Σφράγισε παραμονή με «σκούπα» η Ένωση, υποβιβάστηκε η ΑΕΚ Καραβά

ΓΗΠΕΔΟ Δημοσιεύθηκε 26.3.2022
Σφράγισε παραμονή με «σκούπα» η Ένωση, υποβιβάστηκε η ΑΕΚ Καραβά

Σφράγισε παραμονή κι έριξε την ΑΕΚ Καραβά στη Β' Κατηγορία η Ένωση, η οποία επικράτησε με 3-0 σετ στο Παραλίμνι, έκανε «σκούπα» (4-0) και τερμάτισε στην έβδομη θέση.


Η ενημέρωση από την ΚΟΠΕ:


Η ΑΕ Καραβά μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στην Α Κατηγορία Ανδρών από το βράδυ του Σαββάτου 26 Μαρτίου 2022 έπεσε στη Β Κατηγορία. Στο δεύτερο Τελικό των πλέϊ –άουτς έχασε από την Ε.Ν.Π. στην Αίθουσα του Δήμου Παραλιμνίου με 3-0 σετ σε 70’ και τερμάτισε στην 8η και τελευταία θέση που οδηγεί στη Β Κατηγορία. Από την άλλη η Ε.Ν.Π. με τη νίκη της συμπλήρωσε τέσσερις και με «σκούπα» σφράγισε την παραμονή της τερματίζοντας στην 7η θέση.


Πλέον οι δυο ομάδες στρέφονται στις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο, όπου η Ε.Ν.Π. θα αναμετρηθεί με το ΑΠΟΕΛ και  η ΑΕ Καραβά με τη Νέα Σαλαμίνα στα προημιτελικά.


Η Ε.Ν.Π. άρχισε πολύ καλά το πρώτο σετ και προηγήθηκε 06-03, διατηρώντας την υπεροχή με τη διαμόρφωση νταμπλ – σκορ 14-07.  Οι «βυσσινί» χωρίς προβλήματα είχαν την πρωτοβουλία και με το υπέρ τους 21-12 «καθάρισαν» το σετ με 25-14 σε 23’ και προηγήθηκαν με 1-0 σετ.   Οι δυο προπονητές λόγω της ροής του αγώνα δοκίμασαν πολλά σχήματα στο πρώτο σετ.


Η ΑΕ Καραβά άρχισε καλύτερα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 00-02 με νέες αλλαγές στην εξάδα, αφού ο Αυγουστίνος Παναγιωτίδης άρχισε το σετ. Η προσφυγική ομάδα διατηρούσε το προβάδισμά της  και αύξησε στο +4 02-06 με τον κόουτς της Ε.Ν.Π. να επιστρατεύει εσπευσμένα τον έμπειρο διαγώνιο Γαβριήλ Γεωργίου, αντί του Οδυσσέα Σαββίδη. Η Ένωση βρήκε τις λύσεις, ροκάνισε τη διαφορά, ισοφάρισε 13-13 και προηγήθηκε 15-14.  Το δεύτερο σετ ήταν ντέρμπι με τις δυο ομάδες να είναι ισόπαλες 17-17 και 21-21. Η ΑΕ Καραβά πήρε ξανά το προβάδισμα 21-22. Οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν στους έξτρα πόντους και τη νίκη πήρε η Ε.Ν.Π. σε 30’ αφού πήρε το πολύ δύσκολο σετ με 29-27 και προηγήθηκε 2-0 σετ.


Η Ε.Ν.Π. μπήκε με αποφασιστικότητα στο τρίτο σετ και προηγήθηκε 04-01.  Η ΑΕ Καραβά αντέδρασε και μείωσε στον πόντο 06-05.  Οι «βυσσινί» βρήκαν τρόπο και διαμόρφωσαν νταμπλ – σκορ 12-06 βάζοντας δύσκολα στην ΑΕ Καραβά με τον κόουτς Herrera να ρίχνει στο παρκέ τους έμπειρους Ramma και Σοφοκλέους.  Η Ένωση αύξησε και στο +10 17-07 μια απόσταση ασφαλείας που διατήρησε για να επικρατήσει  με 25-10 σε 17’ και τον αγώνα 3-0 σετ.


Ε.Ν.Π. (Τ. GALIBERTI):Μαρούλης, Cutinho, Costa, Σαββίδης, Σαράντης, Ιακώβου – Λίμπερο: Πάπας – Aλλαγές: Γεωργίου, Καρκίδης, Σιόκκουρος


ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ (A . HERRERA): Herrera, Παναγιωτίδης, Σοφοκλέους, Ramma, Χατζηδαμιανού , Φιλοκράτους– Λίμπερο: Βαρνάβα. – Αλλαγές: Felipe Αχιλλέως, Καρακατσάνης, Καλαφάτης, Παναγιωτίδης, Ιωάννου.


Διαιτητές: Α. Δανιήλ – Ν. Τζιακούρης

Tags

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ