Προς ματαίωση το GP της Formula 1 στην Κίνα

Δημοσιεύθηκε 22.11.2022
Προς ματαίωση το GP της Formula 1 στην Κίνα
Η F1 αναμένεται να μείνει για μία ακόμα σεζόν δίχως αγώνα στην Κίνα σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο.

Τελευταία φορά που είδαμε τη Formula 1 στην Κίνα ήταν πίσω στο 2019, όπου νικητής ήταν ο Λιούις Χάμιλτον. Το Κινεζικό Grand Prix διεξήχθη για πρώτη φορά το 2004 στο Σαγκάη, στο εντυπωσιακό Shanghai International Circuit, και γρήγορα εξελίχθηκε σε ένα από τα αγαπημένα των οδηγών.

Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο αγώνας απουσίασε από το πρόγραμμα λόγω των σκληρών lockdown που έχει επιβάλει η κινεζική κυβέρνηση για να αντιμετωπιστεί η πανδημία της Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, το Grand Prix Κίνας αναμένεται να ματαιωθεί και το 2023.

Η πολιτική «zero-covid» της χώρας σημαίνει πως γα το προσωπικό των ομάδων και της Formula 1 δεν πρόκειται καμία εξαίρεση κατά την είσοδό τους στη χώρα. Οι πρόσφατοι κανόνες της Κίνας κατά της Covid-19 απαιτούν για όσους νοσήσουν πέντε ημέρες απομόνωσης σε ειδικό κέντρο και τρεις ακόμη στο στην οικεία τους. Το σπορ φοβάται πως αν κάποιο μέλλος ομάδας προσβληθεί από τον ιό μπορεί να μείνει στη χώρα για μεγάλο χρονικό διάστημα κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν.

Η Formula 1 δεν έχει πραγματοποιήσει καμία ανακοίνωση σχετικά με την τύχη του Grand Prix Κίνας. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί το τριήμερο 14-16 Απριλίου του 2023. Αν ο αγώνας ακυρωθεί, τότε η κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων, Liberty Media, δεν πρόκειται να τον αντικαταστήσει με άλλο Grand Prix. Έτσι ο αριθμός των αγωνιστικών τριημέρων θα μειωθεί στα 23.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε περίπτωση που ο αγώνας στη Σαγκάη δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, τότε η F1 θα προσπαθήσει να μετακινηθεί το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν μία εβδομάδα νωρίτερα. Εφόσον αυτό δεν συμβεί, τότε θα υπάρξει ένα κενό τεσσάρων εβδομάδων μεταξύ του Grand Prix Αυστραλίας και του αγώνα στο Μπακού.

gazzetta.gr

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας gipedo.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αυτοκράτορας στη Σαγκάη ο Φερστάπεν

Αυτοκράτορας στη Σαγκάη ο Φερστάπεν

Αυτοκράτορας στη Σαγκάη ο Φερστάπεν

Άπιαστος και στην Κίνα ο Φερστάπεν, έκανε το 5/5 στις pole

Άπιαστος και στην Κίνα ο Φερστάπεν, έκανε το 5/5 στις pole

Άπιαστος και στην Κίνα ο Φερστάπεν, έκανε το 5/5 στις pole