Βαριά καμπάνα για την ΑΕΚ στο χάντμπολ!
Δημοσιευτηκε:

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ θα απουσιάσει τη νέα σεζόν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ (EHF), η οποία έκρινε την Ένωση ένοχη για τη μη διεξαγωγή του δεύτερου τελικού του European Cup ανδρών με την Αλκαλόιντ στα Σκόπια στις 25 Μαΐου.
Υπενθυμίζεται ότι η EHF είχε εκδώσει στις 5 Ιουνίου την πρώτη απόφασή της για τον μη διεξαχθέντα τελικό και τότε είχε κατακυρώσει το ματς υπέρ της ομάδας από τη Βόρεια Μακεδονία με σκορ 10-0, τιμωρώντας τον «Δικέφαλο» για τη μη συμμετοχή του στον αγώνα, με αποτέλεσμα η Αλκαλόιντ να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου.
Η ΑΕΚ δεν «κατέβηκε» στο ματς μετά από απόφαση της διοίκησης, διαμαρτυρόμενη με αυτόν τον τρόπο για το γεγονός ότι οι αρχές της Βόρειας Μακεδονίας δεν επέτρεψαν σε κάποιους φιλάθλους του «Δικεφάλου» να εισέλθουν στη χώρα, όπως είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη ασφαλείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ήμισυ του διετούς αποκλεισμού των «κιτρινόμαυρων», ήτοι η μια σεζόν, είναι με αναστολή και γι' αυτό η ΑΕΚ θα είναι υπό... επιτήρηση για δύο χρόνια. Επίσης, στον «Δικέφαλο» επιβλήθηκε και πρόστιμο 20.000 ευρώ, ενώ η Ένωση έχει τη δυνατότητα να καταθέσει έφεση εντός επτά ημερών.
Στο μεταξύ, η Αλκαλόιντ κρίθηκε ότι παραβίασε τους σχετικούς κανονισμούς της EHF με το να μην δώσει στην ΑΕΚ τον απαιτούμενο αριθμό εισιτηρίων για τον δεύτερο τελικό και γι' αυτό τιμωρήθηκε με πρόστιμο 5.000 ευρώ. Και η ομάδα από τη Βόρεια Μακεδονία μπορεί να καταθέσει έφεση εντός επτά ημερών.
Η σχετική ανακοίνωση της EHF:
«Το Δικαστήριο του Χάντμπολ της EHF εξέδωσε μια περαιτέρω απόφαση σχετικά με την υπόθεση που άνοιξε μετά τη μη διεξαγωγή του αγώνα ρεβάνς για τον τελικό του European Cup ανδρών της EHF της σεζόν 2024/25 μεταξύ της Αλκαλόιντ και της ΑΕΚ, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου 2025 στα Σκόπια, στη Βόρεια Μακεδονία.
Το Δικαστήριο του Χάντμπολ έκρινε ότι η ΑΕΚ παραβίασε το θεμελιώδες καθήκον του συλλόγου να συμμετάσχει σε έναν προγραμματισμένο αγώνα. Το Δικαστήριο του Χάντμπολ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η άρνηση συμμετοχής σε έναν αγώνα όχι μόνο αποτελεί μια σοβαρή αντιαθλητική συμπεριφορά προς όλες τις άλλες αντίπαλες ομάδες, αλλά οδηγεί επίσης και σε αυστηρές συνέπειες που περιγράφονται στους κανονισμούς της διοργάνωσης και στον Κατάλογο Ποινών της EHF.
Ως αποτέλεσμα, το Δικαστήριο του Χάντμπολ επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ στην ΑΕΚ. Επιπρόσθετα, ο σύλλογος αποκλείεται από τη συμμετοχή σε διοργανώσεις της EHF για δύο σεζόν. Το ήμισυ του αποκλεισμού (μία σεζόν) επιβάλλεται με αναστολή για μια περίοδο δοκιμασίας δύο ετών. Μπορεί να ασκηθεί έφεση στο Εφετείο της EHF εντός 7 ημερών».