Κρασιάς: «Δεν αποκλείω να είναι χωρίς ξένους η επόμενη σεζόν» - Τα τρία σενάρια για τα πρωταθλήματα βόλεϊ

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 16.4.2020
Κρασιάς: «Δεν αποκλείω να είναι χωρίς ξένους η επόμενη σεζόν» - Τα τρία σενάρια για τα πρωταθλήματα βόλεϊ

O πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης δρ Μιχάλης Κρασιάς ανοίγει τα χαρτιά του στην ιστοσελίδα www.volleyball.org.cy σε μια συνέντευξη όπου παραμονές του Πάσχα δίνει απαντήσεις σε πολλά «καυτά» θέματα που απασχολούν το κυπριακό βόλεϊ.


Ο δρ Μ. Κρασιάς αναλύει τα πιθανά σενάρια για το πρωτάθλημα μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού και αναλύει τους επόμενους στόχους της Ομοσπονδίας όταν με το καλό περάσει η πανδημία του Covid19.


Στη συνέντευξη ο πρόεδρος της ΚΟΠΕ αγγίζει το θέμα των χορηγών και αναφέρεται στις ιδιάζουσες φετινές συνθήκες των Εθνικών ομάδων.


Ερ. Πόσο θα επηρεαστεί το κυπριακό βόλεϊ από την πανδημία του κορωνοϊού;


«Σαφώς, πρόκειται για μια πανδημία, άρα η Κύπρος και το κυπριακό βόλεϊ δεν μπορούσαν να μην επηρεαστούν. Δεν σας κρύβω ότι δεν αποκλείω την πιθανότητα την επόμενη σεζόν να γίνουν τα πρωταθλήματά μας χωρίς ξένους. Υπάρχει εντός Σεπτεμβρίου η Οκτωβρίου έκτακτη γενική συνέλευση και ίσως το θέμα αυτό να εξεταστεί, αναλόγως και της πορείας του κορωνοϊού. Μη ξεχνάτε ότι στο πρόσφατο παρελθόν συζητήθηκε η μείωση των ξένων με χρονικό εύρος δυο ετών».


Ερ.: Οι Εθνικές ομάδες είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για την ΚΟΠΕ. Τι θα γίνει με τις συμμετοχές των Εθνικών ομάδων Ανδρών – Γυναικών στα προκριματικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τον ερχόμενο Αύγουστο;


«Δεν μας έχει ενημερώσει ακόμα η αρμόδια διεθνής Ομοσπονδία. Όπως όλοι οι συγκροτημένοι φορείς αναμένουν και αυτοί να δουν τι θα γίνει με τον κορωνοϊό. Ωστόσο, ως ΚΟΠΕ και Εθνικές έχουμε «ανοιχτούς λογαριασμούς» με την Εθνική U20 Ανδρών που προκρίθηκε στη Β προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αλλά οι αγώνες που θα διεξάγονταν αυτό το μήνα στη Σερβία αναβλήθηκαν. Θα δούμε τι θα γίνει και με αυτή τη διοργάνωση όπου οι διεθνείς είχαν μια τεράστια επιτυχία. Εξάλλου, μη ξεχνάτε ότι αναβλήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες».


ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ

Ερ. Πρόεδρε, οι φίλοι του βόλεϊ, αναμένουν με αγωνία τις αποφάσεις της ΚΟΠΕ για το θέμα των πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών Α Κατηγορίας κυρίως μετά την απόφαση διακοπής τους. Ένα μήνα μετά, υπάρχουν κάποια δεδομένα;


«Πρώτα – πρώτα πρέπει να δούμε τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σε σχέση με τα περιοριστικά μέτρα που εκπνέουν στις 30 Απριλίου 2020. Στις αρχές Μαϊου προγραμματίζεται γενική συνέλευση η οποία θα ήθελα να γίνει με φυσική παρουσία όλων των συντελεστών παρά με τηλεδιάσκεψη. Εάν παραστεί όμως ανάγκη θα γίνει τηλεδιάσκεψη. Το Δ.Σ. θα κληθεί ίσως και μέσω τηλεδιάσκεψης να λάβει κάποιες αποφάσεις. Αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας υπάρχουν τρία σενάρια και θα καταλήξουμε σε κάποιο αφού ακουστούν οι απόψεις των μελών.


Τα τρία σενάρια  είναι τα εξής: Πρώτο: Να τελειώσουν τα πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών με τα σημερινά βαθμολογικά ή άλλα δεδομένα. Δηλαδή, η Ομόνοια πρωταθλήτρια στους Άνδρες και η Robo Markets ΑΕΛ στις Γυναίκες. Δεύτερο: Eάν υπάρξει ευχέρεια τα πρωταθλήματα να επαναρχίσουν όποτε είναι εφικτό έστω και χωρίς ξένους, εφόσον παραταθούν τα συμβόλαια των Κυπρίων παικτών που λήγουν. Τρίτο: Να ακυρωθεί η σεζόν χωρίς να υπάρξει πρωταθλητής σε Άνδρες και Γυναίκες.  


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω ότι φέτος παρακολουθήσαμε εξαιρετικά πρωταθλήματα σε Άνδρες και Γυναίκες. Οι ομάδες διεκδικούσαν επί ίσοις όροις τα πρωταθλήματα και τα πάντα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Είδαμε την Ανόρθωση στους Άνδρες να επανέρχεται δριμύτερη και να βοηθά στην άνοδο του αθλήματος. Στις Γυναίκες τρεις ομάδες διεκδικούσαν τον τίτλο μέχρι τέλους, ενώ και η Ολυμπιάδα επέστρεψε σε πρωταγωνιστική πορεία. Εξίσου ανταγωνιστικές ήταν και οι άλλες ομάδες σε Άνδρες και Γυναίκες.


Δράττοντας της ευκαιρίας θέλω να επισημάνω ότι στόχος μας είναι η ολοκλήρωση έστω τον Ιούνιο ακόμα και τον Ιούλιο των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων τα οποία είναι εξαιρετικά και τραβούν πολύ κόσμο».


Ερ.: Τι θα γίνει με το Κύπελλο και τις συμμετοχές στην Ευρώπη;


«Το Κύπελλο Ανδρών και Γυναικών δεν θα διεξαχθεί. Όσον αφορά στις ευρωπαϊκές συμμετοχές η Κύπρος εκπροσωπείται από τον πρωταθλητή και Κυπελλούχο σε Άνδρες και Γυναίκες. Φέτος αναλόγως των σεναρίων που προείπα πιο πάνω θα κριθούν και οι θέσεις στην Ευρώπη».


Ερ.: Με αυτά τα δεδομένα, πότε θα αρχίσει η νέα σεζόν;


«Αναπόφευκτα, η σεζόν θα καθυστερήσει να αρχίσει. Έτσι και αλλιώς λόγω των προκαθορισμένων υποχρεώσεων των Εθνικών υπήρχε σχέδιο καθυστερημένης έναρξης, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά και στην Ευρώπη».


Ερ.: To beach volley είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Ομοσπονδία, αλλά και για εσάς. Τι θα γίνει φέτος;


«Εύχομαι η πανδημία να μην επηρεάσει τις διοργανώσεις του beach volley. Θα εξετάσουμε ποιες διοργανώσεις θα γίνουν στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό. Παράλληλα, αναλάβαμε διεθνή διοργάνωση το φετινό καλοκαίρι την οποία εάν προκύψει ανάγκη θα αναβάλουμε ή ακόμα θα ακυρώσουμε. Όπως γνωρίζετε, μετά τις φοβερές επιτυχίες του καλοκαιριού και όχι μόνο, η Εθνική ομάδα του beach volley διεκδικεί πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021 και θα δοθεί έμφαση».


«ΒΙΩΝΕΙ ΔΡΑΜΑ Ο CANESTRACCI»

Eρ. Πρόεδρε, τι θα γίνει με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές Jorge Canestracci και Γιάννη Νικολάκη;


«Δυστυχώς, ο κ. Canestracci βιώνει το δράμα του, αφού βρίσκεται εγκλωβισμένος στην Κύπρο, ενώ η σύζυγός του βρίσκεται στην Αργεντινή και η κόρη του στην Ιταλία. Ο κόουτς τηρεί πλήρως το πρωτόκολλο και παραμείνει στο σπίτι όπου εργάζεται με ελάχιστες μετακινήσεις.  Όσον αφορά στον κ. Νικολάκη φαίνεται ότι λόγω της πανδημίας θα γίνει αναθεώρηση των σχεδιασμών του. Μεγάλος στόχος για εμάς είναι η διοργάνωση της τελικής φάσης των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων κάτω των 17 Ανδρών και Γυναικών που αναλάβαμε το 2022 και 2023. Σε αυτές τις διοργανώσεις θέλουμε να διακριθούμε και ήδη το ομοσπονδιακό τεχνικό τιμ άρχισε δουλειά».


Ερ. Σαφώς πρόεδρε η πανδημία επηρέασε και οικονομικά το άθλημά μας. Ποιοι είναι οι βασικοί σχεδιασμοί;


«Δυστυχώς, οικονομικά το άθλημά μας θα επηρεαστεί. Ειδικότερα, η εξεύρεση χορηγών θα είναι δύσκολη, αλλά ελπίζουμε να κρατήσουμε τους μεγάλους μας αιμοδότες ΟΠΑΠ και «Χαραλαμπίδης Κρίστης» Δεδομένα, λόγω της κρίσης οι προϋπολογισμοί θα είναι μειωμένοι και δεν θα γίνουν περιττά έξοδα. Σήμερα (τη Μεγάλη Τετάρτη) μίλησα με τον πρόεδρο του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη και ζήτησα τα λεφτά που δικαιούνται τα σωματεία μας όπως για το στοίχημα, τον ημιεπαγγελματισμό, αφού η Πολιτεία πρέπει να βοηθήσει οικονομικά τα σωματεία μας».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βόλεϊ: Η Ομόνοια εκστρατεύει στην Πάφο

Βόλεϊ: Η Ομόνοια εκστρατεύει στην Πάφο

Βόλεϊ: Η Ομόνοια εκστρατεύει στην Πάφο

Βόλεϊ Γυναικών: Νίκη γοήτρου για τη «Μεγάλη Κυρία»

Βόλεϊ Γυναικών: Νίκη γοήτρου για τη «Μεγάλη Κυρία»

Βόλεϊ Γυναικών: Νίκη γοήτρου για τη «Μεγάλη Κυρία»

Βόλεϊ Γυναικών: Ερυθρόλευκη επικράτηση

Βόλεϊ Γυναικών: Ερυθρόλευκη επικράτηση

Βόλεϊ Γυναικών: Ερυθρόλευκη επικράτηση

Βόλεϊ Γυναικών: Η Ολυμπιάδα Ν. στην πρωτιά

Βόλεϊ Γυναικών: Η Ολυμπιάδα Ν. στην πρωτιά

Βόλεϊ Γυναικών: Η Ολυμπιάδα Ν. στην πρωτιά