Ολοκλήρωσαν με νίκες και τώρα... τελικοί για Ανόρθωση και Παρνασσό

Δημοσιεύθηκε 25.3.2023
Ολοκλήρωσαν με νίκες και τώρα... τελικοί για Ανόρθωση και Παρνασσό

Με νίκες ολοκλήρωσαν τη β’ φάση του πρωταθλήματος Χάντμπολ οι πρωτοπόροι του γκρουπ για τις θέσεις 1-4, Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός, κερδίζοντας Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και ΑΠΟΕΛ αντίστοιχα.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι ο Παρνασσός επικράτησε εκτός έδρας του ΑΠΟΕΛ με 33-19 (ημίχρονο 14-9), με τον Haiduc Georgel Gabriel της ομάδας του Στροβόλου να πετυχαίνει διψήφιο αριθμό τερμάτων και συγκεκριμένα 10, ενώ τον ακολούθησε με έξι ο Λούκας Παρασκευά. Για τους γαλαζοκίτρινους πρώτος σκόρερ ήταν ο Χρίστος Γεωργίου με πέντε τέρματα.

Η Sabbianco Ανόρθωση νίκησε εντός έδρας με 34-25 (ημίχρονο 18-13) το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο. Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ήταν ο Παναγιώτης Μανασάκης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου με έξι γκολ, ενώ από πέντε είχαν ο Sikosek Pelko Domen των γηπεδούχων και οι Δημήτρης Γιαννόπουλος και Αναστάσιος Ιωάννου των φιλοξενουμένων.

Στο τέλος της β’ φάσης η Sabbianco Ανόρθωση παραμένει αήττητη στους 40 βαθμούς, ενώ ο Παρνασσός έφθασε τους 32 έχοντας ουσιαστικά χάσει μονάχα τους τέσσερις αγώνες με την ομάδα της Αμμοχώστου. Οι δυο τους θα παλέψουν στην τελική φάση για τον τίτλο, με την πρωταθλήτρια να κρίνεται στις πέντε νίκες.

Sabbianco Ανόρθωση και Παρνασσός πάνε απευθείας στους τελικούς δίχως να χρειάζεται να δώσουν ημιτελικούς, καθώς στις πρώτες δύο φάσεις έκαναν το 4/4 απέναντι σε ΑΠΟΕΛ και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο αντίστοιχα, παίρνοντας τις τέσσερις νίκες που χρειάζονταν για την πρόκρισή τους στους τελικούς.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο είναι στην 3η θέση με 24 βαθμούς και ο ΑΠΟΕΛ 4ος με 15. Για την μάχη στην τελική φάση για τη θέση στο τρίτο σκαλοπάτι το Ευρωπαϊκό έχει προβάδισμα αφού κέρδισε τα τέσσερα μεταξύ τους παιχνίδια στις δύο πρώτες φάσεις.

ΟΜΙΛΟΣ 5-8

Όσον αφορά στο γκρουπ για τις θέσεις 5-8, ο ένας αγώνας θα γίνει την Κυριακή (26/03, 18:00) στην Τεχνική Σχολή Αυγόρου με το ΘΟΪ Αυγόρου να φιλοξενεί τον Προοδευτικό και ο άλλος την Τετάρτη (29/03, 20:30) στο Koινοτικό Αγίου Δομετίου, μεταξύ του AO KN Aγ. Τριμιθιάς και της ΕΝΑΒ.

Έχει ξεκαθαριστεί ότι ο AO KN Aγ. Τριμιθιάς θα πάρει την πρωτιά στο γκρουπ και συνεπώς την πέμπτη θέση για τη σεζόν 2022-23, ενώ από εκεί και πέρα, Προοδευτικός και ΕΝΑΒ θα βρεθούν στην ημιτελική φάση για να αποφύγουν να πάνε στη μάχη της διαβάθμισης απέναντι στο ΘΟΪ Αυγόρου. Στα τέσσερα παιχνίδια στις δυο πρώτες φάσεις της διοργάνωσης ο Προοδευτικός πήρε τρεις νίκες και η ΕΝΑΒ μια, με την αποφυγή των αγώνων παραμονής να κρίνεται στις τέσσερις επιτυχίες.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ