αίγυπτο που έχει πολύ καλούς και έμπειρους αντιπάλους, αλλά θεωρώ ότι θα παλέψουμε στα ίσα για την πολυπόθητη πρόκριση».


Η παρουσία στο Κάιρο κρίθηκε απαραίτητη για λόγους προσαρμογής της ομάδας, τόσο στις καιρικές όσο και στις αγωνιστικές συνθήκες, αφού οι Αιγύπτιοι επέλεξαν να διοργανώσουν τους αγώνες στις χωμάτινες επιφάνειες του φημισμένου «Ελ Τζεζίρα Σπορτιγκ Κλαμπ». Η μεγαλύτερη πολύ-αθλητική εγκατάσταση της Αιγύπτου, αποτελεί για περισσότερο από έναν αιώνα την έδρα της Εθνικής ομάδας Αντισφαίρισης, και οι διοργανωτές αναμένουν στους αγώνες 1000-1200 θεατές για κάθε αγωνιστική μέρα.


Την Τρίτη στις 13.00 το μεσημέρι θα γίνει η συνάντηση των «κάπτεν» των δύο ομάδων, και την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι αγώνες της Παρασκευής θα αρχίσουν στις 11.30 π.μ., και του Σαββάτου στις 10.00 π.μ.


Την προσεχή Πέμπτη, ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς μαζί με Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και φίλους της ομάδας, θα μεταβεί στο Κάιρο για να στηρίξει από κοντά την προσπάθεια των αντισφαιριστών μας.


Η ταυτότητα της αναμέτρησης :


Αίγυπτος – Κύπρος


Παγκόσμιο Κύπελλο Davis Cup – Group II, Play off 1ος Γύρος


Ημερομηνίες 4-5 Μαρτίου


Γήπεδο : Ελ Τζεζίρα Σπόρτιγκ Κλαμπ


Επιφάνεια : Χωμάτινη (Clay)


Κύπρος : Κάπτεν Δημήτρης Ηροδότου


Πέτρος Χρυσοχός


Ημερ. Γεν : 8 Απρ. 1996


Singles Ranking : 486


Doubles Ranking : 612


Μενέλαος Ευσταθίου


Ημερ. Γεν : 2 Μαρ 1999


Singles Ranking : 1047


Doubles Ranking : 1399


Ελευθέριος Νέος


Ημερ. Γεν : 6 Σεπ. 1999


Singles Ranking : ---


Doubles Ranking : 2201


Σέργης Κυρατζής


Ημερ. Γεν : 12 Μαϊ 1995


Singles Ranking : ---


Doubles Ranking : 1199


Στυλιανός Χριστοδούλου


Ημερ. Γεν : 4 Νοε 2004


Singles Ranking : 1444


Doubles Ranking : ---


Αίγυπτος : Κάπτεν : Χασάν Ελ Αρουσίν


Μοχάμετ Σαφάτ (Mohamed Sawfat)


Ημερ. Γεν : 19 Σεπ 1990


Singles Ranking : 356


Doubles Ranking : 683


Καρίμ Μοχάμεντ Μααμούν (Karim-Mohamed Maamoun)


Ημερ. Γεν : 9 Απρ. 1991


Singles Ranking : 631


Doubles Ranking : 1006


Αμρ Ελσαϊέτ (Amr Elsayed)


Ημερ. Γεν : $ Μαρ. 1999


Singles Ranking : 1244


Doubles Ranking : 1091


Ακράμ Ελ Σαλλαλί (Akram El Sallaly)


Ημερ. Γεν : 13 Νοε 1997


Singles Ranking : 2210


Doubles Ranking : 1613


Μάικλ Μπάσεμ Σομπι (Michael Bassem Sobhy)


Ημερ. Γεν : 7 Μαϊ 2004


Singles Ranking : ---


Doubles Ranking : ---


Κυπριακή Ομοσπονδία Αντισφαίρισης

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Τσιτσιπάς: «Μαγική εμπειρία να αγωνίζεσαι σε court του Roland Garros με την Εθνική»

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Σταθερά στο Νο12 ο Τσιτσιπάς

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι

Εκτός τελικού ο Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από Μπερετίνι